Прехвърляне на автомобил - КАТ

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 15 мар 2008 17:18

А аз имам 1 въпрос свързан с темата тук :) Какво се прави когато колата е с Пловдивска регистрация пък аз по местожителство се водя в София. Колата е наследство от баба ми и не знам какво да я правя за тоя КАТ ... за това още не съм я прехвърлил :)

Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinko_bonev » Нед 16 мар 2008 9:59

И последно уточнение, понеже утре съм в КАТ - изисква ли се квитанция за платен данък от нотариуса или в КАТ?!

Потребителски аватар
kamo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamo » Сря 26 мар 2008 15:41

Май вече е късно да отговарям на колегата dinko_bonev, но ето и моя опит.
Минах днес сутринта. Ходих да прехвърля Пасата на мое име. Не съм сменял номера, таке че само с документи. Бях там в 0750 и си тръгнах в 0925. Ходи се направо в залата за регистрации, след каналите. Отварят в 8. Има 4-5 работещи гишета и става бързо. Нямаше и много хора. На гишето искат:
1. Договор за покупко продажба - оригинал и копие. Връщат оригинала.
2. ГО - копие и оригинал. Връщат оригинала.
3. Картончето на ГО - зеленото дето е перфорирано. Правят няква проверка и го връщат.
4. Лична карта.
5. Малък и голям талон - остават в КАТ, дават нови :)
Описват каквото трябва и дават една бележка, с която се ходи до "банката". Там се плаща (в моя случай 21 лв.) и ви дават разписка.
И това е. Следва около час чакане да подготвят новите талони викат по име готовите. Отивате с разписката от "банката" и л.к. за проверка, дават ви талоните и си тръгвате. Имате 1 месец (мисля :?: ) да си заведете новото имущество в общината по местожителство.
Забелязах, че лудницата е точно в началото на работното време. Всеки явно бърза да е първи (както и аз) и стават опашки. След първия половин час по гишетата няма никой. Опашка става и пред банката. Особено след като се обработят повече заявки. Ако не ви се чака, отидете в съседното помещение, където се обработват/предават наказателните постановления и актовете и си платете там. По това време няма никой на касата там, щото току що са почнали.
Голям ферман стана дано съм бил полезен на някой.

Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Мнениеот astragt » Сря 26 мар 2008 15:59

kamo написа:Май вече е късно да отговарям на колегата dinko_bonev, но ето и моя опит.
Минах днес сутринта. Ходих да прехвърля Пасата на мое име. Не съм сменял номера, таке че само с документи. Бях там в 0750 и си тръгнах в 0925. Ходи се направо в залата за регистрации, след каналите. Отварят в 8. Има 4-5 работещи гишета и става бързо. Нямаше и много хора. На гишето искат:
1. Договор за покупко продажба - оригинал и копие. Връщат оригинала.
2. ГО - копие и оригинал. Връщат оригинала.
3. Картончето на ГО - зеленото дето е перфорирано. Правят няква проверка и го връщат.
4. Лична карта.
5. Малък и голям талон - остават в КАТ, дават нови :)
Описват каквото трябва и дават една бележка, с която се ходи до "банката". Там се плаща (в моя случай 21 лв.) и ви дават разписка.
И това е. Следва около час чакане да подготвят новите талони викат по име готовите. Отивате с разписката от "банката" и л.к. за проверка, дават ви талоните и си тръгвате. Имате 1 месец (мисля :?: ) да си заведете новото имущество в общината по местожителство.
Забелязах, че лудницата е точно в началото на работното време. Всеки явно бърза да е първи (както и аз) и стават опашки. След първия половин час по гишетата няма никой. Опашка става и пред банката. Особено след като се обработят повече заявки. Ако не ви се чака, отидете в съседното помещение, където се обработват/предават наказателните постановления и актовете и си платете там. По това време няма никой на касата там, щото току що са почнали.
Голям ферман стана дано съм бил полезен на някой.

Полезно! Мерси :)
Другата седмица ме чака това и мен.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 26 мар 2008 16:08

срока за декларация на колата е 2 месеца в общината :wink:

bobb2003
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobb2003 » Съб 29 мар 2008 19:49

Pichaga написа:срока за декларация на колата е 2 месеца в общината :wink:

Преди беше така,но и аз чух за 1 месец... някой има ли сигурен източник?

Потребителски аватар
mimi1976
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mimi1976 » Пон 07 апр 2008 16:46

кадето се водиш по лична карта там трябва да отидеш в кат и да си минеш по каналния ред с колата

Потребителски аватар
genchovw
Автомобил: Golf 4 Variant
Двигател: AGR

Мнениеот genchovw » Сря 09 апр 2008 10:22

Ако си по местожителствп от София - само талона, а ако си с лична карта от друг град трябва да ходиш там, сменят талон и номера.

Не мога да разбера защо в БГ е така, един приятел в Испания има местоителство в Севиля, купи кола от Мадрид и само е прехвърли, издадаха му нови документи а колата си остана със мадредски номера

mitko99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko99 » Сря 09 апр 2008 11:10

а аз пък имам следното питане: Поръчал съм си да ми търсят кола в Италия и ще ми я изпратят в бг. ....и после....? какви документи ще са ми необходими за да я регистрирам в кат София? въобще какво трябва да направя за първоначалната регистрация? трябва да имам документ за покупко-продажба (...а ако не е на мое име?) въобще нямам идея какво трябва да имам.... :roll:

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Сря 09 апр 2008 11:55

mitko99 написа:а аз пък имам следното питане: Поръчал съм си да ми търсят кола в Италия и ще ми я изпратят в бг. ....и после....? какви документи ще са ми необходими за да я регистрирам в кат София? въобще какво трябва да направя за първоначалната регистрация? трябва да имам документ за покупко-продажба (...а ако не е на мое име?) въобще нямам идея какво трябва да имам.... :roll:

Колега пробвай с търсачката, ще намериш много теми за регистрация в КАТ.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 09 апр 2008 15:35

bobb2003 написа:
Pichaga написа:срока за декларация на колата е 2 месеца в общината :wink:

Преди беше така,но и аз чух за 1 месец... някой има ли сигурен източник?

аз съм сигурния източник

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Сря 09 апр 2008 16:01

mitko99 написа:а аз пък имам следното питане: Поръчал съм си да ми търсят кола в Италия и ще ми я изпратят в бг. ....и после....? какви документи ще са ми необходими за да я регистрирам в кат София? въобще какво трябва да направя за първоначалната регистрация? трябва да имам документ за покупко-продажба (...а ако не е на мое име?) въобще нямам идея какво трябва да имам.... :roll:

:търсачкаа
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 37#1139837

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Пон 02 юни 2008 13:05

Относно ГО
Интересуваме аз трябва ли да си правя нова, на мое име,
или мога да ми на с тази на предишния собственик?
Понеже тя е валидна до 31.10.2008г.

Потребителски аватар
kamo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamo » Пон 02 юни 2008 13:21

Можеш да минеш със съществуващата. Аз така направих. Иди в компанията, която я е правила и им кажи да ти направят добавък. Ако имаш и Каско, пак така.

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Пон 02 юни 2008 14:06

Ми супер мерси

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”