Пръскалки за фарове
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- stancorotax
- Автомобил:
- Двигател:
колеги, малка идея и допълнение към темата
значи ако сте сложили обикновени пръскалки като тези за предното стъкло, те не могат да докарат струята на оригиналните за фарове дето мият на 5 бара...НО по бензиностанциите се продава един препарат за стъкла - анти рейн, с много добър ефект. мажеш си стъклата, после полираш с вестник и се получава ефекта от вакса на боята - водата се хлъзга, няма омокряне! идеята е да се намажат и фаровете - тогава хем по-малко ще се цапат, хем на ксенони снега по-малко ще се трупа, хем като ги миете със слаба струя ще се мият идеално, защото след мазане с този препарат колкото и да е мръсно стъклото една лека струйка го измива идеално
значи ако сте сложили обикновени пръскалки като тези за предното стъкло, те не могат да докарат струята на оригиналните за фарове дето мият на 5 бара...НО по бензиностанциите се продава един препарат за стъкла - анти рейн, с много добър ефект. мажеш си стъклата, после полираш с вестник и се получава ефекта от вакса на боята - водата се хлъзга, няма омокряне! идеята е да се намажат и фаровете - тогава хем по-малко ще се цапат, хем на ксенони снега по-малко ще се трупа, хем като ги миете със слаба струя ще се мият идеално, защото след мазане с този препарат колкото и да е мръсно стъклото една лека струйка го измива идеално

- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
kk
Аз намерих казнче с помпа от Mitsubishi Lanser 86г.. На нея си пише , че е за фаровете. Моторчето е два пъти по-голямо от на Голфа. Изхода и за маеркуч е 8-9мм. Но по моргите не можах да намеря каквито и да е пръскалки за фарове. А по магазините за каква кола та за каква кола и цени от 35лв. нагоре за 1 бр.. Ако не намеря нещо от около 10-15лв. комплекта, ще се отказвам. Иначе трябва да правя намалители за обикновенни пръскалки, а те дали ще издържат на това налягане. Иначе съм твърдо да за пръскалките като екстра. Днес за 50 км. софийско градско не можах да видя дали въобще имам фарове. А вчера мих колата.
- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Пръскалки за фарове
Темата е старичка ,но все пак! Направих някои корекции по моята система!Преди бях с помпичка за Лада(нова 11лв,силна струя,консумиран ток-7А)!Понеже Пасатора ми е седан и имам оригинално едно положение на лоста(посока към мен) за включване на помпичката го отворих и преработих(снимки тези дни).Сега вече имам и положение напред!Сложих си друга помпичка (за комби) с вградени клапанчета!Нова струва 18лв-Мейле!Поставя се реле на позиция 2 и всичко става като оригинално!Сега при дърпане към мен на лоста работят пръскалките за предното стъкло,а при натискане на пред -пръскалките на фаровете!Преди активирах функцията с отделен бутон!Смених и маркуча до пръскалките с такъв с по-голямо Фи!В допълнение имам и подгряване на казанчето с течност!