Става дума за онази капчка/врътка, с която се затваря отвора където се поставя пистолета за пълнене. При мен това нещо е на бронята.Омръзна ми постоянно да купувам такива капачки- на месец сигурно давам по 3-4 лв. поради това че или не е завита добре и пада, или просто забравят да я сложат след като заредят газ.
А без такава капчка не е работа.Преди време един съсед беше ми разправял, че видял дечурлигата как ръгали разни клечки в отвора на неговата кола, натискали сачмичката и изтичала газ.
Та идеята ми е тази капачка, след като се свали, по някакъв начин да остане да виси, вързана към автомобила.
Въртят ми се разни идеи как да го направя, но ако някой вече го е измислил, моля да сподели. Моята идея е, да се направи малка дупчица напреки на капачката ( там където се хваща с пръсти ), да се прекара някакво синджирче през нея, а самото то да се захване/залепи по някакъв начин за бронята.
Как да вържа капачката на отвора за пълнене на газ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Как да вържа капачката на отвора за пълнене на газ?
doktora написа: Моята идея е, да се направи малка дупчица напреки на капачката ( там където се хваща с пръсти ), да се прекара някакво синджирче през нея, а самото то да се захване/залепи по някакъв начин за бронята.
Много крадеш от Пернишкия тунинг,Докторе

Няма как да го залепиш така че да държи здраво.
Пробивай дупчици и захващай капачката с канап

- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мене като ми сложиха газовата капачката си беше вързана, но мислчя че си е така оригинално. Има една пластмасова лентичка която прилича на кабелна връзка (свинска опашка), тя от едната страна е закрепена за самата дюза по някакъв начин а от другата завършва с ухо през което е навит винт в капачката.По този начин като развиваш не ти се усуква нещо по пръстите.
п.п.Ако някой иска ще го снимам моето връзване.Лично мене много ме кефи как е направено.
п.п.Ако някой иска ще го снимам моето връзване.Лично мене много ме кефи как е направено.
Последна промяна от ANNIHILATOR на Чет 09 мар 2006 15:30, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също съм си мислел по този въпрос. Струва ми се, че това е едно доста приемливо решение. Само че вместо да лепиш единия край на синджирчето за бронята смятам че ще е по-удачно ако направиш и една дупчица на периферията на дюзата(имам впредвид пластмасовият пръстен който е около тази метална дюза) за зареждане на газта.
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
ANNIHILATOR написа:п.п.Ако някой иска ще го снимам моето връзване.Лично мене много ме кефи как е направено.
Значи, поне аз съм любопитен да видя как изглежда, може идеята да се вземе от тамЗа това ще чакам за снимка.
Иначе идеята с кордата не е лоша, все пак целта е не само да се върже капачката, а и да изглежда добре.
П.П. Даскале, тя тази капачка не тежи кой знае колко и за това първата идея която ми мина през ума, е да използвам някакво лепилце, канаколит например, вместо да правя дупки.
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Винаги преди самото спиране пред колонката си казвам - "провери след като платиш, дали са сложили капачката ". До като напълнят газ, да отида да платя, се разсейвам и ... Или пък - поглеждам, уж сложена , а тя само явно леко закрепена и пада някъде по пътя. Последния път се оплаках на шефката на газстанцията от която най-често зареждам и я чух веднага да нарежда на служителите си - да затягат по-добре капачките, защото явно не съм единствения оплакал се.
П.П. Имам чувството че служителите правят "бизнес" с тези капачки,че всичко се прави нарочно, защото на други газстанции са ми предлагали капачки "втора ръка".
П.П. Имам чувството че служителите правят "бизнес" с тези капачки,че всичко се прави нарочно, защото на други газстанции са ми предлагали капачки "втора ръка".
- smg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това не е разбота на служители на газ станцията!
Никои работещ на газостанции, не носи отговорност за вещите и капачките на хората!
Човек просто трябва да внимава и да следи сам....Като се опари се прави сметката как да процедира....
Колко хора са си губили капачките на газта и от резервоарите....
Като се внимава няма проблеми!
Потърси си хубава капачка.....не взимаи боклуците от бензиностанциите...
Никои работещ на газостанции, не носи отговорност за вещите и капачките на хората!
Човек просто трябва да внимава и да следи сам....Като се опари се прави сметката как да процедира....
Колко хора са си губили капачките на газта и от резервоарите....
Като се внимава няма проблеми!
Потърси си хубава капачка.....не взимаи боклуците от бензиностанциите...
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: