Дърпа ми волана...надясно....мамка му

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Leon_24
Автомобил:
Двигател:

Дърпа ми волана...надясно....мамка му

Мнениеот Leon_24 » Пет 25 яну 2008 22:57

Значи когато карам извън града на прав участък се усеща най-осезаемо.Не е много силно,но е постоянно и се налага явно лявата ми ръка да компенсира защото рамото ми до шията се схваща до степен да ме боли :( Имам подозрения ,че вина имат гумаджиите-все при тях ходехме с предишната кола(Рено 11) и бях абонат за същия проблем-колата теглеше ту наляво ,ту на дясно -в зависимост от това как преместя гумите...
В момента съм с Debica-Navigator 2 ...нищо особенно ,но са нови и са в пъти по-добри от изтритите мекици с които я купих...ТРябва да ги разменя и да видя дали причината са гумите ,но ако са те какво да предприема...?! Освен това волана ми изглежда леко "жилав " при завиване ...
Преди когато имах подобен проблем със старата кола съм ходил и на реглаж на преден мост-казаха всичко е Ок ...от там ме пратиха на гумаджии,накрая обръщахме гумите на самите джанти без да разменяме лява и дясна и проблема беше намалял до незабележими стойности....

Ще съм блалгодарен ако някой сподели опита си и даде някой съвет....
П.С.
Подирих във форума инфо,но нещо мисля че или не търся добре или просто точно такъв проблем не е описан...

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Пет 25 яну 2008 23:02

А най-простото проверяваш ли - налягането в гумите ?

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пет 25 яну 2008 23:03

Ти сам си си отговорил на питането :wink:
Смени гумаджиите!!!

Потребителски аватар
Leon_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Leon_24 » Пет 25 яну 2008 23:07

Ами имам проблеми с времето и все събота следобяд се сещам че трябва гуми да слагам ,а май само те работят по-до късно и затова все там се набивам....
По принцип проверявам налягането,но дори да има разлика малка едва ли ще ми се схване рамото така зле -вече трети път след дълъг път...
Утре ще видя първо налягането ,а после отивам на гумаджия да видят баланса и евентуално да сложат лявата отдясно а дясната вляво...

bimmoby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bimmoby » Съб 26 яну 2008 0:15

а дали не е удряна колата?
ако я имаш отскоро и не си ходил на стенд,
може и това да те изненада

Потребителски аватар
Leon_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Leon_24 » Съб 26 яну 2008 1:12

Не е удряна поне доколкото аз знам-щеше да има някакви признаци все пак мисля си аз...Ако от гумите не излезе нещо ще ходя и на преден мост да видят...

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 26 яну 2008 1:17

Тия дебики нали не са с посока...
От баланс няма да е това! Вземи им размени местата - може да се оправи да не дърпа или пък да вземе да дърпа на другата страна. Ако пак имаш дърпане на някъде тогава демонтирай гумите от джантите и ги обърни (това ако наистина са си без посока навигатора)Като лявата гума си остава на лявата джанта ,обаче външният и край да стане вътрешен. Ако и обърнати пак не става им размени повторно местата на гумите с джантите както са си обърнати. И така ако не стане само задни и това е!

п.п. естествено тава само ако проблема си е от гумите

Потребителски аватар
kickcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickcho » Съб 26 яну 2008 1:33

Anbuch написа:Тия дебики нали не са с посока...
От баланс няма да е това! Вземи им размени местата - може да се оправи да не дърпа или пък да вземе да дърпа на другата страна. Ако пак имаш дърпане на някъде тогава демонтирай гумите от джантите и ги обърни (това ако наистина са си без посока навигатора)Като лявата гума си остава на лявата джанта ,обаче външният и край да стане вътрешен. Ако и обърнати пак не става им размени повторно местата на гумите с джантите както са си обърнати. И така ако не стане само задни и това е!

п.п. естествено тава само ако проблема си е от гумите
:да: : vw fen :headbang

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Съб 26 яну 2008 4:14

Колега един реглаж на преден мост в София струва 17-20 лв. За баланс на гуми да ти вземат 10-тина лева.

Мини 1-во реглаж на предница хем ще ти прегледат окачването как е? после търси прблема в гумите... :)

Потребителски аватар
pafaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafaka » Съб 26 яну 2008 16:07

имах подобен проблем и на двете половерчета...на първата проблема се оправи с реглаж ...а на втората...обърнах гумите....

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Съб 26 яну 2008 17:47

pafaka написа:имах подобен проблем и на двете половерчета...на първата проблема се оправи с реглаж ...а на втората...обърнах гумите....

Точно така!
Обаче има гуми,които са произведени с некви аномалии...колкото и да се балансират-имат тресене и дърпане..Имам такава-1брой.Освен това казваш че волана ти е "жилав"-демек по-трудно се върти...поне аз така си го обяснявам!А моя опит с различни марки зимни гуми е че волана омеква с зимните....Все пак моята е без хидравлика,а там нещата се чувстват по осезаемо!
Ако и след баланс,проверка на налягане,обръщане на гуми проблема остане и пак тегли надясно-виж някой спирачен апарат дали не прави мизерия...
Ако и това не е причина-за мен остава само че е удряна вдясно...Като мойта...имам изместване назад на единия рог с около 1см-колата си дърпа надясно малко повече от преди удара,но не чак да се схвана...Като по път с малко по-голям наклон вдясно от обикновено-така дърпа....
Искрено се надявам да е "задържал" спирачен апарат...тогава нещата са малко по-безболезнени.... :D

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Съб 26 яну 2008 20:06

Той, задържалия апарат поне лесно се установява, сещаш се :wink: греее търкалото. :BBQ
Аз друго си мисля. При мен го нямаше това, но се появи след реглаж.
Сещам се и друго сега.... един колега си все предни гуми 2ръка....той па почна да ходи наляво.

Така дистанционно причината трудно ще се установи със сигурност.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 26 яну 2008 23:27

spam добре че не те дърпа у лево че тогава яко ти дупе mhihi
не се здържах :oops:

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Вто 08 апр 2008 18:50

Колега - реши ли си проблема :roll:

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Сря 09 апр 2008 0:56

ами градуса на наклон на гумите как е еднакви ли са качи се в една кола на задната седалка и друг да кара колата ти отзад и виш как са и гумите едната ако е с по различен ъгал от другата смисал така / а другата отвесно пак дава дърпане

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”