А аз се чудя що с 1 човек отзад си влача резервоара по земята.То съм си карал на пружинки.Събираш го и той си стои вътре.

Symptom написа:...А аз се чудя що с 1 човек отзад си влача резервоара по земята.То съм си карал на пружинки.Събираш го и той си стои вътре.
zfa159 написа:Само да добавя - ако си си взел маслени,е нормално като го свиеш,да си остане свитМасления има само шок действието т.е. ако го натиснеш рязко надолу,трябва да не мръдне никак или съвсем мъничко,но като го буташ плавно надолу,ще си слезе до долу и няма да се разгъне повече поне не веднага (както прави газовия).Също така ако е свит донякъде и пробваш рязко да го разпънеш,не трябва да се разпъне рязко,а да не мръдне или да мръдне съвсем малко (плавно можеш да го разпънеш до горе).Точно затова газовия идва стиснат с пластмасова скобичка и като я резнеш,се разгъва сам до горе,а масления идва просто свит без никаква скобичка
Обикновено амортисьора,когато е заминал окончателно,като свалиш тампона отгоре и пръта сам си пада в стеблото![]()
Иначе амортисьора няма влияние на свиването на пружината,когато товариш колата.Щом с 1 човек отзад се влачиш по земята,значи пружините ти не са добри и имаш проблем с тях.Амортисьора само задържа пружината,когато тя се опита рязко да си промени дължината (дупка,неравност).Ако амортисьора е издухал,както казваш,е невъзможно да задържа пружината свита,защото тя е доста по-яка от амортисьора (който като издуха не оказва никакво усилие върху нея и тя си прави каквото си иска).
Ориентирай се да търсиш проблем с пружините.Казваш,че са нови - вероятно не са каквито трябва или са менте.
zfa159 написа:...Щом с 1 човек отзад се влачиш по земята,значи пружините ти не са добри и имаш проблем с тях.Амортисьора само задържа пружината,когато тя се опита рязко да си промени дължината (дупка,неравност).Ако амортисьора е издухал,както казваш,е невъзможно да задържа пружината свита,защото тя е доста по-яка от амортисьора (който като издуха не оказва никакво усилие върху нея и тя си прави каквото си иска).
Ориентирай се да търсиш проблем с пружините.Казваш,че са нови - вероятно не са каквито трябва или са менте.
Symptom написа::)Чекайте ся, първо пружините са нови и за модела,второ проблема се явява като има натоварване , тоест 1 или 2 ма души отзад с 3 ма не съм пробвал ..поне щеше да има нова тема "търся си резервоар" .
![]()
Трето вече взех пружини от GTi от един колега, на вид са едно към едно .Даже новите са по високи с 1 см.. въпреки това ще сложа утре секънд ханд-ките. Поради щото нямам много време ще се въздържа да експериментирам, със старите аморитсьори.
Досега не съм ползвал маслени амортисьори ,но какъв смисъл има от аморт. който стои сгънат (събран) . Минавам на газ пък ще видим.
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 55 госта