:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Пръскалки за фарове

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 15 мар 2006 14:01

Последни данни от моргата на Италиянеца-казанче с помпичка от Пассат(5л) струва 20 лв.На тази цена са и всички други казанчета с помпички.Струята достатъчно силна ли е от стандартната помпичка или трябва да се търси по-мощна?Като се постопли започвам и аз процедурата. 8)

Потребителски аватар
jojo84
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jojo84 » Съб 18 мар 2006 22:09

ами да става то като е само за това е достатачно самоче виж маркучите как ше ги направиж има значение гледаи стрията да е по силна кам десния фар защото е по далеч

[steeN]
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот [steeN] » Съб 25 мар 2006 16:26

това е интересна идея, хареса ми. за струята просто трябва да се сложат маркучи с еднаква дъжина :)

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Съб 25 мар 2006 21:57

Колеги айде някой ако е направил нещо да качи снимки - крайно време е !

Потребителски аватар
stancorotax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stancorotax » Пон 14 яну 2008 9:46

колеги, малка идея и допълнение към темата
значи ако сте сложили обикновени пръскалки като тези за предното стъкло, те не могат да докарат струята на оригиналните за фарове дето мият на 5 бара...НО по бензиностанциите се продава един препарат за стъкла - анти рейн, с много добър ефект. мажеш си стъклата, после полираш с вестник и се получава ефекта от вакса на боята - водата се хлъзга, няма омокряне! идеята е да се намажат и фаровете - тогава хем по-малко ще се цапат, хем на ксенони снега по-малко ще се трупа, хем като ги миете със слаба струя ще се мият идеално, защото след мазане с този препарат колкото и да е мръсно стъклото една лека струйка го измива идеално :D

Потребителски аватар
bagera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bagera » Пон 14 яну 2008 18:58

проверих за цени на пръскалки за фаровете на голф2 - заводските
не помна на коя фирма бяха
струваха 25лв парчето
но не ми остана време да проверя за помпата

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Пон 14 яну 2008 19:02

stancorotax написа:...
идейно ;)

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

kk

Мнениеот lozan67 » Чет 17 яну 2008 21:01

Аз намерих казнче с помпа от Mitsubishi Lanser 86г.. На нея си пише , че е за фаровете. Моторчето е два пъти по-голямо от на Голфа. Изхода и за маеркуч е 8-9мм. Но по моргите не можах да намеря каквито и да е пръскалки за фарове. А по магазините за каква кола та за каква кола и цени от 35лв. нагоре за 1 бр.. Ако не намеря нещо от около 10-15лв. комплекта, ще се отказвам. Иначе трябва да правя намалители за обикновенни пръскалки, а те дали ще издържат на това налягане. Иначе съм твърдо да за пръскалките като екстра. Днес за 50 км. софийско градско не можах да видя дали въобще имам фарове. А вчера мих колата.

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Чет 17 яну 2008 21:59

понеже при мен няма как да се получи това с тия пръскалки а и ще развали заводския вид на колата в който бих искал да я поддържам си мисля дали не може да се направи с машинки като на новите коли да излизат пръкалките на пред и да пръскат, а самия механизъм да е в блендите на халогените...

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Пръскалки за фарове

Мнениеот pas1.8mi » Вто 27 окт 2009 15:04

Темата е старичка ,но все пак! Направих някои корекции по моята система!Преди бях с помпичка за Лада(нова 11лв,силна струя,консумиран ток-7А)!Понеже Пасатора ми е седан и имам оригинално едно положение на лоста(посока към мен) за включване на помпичката го отворих и преработих(снимки тези дни).Сега вече имам и положение напред!Сложих си друга помпичка (за комби) с вградени клапанчета!Нова струва 18лв-Мейле!Поставя се реле на позиция 2 и всичко става като оригинално!Сега при дърпане към мен на лоста работят пръскалките за предното стъкло,а при натискане на пред -пръскалките на фаровете!Преди активирах функцията с отделен бутон!Смених и маркуча до пръскалките с такъв с по-голямо Фи!В допълнение имам и подгряване на казанчето с течност! :Mr Green Fun

Върни се в “Направи си сам!”