Централно - Въпрос

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
valku
Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN

Централно - Въпрос

Мнениеот valku » Чет 23 дек 2010 0:24

Здравейте пичове тук намерих една тема в която е описано как се поставя централно заключване. Прочетох я и се хванах та днес с огромни мъки и нерви си сложих централно на Пасат б3 1990г. 1.8 бензин 90к.с. Искам да ви попитам има ли вариянт да включа мигачите към кабелите по които върви тока за машинките тоест като отключа или заключа да мигат аварийните? И дали няма да стане проблем ако пусна аварийните да върне ток към модула които оправлява централното ми? Ако някой знае как може да стане нека ми сподели. Забравих да спомена има 2 кабела които в опътването пише че са Remote control и отделно има букса с 2 крачета на модула за централното.

П.С. Извинявам се за грешките но малко съм уморен и не съм много от умните. :) Извинявам се и ако не съм пуснал правилно темата търсих подобни теми но... без резултат. Надявам се да ми помогнете.

Поздрави!

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Централно - Въпрос

Мнениеот Bai Sando » Чет 23 дек 2010 13:04

За мигачите може да стане.Само трябва да им се върже по един диод,зада не връщат тока когато си на аварийни или мигачи към централното :да:

valku

Мнениеот valku » Чет 23 дек 2010 17:21

Много благодаря за съвета би ли могъл да ми обясниш какви са тия диоди не са светодиоди ами са други не съм запознат специално с тях и за това незнам какви са. Ясно ми е че трябва да извадя 2 жички към задните 2 или предните 2 мигача а дали тогава ще мигат и 4те мигача и тия жички от машинките ли да ги извадя? :) Извинявам се за многото въпроси но искам да ги направя както трябва за да нямам проблеми.

Забравих да ви питам още нещо значи както искам да ги вържа кабела които отива към машинката са 2 единия е зелен другия син как да вържа така, че и при заключване и при отключване да мигне докато заключва/отключва? :)

valku

Мнениеот valku » Чет 30 дек 2010 16:12

Искрени благодарности на racing_team_vidin за помощта която ми оказа. Направи ми схема по която да вържа диодите и проводниците качвам я тук ако може да помогне на някого и се надявам той да няма нищо против.

Изображение

Схемата ми помогна и вече имам централно с мигащи мигачи при заключване/отключване.

П.С. Пожелавам на всички весело посрещане на новата 2011г. Нека тя ви донесе много здраве и успехи! :)

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Чет 30 дек 2010 16:31

valku написа:Искрени благодарности на racing_team_vidin за помощта която ми оказа. Направи ми схема по която да вържа диодите и проводниците качвам я тук ако може да помогне на някого и се надявам той да няма нищо против.

Изображение

Схемата ми помогна и вече имам централно с мигащи мигачи при заключване/отключване.

П.С. Пожелавам на всички весело посрещане на новата 2011г. Нека тя ви донесе много здраве и успехи! :)

Дано модулът да издържи натоварването от крушките, защото е предвиден за 4 машинки, а не и за допълнително 4 крушки. :)

valku

Мнениеот valku » Чет 30 дек 2010 18:34

vasilb написа:
valku написа:Искрени благодарности на racing_team_vidin за помощта която ми оказа. Направи ми схема по която да вържа диодите и проводниците качвам я тук ако може да помогне на някого и се надявам той да няма нищо против.

Изображение

Дано модулът да издържи натоварването от крушките, защото е предвиден за 4 машинки, а не и за допълнително 4 крушки. :)

Оле недей така... тамън се зарадвах, че съм го направил както трябва. :D А и като се замисля.. той не получава а изпраща какво ще го претовари? Той или ще ги захрани или не. :)

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Чет 30 дек 2010 19:37

натоварване има в релето и предпазителя, релето ще издържи, предпазителя най вероятно е 15А също няма да има грижи :drunk

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Чет 30 дек 2010 21:17

racing_team_vidin написа:натоварване има в релето и предпазителя, релето ще издържи, предпазителя най вероятно е 15А също няма да има грижи :drunk

Щом е тръгнало, значи предпазителят ще издържи, а релето ... времето ще покаже! Дано няма проблем! Честито! :)

valku

Мнениеот valku » Пет 31 дек 2010 13:09

vasilb написа:
racing_team_vidin написа:натоварване има в релето и предпазителя, релето ще издържи, предпазителя най вероятно е 15А също няма да има грижи :drunk

Щом е тръгнало, значи предпазителят ще издържи, а релето ... времето ще покаже! Дано няма проблем! Честито! :)

А дано! Весели празници колега. :)

Потребителски аватар
sasho_sb
Автомобил: Vw Golf mk3
Двигател: AEE 1996

Мнениеот sasho_sb » Нед 02 яну 2011 17:27

здравей колега,включи си и плафона в схемата
viewtopic.php?f=11&t=164269

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 02 яну 2011 22:47

Ако същата схема се направи с реле ще стане ли ? имам в предвид релето да взима сигнал за откл/закл на централното и да пуска мигачите? *това да се направи с цел запазване на ел.блок на централното от претоварване?

valku

Мнениеот valku » Нед 02 яну 2011 22:50

mupk0 написа:Ако същата схема се направи с реле ще стане ли ? имам в предвид релето да взима сигнал за откл/закл на централното и да пуска мигачите? *това да се направи с цел запазване на ел.блок на централното от претоварване?

Незнам не разбирам много :) да кажят специалистите ако е така.. Бих го преправил защото мигачите ми не мигват силно а слабо. Иначе работи няма грешка поне за сега. :)

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Нед 02 яну 2011 22:59

valku написа:
mupk0 написа:Ако същата схема се направи с реле ще стане ли ? имам в предвид релето да взима сигнал за откл/закл на централното и да пуска мигачите? *това да се направи с цел запазване на ел.блок на централното от претоварване?

Незнам не разбирам много :) да кажят специалистите ако е така.. Бих го преправил защото мигачите ми не мигват силно а слабо. Иначе работи няма грешка поне за сега. :)

Мигат слабо, защото релето в модула за централното не е предвидено и за мигачите и не може да ги захрани, а ако ти падне акумулатора може и да не отключи колата, въпреки че и на 8 волта машинките работят. За да стане както трябва за мигачите може да се сложи реле, което да се включва от централното, а не централното да захранва и лампите. Оправи го, защото скоро може да останеш без централно - много се натоварва релето (затова и мигачите не светят както трябва) и ще изпляска набързо (все пак е Китайско, и то евтино!)! :wink:
П.П. Не съм специалист, но логиката сочи това.

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Нед 02 яну 2011 23:28

valku написа:

Слабото светене на мигачите може да идва и от пада на напрежение върху диодите (това са поне 1,2 волта).
Не е проблем да се сложи реле, начини няколко, зависи с какви материали се разполага.

Ако се ползва най обикновенно реле с един нормално отворен контакт схемата е следната:
2808306O6.jpg

Налага се да се добави предпазител, за всеки случай.
По тази схема са направени повечето алармички (следователно трябва да държи)
Ако пък някои има реле с няколко контакта може да се свърже така:
въпреки че ми се струва излишно.
2808306O5.jpg

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 02 яну 2011 23:50

Mapoka написа:
valku написа:

Слабото светене на мигачите може да идва и от пада на напрежение върху диодите (това са поне 1,2 волта).
Не е проблем да се сложи реле, начини няколко, зависи с какви материали се разполага.

Ако се ползва най обикновенно реле с един нормално отворен контакт схемата е следната:
2808306O6.jpg

Колега при такова положение(схема) предполагам не е проблем да се върже и плафона и габарита примерно,защото релето трудно ще достигне капацитета си от 30-40ампера примерно?Прав съм нали?Мисля да направя тази магартия,и се чудя кой кабели да ползвам.За габарита ясно...един кабел до ключа за фаровете и там един диод.За плафона пак е ясно: един кабел с диод към копчето на вратата,а за мигачите принципно къде е най-удобно?

Върни се в “Направи си сам!”