Пасат Б5 датчик температура

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ventostz
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б5 датчик температура

Мнениеот ventostz » Пон 26 ное 2012 15:12

Колеги някой може ли да ми каже, или още по-добре покаже, къде се намира датчика, който отговаря за показанията за температурата на антифриза към таблото, проблема е, че както показва 90 градуса примерно, и изведнъж пада на 0, след което пак се качва на 90, и така, едно постоянно менене на температурата. Може да е някъде букса, едва ли ще е самия датчик, зашото като показва - показва вярно, а през ваг ком, показва едни примерно 85 градуса, а на таблото стрелката ми е паднала на 0. Това значи ли, че има 2 или повече датчика които отчитат въпросната температура? Мерси.

Потребителски аватар
ventostz
Автомобил:
Двигател:

Re: Датчик температура Пасат Б5

Мнениеот ventostz » Пон 26 ное 2012 22:00

Хайде де колеги, никой ли не знае кой датчик отговаря за показанията по таблото?

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 26 ное 2012 22:09

Датчика се ебава. Трябва да го видиш в аутодата къде се намира точно. Моя двигател е ПД и да ти кажа къде е, няма да ти свърши работа. Занимавка си е малко...антифриза ми изтече, после пак наливаха...

Най-добре закачи колата на ваг-ком, ако е датчика ще има записана грешка. Дори и да я триеш, пак се появява проблема.

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plkochev » Пон 26 ное 2012 22:15

Има един пластмасов трипътник от дясно на двигателя. Датчика е на него и отговаря за температурата на таблото и компа.

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okti_1 » Вто 27 ное 2012 0:31

plkochev написа:Има един пластмасов трипътник от дясно на двигателя. Датчика е на него и отговаря за температурата на таблото и компа.

Колега може и да не е там,защото колегата не е писал какъв ме е двигателя.Затова само можем да гадаем къде му е датчика на Пасатора му.

Потребителски аватар
pepi3196
Автомобил: T3 Karavel
Двигател: T3 1987

Мнениеот pepi3196 » Вто 27 ное 2012 8:22

plkochev написа:Има един пластмасов трипътник от дясно на двигателя. Датчика е на него и отговаря за температурата на таблото и компа.

+1 :да:

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Вто 27 ное 2012 11:29

заповядай:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=7921
При теб датчика може да е син(при мен е такъв) и може да нямаш белия маслосъбирач-тъкмо няма да ти пречи при смяната на датчика.
Не търси компютърна диагностика,а купувай датчик-с талона-в магазина по ВИН да ти намерят точния модел.Този датчик е най-честия проблем на тези двигатели.

Потребителски аватар
ventostz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ventostz » Вто 27 ное 2012 13:43

На аватара пише с какъв Пасат съм, но все пак - Б5 1.9ТДИ АФН, благодаря на отговорилите

Потребителски аватар
ventostz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ventostz » Вто 27 ное 2012 13:52

gancho написа:заповядай:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=7921
При теб датчика може да е син(при мен е такъв) и може да нямаш белия маслосъбирач-тъкмо няма да ти пречи при смяната на датчика.
Не търси компютърна диагностика,а купувай датчик-с талона-в магазина по ВИН да ти намерят точния модел.Този датчик е най-честия проблем на тези двигатели.

Колега прочетох тази тема която си постнал, но там има само как се сваля oil breather-a, а къде всъщност се намира датчика.. не можах да разбера, нито по снимките, нито по описанието, което е доооста изчерпателно, но все пак никъде не пише къде точно около този оил брийдър се намира въпросния датчик

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Вто 27 ное 2012 15:35

Махни пластмасовия капак на дв. и ще го видиш.Зад двигателя се пада.Черна тръба излиза от главата на дв., с тройник-в него е синя букса и син датчик.Цветовете съответстват за да е по-лесно и дете да не го обърка при сглобяване.За да го смениш ще се наложи да махнеш твърдата тръба за въздуха,дето отива в см.колектор.

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plkochev » Вто 27 ное 2012 22:15

Махаш само капака на двигателя. после просто издърпваш шплента на датчика и го издърпваш. Задължително се сменя и уплътнението.

Потребителски аватар
ventostz
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5 датчик температура

Мнениеот ventostz » Чет 29 ное 2012 8:54

оправих се, мерси много на отговорилите, след като го смених вече няма проблем с оптчитането на таблото :beer :beer

venci123456
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venci123456 » Вто 22 дек 2020 17:07

Здравейте колеги, на АВБ мотор 1,9 101 коня, имам същият проблем. Да знае, някой къде се намира на този мотор температурни датчик, че на долното съединение свалях датчик, преди радиатора, само че с 4 крачета. Смених го, и започна да ми върти перката на на климатика

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Вто 22 дек 2020 18:11

Пада се Отзад като си пред капака, ако застанеш отляво на колата да си точно срещу предната част на двигатела е в дясно, под тандем помпата, на самия фланец където са маркучите на антифриза (може и свещи да има не знам) в задната част е, може да пробваш да погледнеш от другата страна където е турбото и погледнеш в дъното на двигатела ще му видиш кабелчетата и ще се ориентираш. Държи го един клипс който трябва да излезе надолу, след това датчика се дърпа назад и излиза, гледай внимателно да не остане стария о пръстен вътре и да сложиш новия с двата пръстена. Марка търси да е Бер

Върни се в “Дизелови агрегати”