Как се махат лепенки?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Нед 04 юни 2006 22:49

driver написа:
marrs написа:с пистолет за горещ въздух

Това е начина!!!

8) абсолютно съм съгласен.какви безобразни гнусни италиянски лепенки разкарах благодарение на един такъв пистолет просто идея си нямате...

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пон 05 юни 2006 15:42

Аз пък ги махам с малко CIF и търкане... имах 5-6 италиански винетки и лепенки на предното стъкло и лепилото им седеше, но с препарата падна всичко

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Пон 05 юни 2006 16:14

Аз лепилото го махам с бръснарско ножче ( само ножчето ), и после ако е останало петно или отпечатъци от пръсти с малко препарат за стъкла и сичко е готово :wink:

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Вто 13 юни 2006 11:36

освен с горещия въздух може и с кореселин:))

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 13 юни 2006 11:41

най-лесно е с влажна кърпичка(от тези в пакетчетата) пада всичко много бързо.всеки път така си свалям винетките

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Как се махат лепенки?

Мнениеот poGo » Вто 13 юни 2006 13:13

Geleto написа:Може ли някой да ми каже как да махна лепенките който някой тъп италянец е залепил на задното стъкло въху реотаните без да ги повредя!

Аз имам друго предложеине. Ако минаваш покрай тия дето маркират коли (на Сливница или при КАТ например) да се отбиеш при тях. Те свалят старите стикери с едни тарикатски "ножчета". (може да им предложиш лев-два :roll: ) Аз като ходих да премаркирам ги накарах да ми свалят всичките стари винетки и разни други лепенки. Става за секунди. Само при тебе ще трябва да ги свалят не перпендикулярно, а успоредно на нагревателите и то БЕЗ да минават върху тях, един вид да отлепят всичко останало, а от нагревателя ти лека-полека ше си го доотлепиш. И при мене беше много гадно, щото аз пък съм с фолио на прозорците и се сещай. ;) Успех!

Потребителски аватар
r_tuning
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот r_tuning » Вто 13 юни 2006 17:59

колега вземи един обикновен се6оар и ги махни...за 0 време става

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Вто 13 юни 2006 18:51

lilo_stich написа:най-лесно е с влажна кърпичка(от тези в пакетчетата) пада всичко много бързо.всеки път така си свалям винетките

и аз така!
дори ако лесно се отлепи винетката след това остава лепило, което пак се маха с мокро парцалче - на това не научи Криси :bowdown

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Вто 13 юни 2006 20:02

maistora_1 написа:
lilo_stich написа:най-лесно е с влажна кърпичка(от тези в пакетчетата) пада всичко много бързо.всеки път така си свалям винетките

и аз така!
дори ако лесно се отлепи винетката след това остава лепило, което пак се маха с мокро парцалче - на това не научи Криси :bowdown

Проблема ми е на задното стъкло с реотаните!!! :D :deal

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Вто 13 юни 2006 20:09

с топла вода-така ги махат в автостъкла кобра-поливат ги с топла вода върху стъклото и разлепят и после местят на новото стъкло.

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Вто 13 юни 2006 20:15

Geleto написа:Проблема ми е на задното стъкло с реотаните!!! :D :deal

а ве разбрах, ама и аз да кажа за винетките - че мн ме е яд как винаги остава лепило :evil:

а иначе и аз съм на мнение да минеш некъде където маркират коли - дори поне за съвет

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Сря 14 юни 2006 10:06

От какво са направени реотаните на задното стъкло? Принципно със спирт махам всяк'ви останки от лепенки и тяхното лепило независимо върху какво са залепени (освен лак за дърво :) ).

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Сря 14 юни 2006 17:32

rojo написа:

От какво са направени реотаните на задното стъкло? Принципно със спирт махам всяк'ви останки от лепенки и тяхното лепило независимо върху какво са залепени (освен лак за дърво :) ).

мен повече ме притеснява - не дали ще се прецака реотана, а дали няма да се разлепи и той :roll:

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Сря 14 юни 2006 19:31

maistora_1 написа:мен повече ме притеснява - не дали ще се прецака реотана, а дали няма да се разлепи и той :roll:

Пробвай леко в някой ъгъл с памук със спирт. Или просто внимателно избягвай реотана. Но не би трябвало да са го лепнали с лепило, което се разтваря от спирт :wink: :? .

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Пет 16 юни 2006 9:41

Аз също попаднах в такава ситуация, когато отидох в КАТ да прехвърля колата на мое име. Този полицай, който е на канала се заяде и каза да изкарвам и да махна всички лепенки от задното стъкло. А то беше цялото в някакви фирмени надписи, телефони, адреси и ..... а бе мизерия. Изкарвам и почвам да свалям без да мисля много, много.
С ножче леко-леко почнах от крайчетата на буквите за да се отлепи толкова че да мога да го подхвана. Като стигна до реотана спирам и почвам от долу и пак до реотан така че да остане само върху него и леко напречно свалям останалото. И така около 30-40 мин. свалих всичко, е остана тук таме от лепилото, но това в къщи със спирт за горене ( лилавия) и приключих.
Реотаните си РАБОТЯТ до един. Оказаха се по-здрави от колкото си мислим, но всичко е относително и има много други фактори ( в какво състояние са твойте реотани, какви са лепенките - тънки, дебели....)
Сигурно ви отегчих, но това все пак съм го изпитал лично.
П.С. Все пак мисля, че ако се остави колата на слънце или с домашен сешоар ще стане по лесно.

Върни се в “Направи си сам!”