driver написа:marrs написа:с пистолет за горещ въздух
Това е начина!!!
Как се махат лепенки?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- poGo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как се махат лепенки?
Geleto написа:Може ли някой да ми каже как да махна лепенките който някой тъп италянец е залепил на задното стъкло въху реотаните без да ги повредя!
Аз имам друго предложеине. Ако минаваш покрай тия дето маркират коли (на Сливница или при КАТ например) да се отбиеш при тях. Те свалят старите стикери с едни тарикатски "ножчета". (може да им предложиш лев-два
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
maistora_1 написа:lilo_stich написа:най-лесно е с влажна кърпичка(от тези в пакетчетата) пада всичко много бързо.всеки път така си свалям винетките
и аз така!
дори ако лесно се отлепи винетката след това остава лепило, което пак се маха с мокро парцалче - на това не научи Криси
Проблема ми е на задното стъкло с реотаните!!!

- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
rojo написа:Geleto написа:Проблема ми е на задното стъкло с реотаните!!!![]()
От какво са направени реотаните на задното стъкло? Принципно със спирт махам всяк'ви останки от лепенки и тяхното лепило независимо върху какво са залепени (освен лак за дърво).
мен повече ме притеснява - не дали ще се прецака реотана, а дали няма да се разлепи и той
- Petyoffy
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CBBF 2012
Аз също попаднах в такава ситуация, когато отидох в КАТ да прехвърля колата на мое име. Този полицай, който е на канала се заяде и каза да изкарвам и да махна всички лепенки от задното стъкло. А то беше цялото в някакви фирмени надписи, телефони, адреси и ..... а бе мизерия. Изкарвам и почвам да свалям без да мисля много, много.
С ножче леко-леко почнах от крайчетата на буквите за да се отлепи толкова че да мога да го подхвана. Като стигна до реотана спирам и почвам от долу и пак до реотан така че да остане само върху него и леко напречно свалям останалото. И така около 30-40 мин. свалих всичко, е остана тук таме от лепилото, но това в къщи със спирт за горене ( лилавия) и приключих.
Реотаните си РАБОТЯТ до един. Оказаха се по-здрави от колкото си мислим, но всичко е относително и има много други фактори ( в какво състояние са твойте реотани, какви са лепенките - тънки, дебели....)
Сигурно ви отегчих, но това все пак съм го изпитал лично.
П.С. Все пак мисля, че ако се остави колата на слънце или с домашен сешоар ще стане по лесно.
С ножче леко-леко почнах от крайчетата на буквите за да се отлепи толкова че да мога да го подхвана. Като стигна до реотана спирам и почвам от долу и пак до реотан така че да остане само върху него и леко напречно свалям останалото. И така около 30-40 мин. свалих всичко, е остана тук таме от лепилото, но това в къщи със спирт за горене ( лилавия) и приключих.
Реотаните си РАБОТЯТ до един. Оказаха се по-здрави от колкото си мислим, но всичко е относително и има много други фактори ( в какво състояние са твойте реотани, какви са лепенките - тънки, дебели....)
Сигурно ви отегчих, но това все пак съм го изпитал лично.
П.С. Все пак мисля, че ако се остави колата на слънце или с домашен сешоар ще стане по лесно.