Километражи

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
GT.
Автомобил: audi 1.8 turbo
Двигател:

Re: Километражи

Мнениеот GT. » Чет 07 апр 2011 11:41

Колеги, прецаках си километража докато се опитвах да сложа едни иленски километражи, които се оказаха 4е не са самозалепващи.. как да е. :D Извадих стрелките, но след като ги сложих обратно на километрите ми отчита грешно стрелката пада по бавно и аз примерно карам с 50 то ми показва 75 някои знае ли как се оправя или направо да търся ново ? :oops:

Потребителски аватар
TempoTeam
Автомобил: VW Jetta Mk2
Двигател: AFT 1984

Мнениеот TempoTeam » Чет 07 апр 2011 18:55

Бетончо написа:И аз ще ви помоля колеги някой може ли да ми направи един такъв километраж до 240 km/h :)))Изображение

ха! и аз снощи правих такива
Прикачени файлове
26446_1302981707810_1628517304_738426_5891645_n.jpg

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пон 11 апр 2011 14:29

Не мога да преровя цялата тема защото просто е огромна... Искам да питам колегите със по-старите километражи(с ограничителя на стрелката) как сваляте стрелките за да е най-безопасно да не прецакам нещо?

Потребителски аватар
M-I-T-A-K-A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M-I-T-A-K-A » Пон 11 апр 2011 14:39

С по старите километражи трябва да се внимава наистина ,има една пружина като спирала и ако се развие може и хич да не отчита!Но ако се внимава всичко си работи нормално след вадене и слагане!А се вади като се върти по посока на движението и! Успех :beer

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Пон 11 апр 2011 14:42

И дефакто пружината си остава на циферблата не се налага после да се намества нали :)

Потребителски аватар
M-I-T-A-K-A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M-I-T-A-K-A » Пон 11 апр 2011 15:10

Да! :да:

Аз "развалих" един оборотомер така,разви се тази пружина или по точно стана на топка вътре и целия дефект се изразява в това че стрелката се връща по бавно иначе нагоре си върви нормално :lol:

Потребителски аватар
DiabloS
Автомобил: Skoda Octavia 1.8 20V
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот DiabloS » Сря 13 апр 2011 16:38

Колеги тъй като си прецаках таблото на колата за което немога да си намеря място сега :banghead: Но както и да е ...

Искам да знам дали табло от 1.6 ABU ще стане на 1.6 AEK.Имам предложение за такова,единственната разлика е че моето започваше от 0,а това от 20
Дали ще си работи нормално ?

п.п И дали табло от GTI до 260 с МФА ще работи на моята кола (естестшенно без да показва показанията на компа)

Потребителски аватар
tsvetanovvvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tsvetanovvvv » Чет 14 апр 2011 10:07

DiabloS написа:Колеги тъй като си прецаках таблото на колата за което немога да си намеря място сега :banghead: Но както и да е ...

Искам да знам дали табло от 1.6 ABU ще стане на 1.6 AEK.Имам предложение за такова,единственната разлика е че моето започваше от 0,а това от 20
Дали ще си работи нормално ?

п.п И дали табло от GTI до 260 с МФА ще работи на моята кола (естестшенно без да показва показанията на компа)

Ако можеш да го вземеш пробвай, едно е сигурно - първо трябва да видиш дали буксите съвпадат, и чак ако съвпадат тогава го вземи и пробвай с опцията ако не стане да го върнеш. На един приятел му сменяхме таблото. Неговото беше 2002 година, ние намерихме същото (поне ние така си мислехме) но 2001. В последствие се оказа че таблото което взехме няма трип компютър и че нивомера в резервоара не става за това табло. Така че да знаеш че това че изглежда някое табло което си харесал е подобно не означава че ще е подходящо за твоята кола. Най-добрия вариант е да видиш номера който е отзад на таблото и да търсиш табло със същия или подобен номер. Успех

VALENTINO87
Автомобил: Passat b7
Двигател: CFGB

Мнениеот VALENTINO87 » Съб 16 апр 2011 16:14

някой знае ли реалните размери на километражното табло за голф 4

Потребителски аватар
Trimontcium
Автомобил: А6
Двигател: AWT

Мнениеот Trimontcium » Нед 17 апр 2011 12:01

Колеги ПРОБЛЕМАТИКА, свалих си таблото да му сменям крушките на индикаторните лампи, но уви бяха диоди и немогат да се сменят, естествено пробвам да махна една стрелка и опитах с тая за ГОРИВОТО и не излезе, и сега каквото и да права не си отива на мястото което е мако под последната бяла, и винаги слиза до най-вдясно долу, така да питам има ли ограничители, и ако има как да го преместя по нагоре до оригиналната позиция?

96 TDi 1Z Golf Mk3

Потребителски аватар
1,9TDI
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Мнениеот 1,9TDI » Нед 17 апр 2011 16:13

Trimontcium написа:Колеги ПРОБЛЕМАТИКА, свалих си таблото да му сменям крушките на индикаторните лампи, но уви бяха диоди и немогат да се сменят, естествено пробвам да махна една стрелка и опитах с тая за ГОРИВОТО и не излезе, и сега каквото и да права не си отива на мястото което е мако под последната бяла, и винаги слиза до най-вдясно долу, така да питам има ли ограничители, и ако има как да го преместя по нагоре до оригиналната позиция?

96 TDi 1Z Golf Mk3

Не можах да те разбера колега. Стрелките на горивото и на температурата са на такива чопчета все едно гледаш ключа на печката без врътката. Моята преди 3 дни я свалях и пак я сложих както си я свалих. Нито съм я въртял нито нищо. След свалянето не би трябвало да се мести по какъвто и да е начин. Да не си я напънал много и да си развалил нещо механизма вътре? Пробвай леко да я завъртиш към чопчето на което опира.

Потребителски аватар
Trimontcium

Мнениеот Trimontcium » Нед 17 апр 2011 17:47

Няма чопче тоя километраж, вече не се нулира долу до първата бяла а пада до долу ще направя клипче утре.... преееба се и съм ядосан!

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Нед 17 апр 2011 20:49

Има такива табла, без ограничител /отчитат нивото на горивото бързо, нали не греша/, но лично не съм виждал и не знам какво си прецакал. Ако пада по-надолу и спира обаче, явно си променил началното положение. Сети се в каква посока си я въртял за да хванеш идеята как да я върнеш обратно.

P.S. Внимавайте с тези стрелки, то последните мнения са все "как си прецаках таблото", а тръгвате да го модернизирате!

Потребителски аватар
Trimontcium

Мнениеот Trimontcium » Нед 17 апр 2011 22:17

crashman написа:Има такива табла, без ограничител /отчитат нивото на горивото бързо, нали не греша/, но лично не съм виждал и не знам какво си прецакал. Ако пада по-надолу и спира обаче, явно си променил началното положение. Сети се в каква посока си я въртял за да хванеш идеята как да я върнеш обратно.

P.S. Внимавайте с тези стрелки, то последните мнения са все "как си прецаках таблото", а тръгвате да го модернизирате!

Колега връщам го в начално положение, но дам ли 3, 4 пъти на контакт и пак пада най долу...

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Нед 17 апр 2011 22:19

Добре, какво стана с клипчето? Нали щеше да снимаш...

Върни се в “Направи си сам!”