Смяна тонколони в Пасат Б5

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Крисчън
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: смяна тон колони в пассата

Мнениеот Крисчън » Вто 29 сеп 2015 17:41

Ами седанче е :mrgreen Принципно те не са ли горе долу един размер и не се ли захващат по един и същи начин от такива на Ауденцата? :gruebel

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Вто 29 сеп 2015 19:34

От А4 Б5 няма да станат със сигурност, понеже на Пасата говорителите за захванати за металната кора, а при Аудито на пластмасовата, отделно че са и различен размер. При А4 Б6 обаче са захванати като при Пасата за метала, не за пластмасовата кора, ако са същия размер може и да станат. За отзад не знам как стоят нещата. Иначе като цяло аз не виждам смисъл в тази интервенция, по-добре нови говорители, отколкото стари, които не се знае колко още ще издържат.

Потребителски аватар
Snuupy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snuupy » Вто 29 сеп 2015 19:50

InSIDe написа:сега аз ще ви кажа как побългарих моите и съм ужасно доволен...
взех си Херц ДЦХ 165...махнах кората...както са оригиналните колони,само скъсах старите
отдолу има едни пластмасови работи,с един нож ги изрязах и с дрелката изпилих да е гладко и дефакто пластмасата си остана така. на кабелчетата се слагат кабелни обувки като се вурзват 2 по 2...плюс на колона и пищялка и минус пак така и се вклюшват в колоната и сичко тръгва идеално :D
та след това ви трябват само 4 самонарезни видии 5х55...слага се колоната в пластмасата (ляга идеално) и се праскат самонарезните и край...всичко заспива :D :D :D като се слага кората се притиска за да оплътнят гумените работи на кората и сичко е ок :да: свирят повече от добре и даже аз самия се изненадах се вадят такъв звук :bowdown да живее българщината,клещите,телта и самонарезните видии :mrgreen: хахахах

Аз съм отвратен от тези говорители... днес ги взех, сложих ги, и ги върнах след 1ч в Авител, баса никакъв го няма, сравних ги с оригиналните на Polo-то ми, еми нямаше разлика, имаше една де... на полото, вадиха по-плътен звук... Накрая след много търсене, взех някви Италиански Audiophile Sound Systems ето и сайта им: http://www.phd.it/welcome_to/ и ме удариха в Земята, удариха и Херца в Земята...

И нищо чудно де:
Power Handling RMS/MAX:
100/200 Watts
Sensitivity (SPL@1W):
92dB
Frequency Response:
40Hz - 20Khz

Взех ги за 69лв от едно аудио магазинче. :mhihi

Потребителски аватар
Крисчън
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Крисчън » Вто 29 сеп 2015 20:26

Dagestan написа:От А4 Б5 няма да станат със сигурност, понеже на Пасата говорителите за захванати за металната кора, а при Аудито на пластмасовата, отделно че са и различен размер. При А4 Б6 обаче са захванати като при Пасата за метала, не за пластмасовата кора, ако са същия размер може и да станат. За отзад не знам как стоят нещата. Иначе като цяло аз не виждам смисъл в тази интервенция, по-добре нови говорители, отколкото стари, които не се знае колко още ще издържат.

Значи босетата от А4 Б6 би трябвало да станат? Ами принципно мога да си намеря сносни колонки от Б6-ца та се чудя дали да ги взема, тъй като евентуално ако не се монтират и не се свържат към Гамата ще са пари на вятъра. Иначе, мисля че свирят доста добре.

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Сря 30 сеп 2015 9:01

Да, би трябвало да станат, но не мога да ти гарантирам на 100%.

Snuupy написа:Аз съм отвратен от тези говорители... днес ги взех, сложих ги, и ги върнах след 1ч в Авител, баса никакъв го няма, сравних ги с оригиналните на Polo-то ми, еми нямаше разлика, имаше една де... на полото, вадиха по-плътен звук... Накрая след много търсене, взех някви Италиански Audiophile Sound Systems ето и сайта им: http://www.phd.it/welcome_to/ и ме удариха в Земята, удариха и Херца в Земята...

И нищо чудно де:
Power Handling RMS/MAX:
100/200 Watts
Sensitivity (SPL@1W):
92dB
Frequency Response:
40Hz - 20Khz

Взех ги за 69лв от едно аудио магазинче. :mhihi

Дай нещо координати на това магазинче, ако не ти е проблем.

Потребителски аватар
koszabg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koszabg » Нед 10 апр 2016 11:07

Здравейте. Разгледах темата, но нещо не можах да се ориентирам в следния проблем. Пасат Б6, колоната в предната врата на ниските пръщи дразнещо. Предполагам й е дошло време за смяна. Ето снимка =>
speaker.jpg

Ограденото в червеното са нитове. Трябва да ги разпробия, за да отделя основата от вратата ли?
Доколкото разбрах, ако сложа нова (неоригинална), трябва да търся някакви адаптори, за да може да се захване? А връзването как става? Трябва да се среже оригиналната букса и да се върже с жиците на новата колона ли?

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Смяна тонколони в Пасат Б5

Мнениеот radi_nrj » Нед 10 апр 2016 16:33

Нитовете трябва да ги разпробиеш, ето ти адаптори:
http://aval-bg.com/1879/%D0%90%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8+VW+PASSAT+CC

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”