П.С. Извинявам се за грешките но малко съм уморен и не съм много от умните.

Поздрави!
valku написа:Искрени благодарности на racing_team_vidin за помощта която ми оказа. Направи ми схема по която да вържа диодите и проводниците качвам я тук ако може да помогне на някого и се надявам той да няма нищо против.
Схемата ми помогна и вече имам централно с мигащи мигачи при заключване/отключване.
П.С. Пожелавам на всички весело посрещане на новата 2011г. Нека тя ви донесе много здраве и успехи!
vasilb написа:valku написа:Искрени благодарности на racing_team_vidin за помощта която ми оказа. Направи ми схема по която да вържа диодите и проводниците качвам я тук ако може да помогне на някого и се надявам той да няма нищо против.
Схемата ми помогна и вече имам централно с мигащи мигачи при заключване/отключване.
П.С. Пожелавам на всички весело посрещане на новата 2011г. Нека тя ви донесе много здраве и успехи!
Дано модулът да издържи натоварването от крушките, защото е предвиден за 4 машинки, а не и за допълнително 4 крушки.
racing_team_vidin написа:натоварване има в релето и предпазителя, релето ще издържи, предпазителя най вероятно е 15А също няма да има грижи
vasilb написа:racing_team_vidin написа:натоварване има в релето и предпазителя, релето ще издържи, предпазителя най вероятно е 15А също няма да има грижи
Щом е тръгнало, значи предпазителят ще издържи, а релето ... времето ще покаже! Дано няма проблем! Честито!
mupk0 написа:Ако същата схема се направи с реле ще стане ли ? имам в предвид релето да взима сигнал за откл/закл на централното и да пуска мигачите? *това да се направи с цел запазване на ел.блок на централното от претоварване?
valku написа:mupk0 написа:Ако същата схема се направи с реле ще стане ли ? имам в предвид релето да взима сигнал за откл/закл на централното и да пуска мигачите? *това да се направи с цел запазване на ел.блок на централното от претоварване?
Незнам не разбирам многода кажят специалистите ако е така.. Бих го преправил защото мигачите ми не мигват силно а слабо. Иначе работи няма грешка поне за сега.
valku написа:mupk0 написа:Ако същата схема се направи с реле ще стане ли ? имам в предвид релето да взима сигнал за откл/закл на централното и да пуска мигачите? *това да се направи с цел запазване на ел.блок на централното от претоварване?
Незнам не разбирам многода кажят специалистите ако е така.. Бих го преправил защото мигачите ми не мигват силно а слабо. Иначе работи няма грешка поне за сега.
Mapoka написа:valku написа:mupk0 написа:Ако същата схема се направи с реле ще стане ли ? имам в предвид релето да взима сигнал за откл/закл на централното и да пуска мигачите? *това да се направи с цел запазване на ел.блок на централното от претоварване?
Слабото светене на мигачите може да идва и от пада на напрежение върху диодите (това са поне 1,2 волта).
Не е проблем да се сложи реле, начини няколко, зависи с какви материали се разполага.
Ако се ползва най обикновенно реле с един нормално отворен контакт схемата е следната:
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 47 госта