мнения за Голф 4

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Чет 17 яну 2008 12:41

beljata написа:Абе какво се чудиш толкова?Нали все пак няма да се жениш за тая кола!Много от колегите сега ще почнат да ме хулят-приятели,знам ,че повечето от вас обичат колите си повече от женичките,но нали колата е за да ти служи.Ако не ти хареса,покарай я малко и я продавай.Взимаш следващата.На колегата явно не му се разкарва да си докара кола ,пак ти казвам-гледай, взимай,пък ако не ти хареса -следващата.

До голяма степен съм съгласен, с уговорката че тъй като повечето от нас не сменят колите си като носни кърпички по финансови съображения, все пак това е отговорно решение... но дори и несполучливо - не е края на света разбира се. "Ако не ти хареса,покарай я малко и я продавай.Взимаш следващата." - то и с жените е така! :))

Иначе - при една от консултациите със автомобилни инженери и сервизи ме посъветваха нещо хич не глупаво - при избора акцента да е на датата на производство (първа регистрация) а не на километрите! 2 главни причини за това:

1. Съвременните мотори издържат достатъчно дълго, че 50 000км повече или по-малко да не са от решаващо значение;
2. Особено в българия, при продажба, никой не обръща такова внимание на километража, приемайки се че не малка част от колите на родния пазара са с превъртян такъв. Годината (и месеца) на първа регистрация имат стойност, която колата никога не губи.

Аз последвах този съвет при избора, но попаднах и на не до там лоша стойност на километража - 99 000. за малко обаче да "лапна" друг голф на 155 000...
:ahoy

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Чет 17 яну 2008 13:39

И аз мисля, че е по-важна годината на производство или първата регистрация, а не навъртените километри - мотора дали е на 100 или 150 хиляди му е все тая, но на някои други части хич не им е все тая....годинките си казват думата...смени ти всичко останало, пък ако да е читав мотора......и аз като купувах голфа гледах да е на по-малко км, той и сега е на супер малко километри за годинките си :) ...но при следващата ми кола ще гледам първо датата на производство и екстрите, а после колко км пише на таблото....

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Чет 17 яну 2008 13:45

точно така. и аз акцентирах на месеца и годината на поизводство и на екстрите. преди да почна да търся симиислих, че като изключим някои базови ексти като Клима, ел.стъкла отпред и централно закл. друго нищо не ми трябва но много размислих и сега съм мн доволен от това че наблегнах на екстрите :) определено радват :)

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Чет 24 яну 2008 10:39

:да:

-=Aisi=-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот -=Aisi=- » Съб 26 яну 2008 22:00

Братле Не купуваи кола преди да я закара6 на диагностика!!! независимо от кои я купува6........ Запомни ГО!

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Нед 27 яну 2008 1:36

-=Aisi=- написа:Братле Не купуваи кола преди да я закара6 на диагностика!!! независимо от кои я купува6........ Запомни ГО!

В бг - съгласен, от германия - не е непременно задължително. шанса е малък да има нещо сериозно. но разбира се - добър оглед отвсякъде и прослушване и проба!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”