Passat B3/ABS
Има такъв предпазител. Нещо като пластмасова кора. Всъщност, като си отдолу под колата, филтъра не се вижда докато не се махне кората.
Passat B4/AFT
Абсолютно същото

Как е правилния начин за смяна на горивен филтър ?
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Принципно пасатите имат кора под филтрите.
2-ките мисля нямат, а за 3-ките не се сещам в момента.
Колеги за какво налягане говорите че не стоплих. Помислете има ли начин това налягане да е в целия бензинопровод при загасена кола. Аз доколкото знам няма клапан в помпата който да държи налягането, то е след вакумния регулатор за налягането на горивото до горивната рейка или съответно до моното.
Болта на скобата с хубава отверка се отвива без много зор да си дадеш.
Колеги за какво налягане говорите че не стоплих. Помислете има ли начин това налягане да е в целия бензинопровод при загасена кола. Аз доколкото знам няма клапан в помпата който да държи налягането, то е след вакумния регулатор за налягането на горивото до горивната рейка или съответно до моното.
-
- Автомобил:
- Двигател:
°niksi° написа:Принципно пасатите имат кора под филтрите.
Аз съм сменял на Форд моно филтъра,същия е като на ФВ и имаше малко остатъчно налягане.Намокрих се бензин

А бе има някакво остатъчно налягане, не е само земното притегляне. При мен индикатора на таблото за количество бензин в резервоара не работи. Не ми пречи чак толкоз, тъй като карам на газ и бензина го ползвам само за палене и по някой път за кеф при изпреварване по нанагорнище.
Преди да ида на диагностика, реших да сменя горивния филтър и без предварително да знам, точно в този момент, бензина бил свършил. Когато откачих маркуча от филтъра откъм страната на резервоара, от маркуча се чу продължително съскане (по-дълго от 5сек) и изтекоха само две-три капки бензин. Учудих се, но въобще не го свързах с празен резервоар, а си помислих, че има някакъв предпазен клапан при помпата, който се задейства при скъсване на бензинопровода.
Преди да ида на диагностика, реших да сменя горивния филтър и без предварително да знам, точно в този момент, бензина бил свършил. Когато откачих маркуча от филтъра откъм страната на резервоара, от маркуча се чу продължително съскане (по-дълго от 5сек) и изтекоха само две-три капки бензин. Учудих се, но въобще не го свързах с празен резервоар, а си помислих, че има някакъв предпазен клапан при помпата, който се задейства при скъсване на бензинопровода.
ето снимки на кората, остатъчното налягане и количеството, колата е г3 комби, при смяната са необходими ключ 17, отверка, клещи, 2 нови скоби размер 10-16мм, съд, където да съберете бензина
как изглежда филтъра /монтиран/
демонтиран - нищо не тече или капе
количеството бензин което изтече /за да не ви окапе филтъра докато го вадите, запушете едната дупка с пръст/
разпорен филтър - остана ми малко свободно време накрая
количеството бензин което изтече /за да не ви окапе филтъра докато го вадите, запушете едната дупка с пръст/

- vwmotor
- Автомобил:
- Двигател:
VWGT написа:ето снимки на кората, остатъчното налягане и количеството, колата е г3 комби, при смяната са необходими ключ 17, отверка, клещи, 2 нови скоби размер 10-16мм, съд, където да съберете бензина
Смених го и аз както колегата е показал без махане на някакъв предпазител. Налягане нямаше кой знае колко и количеството на изтеклия бензин не беше повече от 100 мл.
Благодаря на всички писали по темата.
- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”