Подготовка на централното заключване за зимата

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Подготовка на централното заключване за зимата

Мнениеот maistora_1 » Сря 16 ное 2005 14:11

дайте малко съвети,защото съм чувал че на доста коли централното отказва зимата
10x

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 16 ное 2005 14:26

spam в европата затова не ги заключват зиме (че и лете), че повечето са с централно :wink:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 16 ное 2005 14:31

spam е как да ги заключат като си свалят акумулаторите?
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=11285

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Сря 16 ное 2005 14:33

spam ами най-добре е да свалиш корите на вратите, да демонтираш централното както и помпата от багажника, да ги накиснеш в коктейл от кореселин, нафта и бензин за да падне всичката гняз, после ако си мераклия ги караш в института по фина механика за профилактика и ги монтираш обратно.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 16 ное 2005 15:01

nii написа:...

mhihi mhihi mhihi :drinking: mhihi mhihi mhihi
Mайсторе, спокойно бе човек! Това е просто зима не е ледников период. Карай си колата и не се занимавай с глупости!

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Сря 16 ное 2005 15:13

точно така правси по добре да не пипаш нищо че после да няма обяви кота например"търся централно заключване за голф3"или друг модел там :lol:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 16 ное 2005 15:17

Лоени свещи и пачи пера срещу замръзване!!! :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 16 ное 2005 18:55

най-добрия варианте да сложиш подгреватеи с дистанционно управление :) :) еееееееееееееееее как не се сетих по рано да го кажа на VW инженерите!!!

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Сря 16 ное 2005 22:15

Сигурен съм, че са се сетили, но не искат да правят всички VW-та на цената на Phaeton-а ;) .. още..

Никога не ми се е случвало да ми откаже централното зимата. Вярно е, че в по-голяма част от времето и особено през ноща стои в гараж, но миналата зима я прекара на открит паркинг в София и не ми е създавала никакви проблеми. Дори и като съм ходил на ски или зимни почивки съм оставял колите винаги навън?! Спрях да си слагам и течност против замръзване на ключалките, защото не ги ползвам?!

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 16 ное 2005 23:07

Sir T написа:Никога не ми се е случвало да ми откаже централното зимата. Вярно е, че в по-голяма част от времето и особено през ноща стои в гараж, но миналата зима я прекара на открит паркинг в София и не ми е създавала никакви проблеми. Дори и като съм ходил на ски или зимни почивки съм оставял колите винаги навън?! Спрях да си слагам и течност против замръзване на ключалките, защото не ги ползвам?!

ами нии всичките тва се опитваме да му кажем.Че май никой не е имал проблем с централното през зимата. Жена ми е от якоруда.Миналата зима като ходихме цялата кола беше станала в лед и пясък по него.Отидох на пароструйка смъкна леда.На сутринта беше около -10 до -15 Всичко беше замръзнало даже и пружините.Като се качих в колата все едно седнах на пейка.Но нито с централното нито с паленето съм имал проблем.Единствено ми се е случвало (тъй като колата ми не е гаражна) да се натрупа лед по уплатнението на вратата и да не мога да е отворя!!!!

LiX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LiX » Чет 17 ное 2005 9:52

Аз пък миналата зима имах страшни проблеми с тва централно!!! Едвам си отварях колата! Случая е такъв, че ми замръзваше предна дясна врата и палчето не мърдаше и заради него като тръгна да отварям и палчето на шофиорската врата ми се връща обратно.... голяма гадост :( :( :(
Трябва съм некъв ултра бърз за да влезем - врътвам ключа и веднага дърпам.. иначе нема влизане :( Сега идва и втория проблем.. като влезем не мое се затворим.. просто не се затваря докат не се затопли купето. Веднъж ми се случи ебати случката... влизам палим и излизам изринем снега и после не мое си влезем, а ключа си е вътре.... добре че бех пуснал парното и се стопли след некво време... ама колко съм псувал

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 17 ное 2005 10:18

Бях на Банско миналата зима на една вила мноууу високоооо и бях заебал Вентото на една ливада щото до вилата не се стигаше ... и отивам в пет сутринта .... безсмъртен "Дрънкан Мъклауд" да видя дали е наред всичко и гледам всичко бяло ... барабар с колата... след десетина минути я намерих влязох вътре и като дишам излиза скреж хахаха ама централното работеше че и запали колата даже :)

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Чет 17 ное 2005 11:17

Мойто е старомодно пневматично централно, ама вече 4 зими никви проблеми нямам с него :) Работи кат пушка и в най-големите студове, така че по-добре си подготви уплътненията на вратите за зимата, а с централното не се занимавай :) Аз го предпочитам даже, защото забравяш за проблема със замръзналите ключалки (ако ти се управлява от алармата де, но повечето са така).

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 17 ное 2005 12:05

Аз ще си взема ключа за всеки случай

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 17 ное 2005 12:53

е толкова спам в една тема не бях виждал отдавна...инак централното ти е най-малкия проблем в студовете

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”