Колеги,на Голф 2 може ли да се преправи частта от ключа на фаровете,която регулира силата на светене на таблото и копчетата в купето,да има по-голям диапазон на регулиране?
След като смених 2-3 ленти и светиха прекалено силно и заводския реглаж на ключа на Голф 2ката не беше достатъчен да намали интензитета,реших да си сложа RGB лента с контролер,с които мога да си правя таблото всякакъв цвят,но най-важното-мога да си регулирам колко силно да свети то и даже да го спирам нощно време,за да не ми се изморяват очите при продължително пътуване. Тук все още не е на колата и е вързано към 9 волтова батерия,която не си знае годините. Управлява се посредством контролер с IR и дистанционно IR съм го скрил зад таблото и окото му е поставено тук: Ето и демонстративно клипче:
След като сменях поне пет пъти различни видове лед крушки на таблото, накрая се върнах към обикновените. След около седмица започваха да премигват, сменях с друга, след това купувах друг вид и отново и отново, докато ми писна да давам пари и да разглабям таблото. Със обикновените крушки за сега около месец нямам проблем.
Докато не изпищи регулатора в таблото с обиновенните кр. до белия мощен резистор. / 4х5Вт и няколко по 1,2 Вт. Аз пък откакто си налепих бели светодиоди през 2012г - досега няма проблеми. На 5 Вт ламБа х 4 светодиода / 2 последователно през резистор/.На 1,2Вт ламБ а по 2 светодиода. Площадките на щатните крушки Само малко игра с ориентацията на светодиодите. за запояване са огромни
Като го намалявах и спираха за ден, два. След това пак мигаха и ги намалявах до минимум и пак ден, два и почва ха да мигат. Сега със обикновените крушки няма проблеми.
Идва им високо напрежението. Повишаване на стойността на 5Вт резистор / но не помня с каква стойност беше - ровил съм преди 8г. Намляване на захранването след регулиращия елемент - ЛЕД овете захранени през 7812 / не съм пробвал обаче дали ще има регулиране/.