Фарове с 1 и с 2 рефлектора = светене ? Решено!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- White Arrow
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Фарове с 1 и с 2 рефлектора = светене ????? РЕШЕНО !!!
Изобщо не се чуди а направо слагай мостчето на таблото с предпазителите аз така го направих става за секунди и точно така е на оригиналните коли с двусекционни фарове. Ако неможеш да намериш къде точно се слагаше мостчето пиши ще ти пратя снимка Поздрави и успех 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Фарове с 1 и с 2 рефлектора = светене ? Решено!
И мостчето се запали 

- Rado_Cobain
- Автомобил:
- Двигател:
колега аз съм с двусекционни фарове голф 3 с лупи тип 4-ка няма проблем от лупите нали ??? идеята на цялата история е да се свърже пин 2 с пин 3 желателно с предпазител така ли ???
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
За да ти светят и 4 крушки като пуснеш дълги (както всъщност трябва да бъде). Слагаш такова мостче, там. 30ст, 5 мин и си готов.
- Rado_Cobain
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ти адаш
направих го и стана супер

- tupalka
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMR
колеги, аз така и не разбрах при пасат B3 дали ще стане по същия начин, понеже и аз вече си имам четириочковци 

- radi_nrj
tupalka написа:колеги, аз така и не разбрах при пасат B3 дали ще стане по същия начин, понеже и аз вече си имам четириочковци
Нямам си предства колега. На Голф3 става толкова лесно защото GTI, GT и някои GL излизат заводско с двусекционен фар, а всички останали са едносекционни. До колкото знам Passat B3 всички заводско са с едносекционен фар за Н4, което ме навява на мисълта, че може и да не става толкоз лесно. Ти все пак снимай таблото.
- tupalka
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMR
radi_nrj написа:tupalka написа:колеги, аз така и не разбрах при пасат B3 дали ще стане по същия начин, понеже и аз вече си имам четириочковци
Нямам си предства колега. На Голф3 става толкова лесно защото GTI, GT и някои GL излизат заводско с двусекционен фар, а всички останали са едносекционни. До колкото знам Passat B3 всички заводско са с едносекционен фар за Н4, което ме навява на мисълта, че може и да не става толкоз лесно. Ти все пак снимай таблото.
значи при бушоните е различно, така че не става с мостчето, но пък буксата на лостчето за къси/дълги е същата. Напавих го по посочения от колегата начин и се получи. Проблема е, че когато са включени и четирите фара се получава спад на напрежение и фаровете светят по-слабо. Ще трябва да сложа и някое реленце, но съм доволен от резултата. Благодаря на колегите които споделиха как да се направи!!!

- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де колега не може ли да се вземе това реле ли е кво е вместо да слагаме тоя мост от тези модели които изброи че са с двусекзионни фарове оригинално ?
- radi_nrj
low_creep написа:Добре де колега не може ли да се вземе това реле ли е кво е вместо да слагаме тоя мост от тези модели които изброи че са с двусекзионни фарове оригинално ?
Мисля че при тях пак е с мостче само, че е пластина, а не кабел.
Последна промяна от radi_nrj на Чет 29 сеп 2011 14:13, променено общо 1 път.
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Добре и с тази пластина става значи
така ли е

така ли е

- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
И аз преминах от едносекционни към двусекционни фарове и смятам тези дни да направя и аз този мод на фаровете
Виждам, че се получава добре 

- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Малко да дигна темата с един въпрос.
Днес след като поставих мостчето, ми се получи някакъв странен проблем, незнам дали и на други се е случвало, аз идея нямам защо е и как да го оправя. Фаровете си светят както трябва, и двете секций на дълги и само едната на къси.
Та проблема е, че когато колата е огасена, като дръпна лостчето за къси/дълги докрай така че да щтрякне за дълги и го задържа, колата ми е на контакт....и мога да си пусна всичко (чистачки, вентилатори...и т.н.)лампите на таблото не светят, но всичко друго работи... като пусна лостчето се изключва.....
Та някой има ли го тоя проблем?
и идея как да го оравя, диод?
Също така, сложил съм доста дебел кабел за мостче но все пак, там предполагам си върви яко ток, дали няма да имам проблем при по-продължително каране на дълги.
Днес след като поставих мостчето, ми се получи някакъв странен проблем, незнам дали и на други се е случвало, аз идея нямам защо е и как да го оправя. Фаровете си светят както трябва, и двете секций на дълги и само едната на къси.
Та проблема е, че когато колата е огасена, като дръпна лостчето за къси/дълги докрай така че да щтрякне за дълги и го задържа, колата ми е на контакт....и мога да си пусна всичко (чистачки, вентилатори...и т.н.)лампите на таблото не светят, но всичко друго работи... като пусна лостчето се изключва.....
Та някой има ли го тоя проблем?
и идея как да го оравя, диод?
Също така, сложил съм доста дебел кабел за мостче но все пак, там предполагам си върви яко ток, дали няма да имам проблем при по-продължително каране на дълги.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Това НЕ Е проблем, заводско инсталацията на VW-тата е направена така (защо - не знам, но всички са така!) - на загасена кола, като включиш копчето на фаровете на "къси", а от лостчето дръпнеш на "дълги", прави бай-пас на контактния ключ и пуска ток - може да си пуснеш чистачки, реотани задно стъкло, парно и други консуматори, НО НЕ Е ЖЕЛАТЕЛНО ДА СЕ ПРАВИ!
П.П. На дебелия кабел му сложи бушонче, да не вземеш да се палнеш.
П.П. На дебелия кабел му сложи бушонче, да не вземеш да се палнеш.

- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Не бях забелязал досега дали това е така. Но щом казваш че си е фабрично..няма да се притеснявам, че нещо не е наред по инсталацията.
П.П. Какво бушонче да сложа, смисъл колко ампера?
П.П. Какво бушонче да сложа, смисъл колко ампера?