mafiota написа:
mafiota написа:От днес и моята кола е с дневни светлини. Използвал съм варианта за автоматично включване на дългите светлини на около 40% мощност след 5..6 сек. като запали двигателя. Схемката аз съм си я правил , с малко помощ и от нета, но работи идеално !Като признак за включване съм ползвал повишението на напрежението над 13V. С тримерчето 22ком се регулира точно това - релето Р2 да се задеиства няколко секунди след като захранващото напрежене стане по-голямо от 13в. А с другият тример - 1Мом се регулира силата на светене на лампите. Съжелявам само за качеството на схемката, но набързо я начертах. Ако има нещо питайте
![]()
. Изпробвано и работи
pepihan написа: ...............
-Може ли да обясниш по- подробно за точка 5 (забрана DRL). Не може ли на т.4 да подадем минус, например от габарита и след пускане на фаровете там идва плюс и схемата не работи. При това положение нужно ли е реле Р1. Лично аз карам целогодишно на фарове и ключа зима/лято няма да го има, затова ми хареса схемата за "автоматично включване на дългите светлини на около 40% мощност".
-Също така не искам да се пускат габаритите- т.2, което значи, че не трябва да се слага там диода и тази точка да я няма, така ли е?
Благодаря
pepi_berk написа:Някои от Монтана навит да направи схемата срещу заплащане
mafiota написа:pepi_berk написа:Някои от Монтана навит да направи схемата срещу заплащане
същата работа е направо да си купиш от колегата над теб, вместо да търсиш и плащаш на някой да ти прави.
mafiota написа:pepi_berk написа:Някои от Монтана навит да направи схемата срещу заплащане
същата работа е направо да си купиш от колегата над теб, вместо да търсиш и плащаш на някой да ти прави.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 44 госта