Как се определя поляритета на кабелите
- ВАН
- Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
- Двигател: PN
Как се определя поляритета на кабелите
Имам пуснати кабели до говорителя, но не знам кой е (+) и кой (-). Има ли начин за определянето, изключващ мултицет и други електронни измервателни джаджи 

- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се определя поляритета на кабелите
със една батериика 1,5 волта закачаш на двата кабела и гледаш говоритела ако излиза на вън значи този кабел който е на + на батерията е положителния а ако говоритела отива на вътре,обратното този който е на + на батерията е - на говоритела
- ВАН
Много си бърз
Ама май не си ме разбрал. На говорителя си пише, на кабела не знам какво се случва.

Ама май не си ме разбрал. На говорителя си пише, на кабела не знам какво се случва.
- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
май ти не си го разбрал 

- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
има такава работа
батерията я слагаш в началото на кабела в другия край на кабела е говоритела ако не разбираш намери някой дето ще го направи колкото и елементарно да е
но разбирасе не всичко могат да го направят
батерията я слагаш в началото на кабела в другия край на кабела е говоритела ако не разбираш намери някой дето ще го направи колкото и елементарно да е
но разбирасе не всичко могат да го направят

- ВАН
Или не съм си задал правилно въпроса или се ебавате с мен
В единия край на кабела имам касетофон, в другия край на кабела треа да закача свирачката. Имам видимост само при колоната, на която знам къде са и +и- . Въпроса е как да разбера кой от кабелите е вързан към (+) на касетофона?

В единия край на кабела имам касетофон, в другия край на кабела треа да закача свирачката. Имам видимост само при колоната, на която знам къде са и +и- . Въпроса е как да разбера кой от кабелите е вързан към (+) на касетофона?
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
А ма и ти си инат.Помисли малко.Касетофона заварен ли е??? 

- ВАН
ДА! Не мога да намеря шините, с които се сваля. Благодаря за предложенията! Съмнявам се темата да е полезна на някой.
- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
ВАН написа:ДА! Не мога да намеря шините, с които се сваля. Благодаря за предложенията! Съмнявам се темата да е полезна на някой.
Какви цветове са ти кабелите ?
- ВАН
сиво/сиво+черно
остава и съмнвнието: хякой олигофрен, като мен да е пускал кабелите и да ги е завъртял при монтажа, т.ка че не може да се разчита на това. Ако има нещо подобно на "метода" с батерийката...
остава и съмнвнието: хякой олигофрен, като мен да е пускал кабелите и да ги е завъртял при монтажа, т.ка че не може да се разчита на това. Ако има нещо подобно на "метода" с батерийката...
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
може с мултицет на говоритела пускаш музика да свири пускаш я на волтмер и измерваш ако волтава се движи към + значи + на уреда е + на говоритела ако волтава пада под минус е обратното,същото става и с един светодиод пускаш музика и доблягаш краката на диода на кабелите на говоритела и диода си има поляритет ако си уцелил + и - Ще мига по баса
- jijibs
- Автомобил:
- Двигател:
Като пуснеш музиката и ако на отчетлив бас от песента ти излиза нагоре мембраната е правилно свързването, в против случай неправилно. Съответно после виждаш кой кабел е свързан на + и кой на - на говорителя и така...
В твоя случа ,най-лесния вариант ,връзваш колоните да свирнат ,пускаш нещо с по-силен бас и гледа как се движат мембраните ,ако се движат в една посока ( и на двата говорителя излизат нагоре едновременно при бас ) ,значи си уцелил + и - ,ако единия излиза а другия "хлътва" ,разменяш кабелите на единия (на този който хлътва при бас ) ,"+" и "-" са условни . 

- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
OMG
Как ще замервате музикален сигнал с мултицет
?!
По темата - връзваш двете колони по един и същ начин спрямо кабелите. Сядаш, пускаш музика и слушаш. След това обръщаш кабелите само на едната колона, пак сядаш и пак слушаш. Ако успееш да уловиш разлика, то оставяш варианта който ти звучи по-добре!
С размяната на кабелите просто обръщаш фазата на вълната.. но предвид интерференчните максимуми и минимуми из цялата кола, разлика надали ще усетиш.

Как ще замервате музикален сигнал с мултицет

По темата - връзваш двете колони по един и същ начин спрямо кабелите. Сядаш, пускаш музика и слушаш. След това обръщаш кабелите само на едната колона, пак сядаш и пак слушаш. Ако успееш да уловиш разлика, то оставяш варианта който ти звучи по-добре!
С размяната на кабелите просто обръщаш фазата на вълната.. но предвид интерференчните максимуми и минимуми из цялата кола, разлика надали ще усетиш.
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
аиде пробвай с мултицета пък приказвай тогава да видиш.не казвам че е добър вариянт просто той пита дали става с мултицет и аз му казах начина 

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”