Километражи
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- GT.
- Автомобил: audi 1.8 turbo
- Двигател:
Re: Километражи
Колеги, прецаках си километража докато се опитвах да сложа едни иленски километражи, които се оказаха 4е не са самозалепващи.. как да е.
Извадих стрелките, но след като ги сложих обратно на километрите ми отчита грешно стрелката пада по бавно и аз примерно карам с 50 то ми показва 75 някои знае ли как се оправя или направо да търся ново ? 
- TempoTeam
- Автомобил: VW Jetta Mk2
- Двигател: AFT 1984
Бетончо написа:И аз ще ви помоля колеги някой може ли да ми направи един такъв километраж до 240 km/h))
ха! и аз снощи правих такива
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Не мога да преровя цялата тема защото просто е огромна... Искам да питам колегите със по-старите километражи(с ограничителя на стрелката) как сваляте стрелките за да е най-безопасно да не прецакам нещо?
- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
С по старите километражи трябва да се внимава наистина ,има една пружина като спирала и ако се развие може и хич да не отчита!Но ако се внимава всичко си работи нормално след вадене и слагане!А се вади като се върти по посока на движението и! Успех 

- Traytor
И дефакто пружината си остава на циферблата не се налага после да се намества нали 
- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
Да!
Аз "развалих" един оборотомер така,разви се тази пружина или по точно стана на топка вътре и целия дефект се изразява в това че стрелката се връща по бавно иначе нагоре си върви нормално
Аз "развалих" един оборотомер така,разви се тази пружина или по точно стана на топка вътре и целия дефект се изразява в това че стрелката се връща по бавно иначе нагоре си върви нормално
- DiabloS
- Автомобил: Skoda Octavia 1.8 20V
- Двигател: AGN
- Контакти:
Колеги тъй като си прецаках таблото на колата за което немога да си намеря място сега
Но както и да е ...
Искам да знам дали табло от 1.6 ABU ще стане на 1.6 AEK.Имам предложение за такова,единственната разлика е че моето започваше от 0,а това от 20
Дали ще си работи нормално ?
п.п И дали табло от GTI до 260 с МФА ще работи на моята кола (естестшенно без да показва показанията на компа)
Но както и да е ...Искам да знам дали табло от 1.6 ABU ще стане на 1.6 AEK.Имам предложение за такова,единственната разлика е че моето започваше от 0,а това от 20
п.п И дали табло от GTI до 260 с МФА ще работи на моята кола (естестшенно без да показва показанията на компа)
- tsvetanovvvv
- Автомобил:
- Двигател:
DiabloS написа:Колеги тъй като си прецаках таблото на колата за което немога да си намеря място сегаНо както и да е ...
Искам да знам дали табло от 1.6 ABU ще стане на 1.6 AEK.Имам предложение за такова,единственната разлика е че моето започваше от 0,а това от 20
Ако можеш да го вземеш пробвай, едно е сигурно - първо трябва да видиш дали буксите съвпадат, и чак ако съвпадат тогава го вземи и пробвай с опцията ако не стане да го върнеш. На един приятел му сменяхме таблото. Неговото беше 2002 година, ние намерихме същото (поне ние така си мислехме) но 2001. В последствие се оказа че таблото което взехме няма трип компютър и че нивомера в резервоара не става за това табло. Така че да знаеш че това че изглежда някое табло което си харесал е подобно не означава че ще е подходящо за твоята кола. Най-добрия вариант е да видиш номера който е отзад на таблото и да търсиш табло със същия или подобен номер. Успех
-
VALENTINO87
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
някой знае ли реалните размери на километражното табло за голф 4
- Trimontcium
- Автомобил: А6
- Двигател: AWT
Колеги ПРОБЛЕМАТИКА, свалих си таблото да му сменям крушките на индикаторните лампи, но уви бяха диоди и немогат да се сменят, естествено пробвам да махна една стрелка и опитах с тая за ГОРИВОТО и не излезе, и сега каквото и да права не си отива на мястото което е мако под последната бяла, и винаги слиза до най-вдясно долу, така да питам има ли ограничители, и ако има как да го преместя по нагоре до оригиналната позиция?
96 TDi 1Z Golf Mk3
96 TDi 1Z Golf Mk3
- 1,9TDI
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMP
Trimontcium написа:Колеги ПРОБЛЕМАТИКА, свалих си таблото да му сменям крушките на индикаторните лампи, но уви бяха диоди и немогат да се сменят, естествено пробвам да махна една стрелка и опитах с тая за ГОРИВОТО и не излезе, и сега каквото и да права не си отива на мястото което е мако под последната бяла, и винаги слиза до най-вдясно долу, така да питам има ли ограничители, и ако има как да го преместя по нагоре до оригиналната позиция?
96 TDi 1Z Golf Mk3
Не можах да те разбера колега. Стрелките на горивото и на температурата са на такива чопчета все едно гледаш ключа на печката без врътката. Моята преди 3 дни я свалях и пак я сложих както си я свалих. Нито съм я въртял нито нищо. След свалянето не би трябвало да се мести по какъвто и да е начин. Да не си я напънал много и да си развалил нещо механизма вътре? Пробвай леко да я завъртиш към чопчето на което опира.
- Trimontcium
Няма чопче тоя километраж, вече не се нулира долу до първата бяла а пада до долу ще направя клипче утре.... преееба се и съм ядосан!
- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
Има такива табла, без ограничител /отчитат нивото на горивото бързо, нали не греша/, но лично не съм виждал и не знам какво си прецакал. Ако пада по-надолу и спира обаче, явно си променил началното положение. Сети се в каква посока си я въртял за да хванеш идеята как да я върнеш обратно.
P.S. Внимавайте с тези стрелки, то последните мнения са все "как си прецаках таблото", а тръгвате да го модернизирате!
P.S. Внимавайте с тези стрелки, то последните мнения са все "как си прецаках таблото", а тръгвате да го модернизирате!
- Trimontcium
crashman написа:Има такива табла, без ограничител /отчитат нивото на горивото бързо, нали не греша/, но лично не съм виждал и не знам какво си прецакал. Ако пада по-надолу и спира обаче, явно си променил началното положение. Сети се в каква посока си я въртял за да хванеш идеята как да я върнеш обратно.
Колега връщам го в начално положение, но дам ли 3, 4 пъти на контакт и пак пада най долу...
- Traytor
Добре, какво стана с клипчето? Нали щеше да снимаш...