Как да вържа капачката на отвора за пълнене на газ?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Как да вържа капачката на отвора за пълнене на газ?

Мнениеот doktora » Чет 09 мар 2006 13:10

Става дума за онази капчка/врътка, с която се затваря отвора където се поставя пистолета за пълнене. При мен това нещо е на бронята.Омръзна ми постоянно да купувам такива капачки- на месец сигурно давам по 3-4 лв. поради това че или не е завита добре и пада, или просто забравят да я сложат след като заредят газ.
А без такава капчка не е работа.Преди време един съсед беше ми разправял, че видял дечурлигата как ръгали разни клечки в отвора на неговата кола, натискали сачмичката и изтичала газ.
Та идеята ми е тази капачка, след като се свали, по някакъв начин да остане да виси, вързана към автомобила.
Въртят ми се разни идеи как да го направя, но ако някой вече го е измислил, моля да сподели. Моята идея е, да се направи малка дупчица напреки на капачката ( там където се хваща с пръсти ), да се прекара някакво синджирче през нея, а самото то да се захване/залепи по някакъв начин за бронята.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да вържа капачката на отвора за пълнене на газ?

Мнениеот Даскала™ » Чет 09 мар 2006 15:19

doktora написа: Моята идея е, да се направи малка дупчица напреки на капачката ( там където се хваща с пръсти ), да се прекара някакво синджирче през нея, а самото то да се захване/залепи по някакъв начин за бронята.

Много крадеш от Пернишкия тунинг,Докторе :a boi de
Няма как да го залепиш така че да държи здраво.
Пробивай дупчици и захващай капачката с канап :wink:

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 09 мар 2006 15:25

На мене като ми сложиха газовата капачката си беше вързана, но мислчя че си е така оригинално. Има една пластмасова лентичка която прилича на кабелна връзка (свинска опашка), тя от едната страна е закрепена за самата дюза по някакъв начин а от другата завършва с ухо през което е навит винт в капачката.По този начин като развиваш не ти се усуква нещо по пръстите.

п.п.Ако някой иска ще го снимам моето връзване.Лично мене много ме кефи как е направено.

Последна промяна от ANNIHILATOR на Чет 09 мар 2006 15:30, променено общо 1 път.

passat_cl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_cl » Чет 09 мар 2006 15:26

Аз също съм си мислел по този въпрос. Струва ми се, че това е едно доста приемливо решение. Само че вместо да лепиш единия край на синджирчето за бронята смятам че ще е по-удачно ако направиш и една дупчица на периферията на дюзата(имам впредвид пластмасовият пръстен който е около тази метална дюза) за зареждане на газта.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 09 мар 2006 15:28

С по-дебела рибарска корда прекарана през финни отвори на капачката и основата.

ПП. Все пак внимавай за външния вид на колата си всякакви сиджимки са
:?

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 09 мар 2006 16:02

ANNIHILATOR написа:п.п.Ако някой иска ще го снимам моето връзване.Лично мене много ме кефи как е направено.

Значи, поне аз съм любопитен да видя как изглежда, може идеята да се вземе от тамЗа това ще чакам за снимка.
Иначе идеята с кордата не е лоша, все пак целта е не само да се върже капачката, а и да изглежда добре.

П.П. Даскале, тя тази капачка не тежи кой знае колко и за това първата идея която ми мина през ума, е да използвам някакво лепилце, канаколит например, вместо да правя дупки.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 09 мар 2006 16:05

Капачките на Ланди Ренцо са с флип и не се откачат а само се повдигат. Нещо като капака на старите варели за боклук :)
Може да си намериш такава от дилърите.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Пет 10 мар 2006 13:46

Мисля че съм виждал такива. Необходимо ли е нещо коренно да се променя/сменя по самия отвор, за да се сложи капачката на Ланди Ренцо?
ANNIHILATOR, очаквам да снимаш капачката и да постнеш снимката в темата.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пет 10 мар 2006 13:57

Аз съм виждал капачка, "вързана" фабрично за пластмасовата основа на отвора за пълнене на газ. Ама май само веднъж-два пъти. Знаеш ли, аз съм с нормална капачка и не я губя. Бъди по-внимателен, Док! :D

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Пет 10 мар 2006 14:24

Винаги преди самото спиране пред колонката си казвам - "провери след като платиш, дали са сложили капачката ". До като напълнят газ, да отида да платя, се разсейвам и ... Или пък - поглеждам, уж сложена , а тя само явно леко закрепена и пада някъде по пътя. Последния път се оплаках на шефката на газстанцията от която най-често зареждам и я чух веднага да нарежда на служителите си - да затягат по-добре капачките, защото явно не съм единствения оплакал се.

П.П. Имам чувството че служителите правят "бизнес" с тези капачки,че всичко се прави нарочно, защото на други газстанции са ми предлагали капачки "втора ръка".

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пет 10 мар 2006 14:38

Аз винаги си я отвъртам и завъртам после сам, така че вероятно затова си е на мястото. :wink: Аз зареждам на малка газстанция и затова няма такива "Разходки" за плащане.

Потребителски аватар
smg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот smg » Пет 10 мар 2006 14:54

Това не е разбота на служители на газ станцията!
Никои работещ на газостанции, не носи отговорност за вещите и капачките на хората!
Човек просто трябва да внимава и да следи сам....Като се опари се прави сметката как да процедира....
Колко хора са си губили капачките на газта и от резервоарите....
Като се внимава няма проблеми!
Потърси си хубава капачка.....не взимаи боклуците от бензиностанциите...

Потребителски аватар
vekatap
Автомобил: Lupo
Двигател: AUA
Контакти:

Мнениеот vekatap » Нед 02 апр 2006 19:18

ето вземи си такава и нямаш грижи
:drive
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Нед 02 апр 2006 19:46

Бях на Якоруда и не съм видял че искаш да я снимам. Сега и фотоапарата е там и няма да мога да снимам, ама и моята е като на колегата дето е постнал снимката.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 20 апр 2006 10:40

Благодаря колеги - супер сте!
Само не можах да разбера - капачката се продава с някаква кръгла основа която се захваща за отвора, така ли е?И от къде мога да си взема такава, не съм виждал до сега някъде да се продават такива?!

Върни се в “Направи си сам!”