Прехвърляне на автомобил - КАТ
- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
- kamo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Май вече е късно да отговарям на колегата dinko_bonev, но ето и моя опит.
Минах днес сутринта. Ходих да прехвърля Пасата на мое име. Не съм сменял номера, таке че само с документи. Бях там в 0750 и си тръгнах в 0925. Ходи се направо в залата за регистрации, след каналите. Отварят в 8. Има 4-5 работещи гишета и става бързо. Нямаше и много хора. На гишето искат:
1. Договор за покупко продажба - оригинал и копие. Връщат оригинала.
2. ГО - копие и оригинал. Връщат оригинала.
3. Картончето на ГО - зеленото дето е перфорирано. Правят няква проверка и го връщат.
4. Лична карта.
5. Малък и голям талон - остават в КАТ, дават нови
Описват каквото трябва и дават една бележка, с която се ходи до "банката". Там се плаща (в моя случай 21 лв.) и ви дават разписка.
И това е. Следва около час чакане да подготвят новите талони викат по име готовите. Отивате с разписката от "банката" и л.к. за проверка, дават ви талоните и си тръгвате. Имате 1 месец (мисля
) да си заведете новото имущество в общината по местожителство.
Забелязах, че лудницата е точно в началото на работното време. Всеки явно бърза да е първи (както и аз) и стават опашки. След първия половин час по гишетата няма никой. Опашка става и пред банката. Особено след като се обработят повече заявки. Ако не ви се чака, отидете в съседното помещение, където се обработват/предават наказателните постановления и актовете и си платете там. По това време няма никой на касата там, щото току що са почнали.
Голям ферман стана дано съм бил полезен на някой.
Минах днес сутринта. Ходих да прехвърля Пасата на мое име. Не съм сменял номера, таке че само с документи. Бях там в 0750 и си тръгнах в 0925. Ходи се направо в залата за регистрации, след каналите. Отварят в 8. Има 4-5 работещи гишета и става бързо. Нямаше и много хора. На гишето искат:
3. Картончето на ГО - зеленото дето е перфорирано. Правят няква проверка и го връщат.
4. Лична карта.
5. Малък и голям талон - остават в КАТ, дават нови
Описват каквото трябва и дават една бележка, с която се ходи до "банката". Там се плаща (в моя случай 21 лв.) и ви дават разписка.
И това е. Следва около час чакане да подготвят новите талони викат по име готовите. Отивате с разписката от "банката" и л.к. за проверка, дават ви талоните и си тръгвате. Имате 1 месец (мисля
Забелязах, че лудницата е точно в началото на работното време. Всеки явно бърза да е първи (както и аз) и стават опашки. След първия половин час по гишетата няма никой. Опашка става и пред банката. Особено след като се обработят повече заявки. Ако не ви се чака, отидете в съседното помещение, където се обработват/предават наказателните постановления и актовете и си платете там. По това време няма никой на касата там, щото току що са почнали.
- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
kamo написа:Май вече е късно да отговарям на колегата dinko_bonev, но ето и моя опит.
4. Лична карта.
5. Малък и голям талон - остават в КАТ, дават нови![]()
И това е. Следва около час чакане да подготвят новите талони викат по име готовите. Отивате с разписката от "банката" и л.к. за проверка, дават ви талоните и си тръгвате. Имате 1 месец (мисля) да си заведете новото имущество в общината по местожителство.
Полезно! Мерси
Другата седмица ме чака това и мен.
- genchovw
- Автомобил: Golf 4 Variant
- Двигател: AGR
Ако си по местожителствп от София - само талона, а ако си с лична карта от друг град трябва да ходиш там, сменят талон и номера.
Не мога да разбера защо в БГ е така, един приятел в Испания има местоителство в Севиля, купи кола от Мадрид и само е прехвърли, издадаха му нови документи а колата си остана със мадредски номера
Не мога да разбера защо в БГ е така, един приятел в Испания има местоителство в Севиля, купи кола от Мадрид и само е прехвърли, издадаха му нови документи а колата си остана със мадредски номера
а аз пък имам следното питане: Поръчал съм си да ми търсят кола в Италия и ще ми я изпратят в бг. ....и после....? какви документи ще са ми необходими за да я регистрирам в кат София? въобще какво трябва да направя за първоначалната регистрация? трябва да имам документ за покупко-продажба (...а ако не е на мое име?) въобще нямам идея какво трябва да имам.... 
- Мартин
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mitko99 написа:а аз пък имам следното питане: Поръчал съм си да ми търсят кола в Италия и ще ми я изпратят в бг. ....и после....? какви документи ще са ми необходими за да я регистрирам в кат София? въобще какво трябва да направя за първоначалната регистрация? трябва да имам документ за покупко-продажба (...а ако не е на мое име?) въобще нямам идея какво трябва да имам....
Колега пробвай с търсачката, ще намериш много теми за регистрация в КАТ.
- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
mitko99 написа:а аз пък имам следното питане: Поръчал съм си да ми търсят кола в Италия и ще ми я изпратят в бг. ....и после....? какви документи ще са ми необходими за да я регистрирам в кат София? въобще какво трябва да направя за първоначалната регистрация? трябва да имам документ за покупко-продажба (...а ако не е на мое име?) въобще нямам идея какво трябва да имам....
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 37#1139837
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”