kamo написа:Май вече е късно да отговарям на колегата dinko_bonev, но ето и моя опит.
Минах днес сутринта. Ходих да прехвърля Пасата на мое име. Не съм сменял номера, таке че само с документи. Бях там в 0750 и си тръгнах в 0925. Ходи се направо в залата за регистрации, след каналите. Отварят в 8. Има 4-5 работещи гишета и става бързо. Нямаше и много хора. На гишето искат:
1. Договор за покупко продажба - оригинал и копие. Връщат оригинала.
2. ГО - копие и оригинал. Връщат оригинала.
3. Картончето на ГО - зеленото дето е перфорирано. Правят няква проверка и го връщат.
4. Лична карта.
5. Малък и голям талон - остават в КАТ, дават нови![]()
Описват каквото трябва и дават една бележка, с която се ходи до "банката". Там се плаща (в моя случай 21 лв.) и ви дават разписка.
И това е. Следва около час чакане да подготвят новите талони викат по име готовите. Отивате с разписката от "банката" и л.к. за проверка, дават ви талоните и си тръгвате. Имате 1 месец (мисля) да си заведете новото имущество в общината по местожителство.
Забелязах, че лудницата е точно в началото на работното време. Всеки явно бърза да е първи (както и аз) и стават опашки. След първия половин час по гишетата няма никой. Опашка става и пред банката. Особено след като се обработят повече заявки. Ако не ви се чака, отидете в съседното помещение, където се обработват/предават наказателните постановления и актовете и си платете там. По това време няма никой на касата там, щото току що са почнали.
Голям ферман стана дано съм бил полезен на някой.
mitko99 написа:а аз пък имам следното питане: Поръчал съм си да ми търсят кола в Италия и ще ми я изпратят в бг. ....и после....? какви документи ще са ми необходими за да я регистрирам в кат София? въобще какво трябва да направя за първоначалната регистрация? трябва да имам документ за покупко-продажба (...а ако не е на мое име?) въобще нямам идея какво трябва да имам....
mitko99 написа:а аз пък имам следното питане: Поръчал съм си да ми търсят кола в Италия и ще ми я изпратят в бг. ....и после....? какви документи ще са ми необходими за да я регистрирам в кат София? въобще какво трябва да направя за първоначалната регистрация? трябва да имам документ за покупко-продажба (...а ако не е на мое име?) въобще нямам идея какво трябва да имам....
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 158 госта