Защото ги взимате от Ауто +

Вносителят на Каяба е Косер, дават най-добра цена за тях,както и 1 или 2 години пълна гаранция (12 месеца за маслените и 25 месеца за газовите по гаранционна карта).Монтирал съм такива на поне 15 автомобила, както и съм с такива на моята лична кола (Пасат B3 комби) вече 20 000км или година и половина (не се жалят никак по дупките).Също така колата на приятелката ми е с 4 такива вече 20 000км или 2 години и нищо не е мръднало,а ест. не се жалят по дупките

.
Явно си попаднал на менте,което не ме учудва,предвид,че са от Ауто + и ако въобще имаш гаранция,можеш да си потърсиш правата.Те 99% ще се направят на идиоти и няма да ти я признаят,заради което аз отдавна не работя с тях (продадоха ми една перка за Ауди А3 за 250лв уж Сименс с 1 година гаранция,после перката се скапа след 2 седмици,защото и се изкривиха витлата и взе да бие,като я занесох за рекламация ми казаха "ами то само ел. част има гаранция, съжаляваме,няма как да Ви я сменим" ,аз ги нахраних и си тръгнах,като купих на човека друга перка за моя сметка...).С Косер обаче никога не съм имал такъв проблем с други гаранции за разни неща, пък за Kayaba никога не ми се е налагало да си търся правата гаранционно,а работя с тях вече над 3 години и ги монтирам на какво ли не (Поне 3-4 Пасат В3-ки,освен моят, по няколко Пасат В5 и В5.5,Голф 3 3-4 броя,Голф 4,няколко броя).Ако не ставаха за нищо,поне някой щеше да се върне и да изреве,че има някакъв проблем.
Само да добавя - ако си си взел маслени,е нормално като го свиеш,да си остане свит

Масления има само шок действието т.е. ако го натиснеш рязко надолу,трябва да не мръдне никак или съвсем мъничко,но като го буташ плавно надолу,ще си слезе до долу и няма да се разгъне повече поне не веднага (както прави газовия).Също така ако е свит донякъде и пробваш рязко да го разпънеш,не трябва да се разпъне рязко,а да не мръдне или да мръдне съвсем малко (плавно можеш да го разпънеш до горе).Точно затова газовия идва стиснат с пластмасова скобичка и като я резнеш,се разгъва сам до горе,а масления идва просто свит без никаква скобичка

Обикновено амортисьора,когато е заминал окончателно,като свалиш тампона отгоре и пръта сам си пада в стеблото
Иначе амортисьора няма влияние на свиването на пружината,когато товариш колата.Щом с 1 човек отзад се влачиш по земята,значи пружините ти не са добри и имаш проблем с тях.Амортисьора само задържа пружината,когато тя се опита рязко да си промени дължината (дупка,неравност).Ако амортисьора е издухал,както казваш,е невъзможно да задържа пружината свита,защото тя е доста по-яка от амортисьора (който като издуха не оказва никакво усилие върху нея и тя си прави каквото си иска).
Ориентирай се да търсиш проблем с пружините.Казваш,че са нови - вероятно не са каквито трябва или са менте.