Има_ли сметка да се кара на гаЗ ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Re: Има_ли сметка да се кара на гаЗ ?

Мнениеот Oxyde » Вто 03 фев 2009 22:49

Така е ,както и другите колеги с пасатите казаха,определено има сметка...почти всички б4 1,8 дават на газ около 8 извънградско и 11-12 градско :) повече от перфектно е,както и да го смяташ,аз за 1 година си избих газовата на миналата кола,и почти съм си я избил на пасата... :да:

stanimir1123
Автомобил: b5 AFN
Двигател:

Мнениеот stanimir1123 » Сря 04 фев 2009 9:49

DJ_TOLYO написа:
stanimir1123 написа:моя пасат извън града ми харчи 6-7 в града 8-9 2Е

Режа си главата, че това е невъзможно!!! По книжка е 11,6 за градско на бензин... Не можеш да ме убедиш никак!!!

не говоря за каране в софия :!: :!:
аз съм от димитровград :idea:
от както карам този пасат над 10 не ми е качил при кавото и да е каране :idea:
много пъти съм го засичал ПЪЛЕН - ПЪЛЕН квото показва борда това излиза и по сметки.
които иска да вярва които не вярва да заповяда да му покажа- говоря за много читава кола :!:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 04 фев 2009 20:54

Понеже всяка зима се пуска такава тема и забелязвам ,че е актуална само за месец ,заключението ми е следното.

Да, има сметка да се кара на газ ,особенно през 11-те месеца от годината :D

Последна промяна от Anbuch на Сря 04 фев 2009 23:25, променено общо 1 път.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Сря 04 фев 2009 22:00

Колега, махай тази газ и си карай на бензин, ако се чудиш на какъв бензин немеца ти е написал на капачката, ако можеше на газ щеше да е споменато и не си прави тънки сметки за евтинията, защото твоята сигурност и сигурността на колата са по-важни от някое двуго левче.

stanimir1123
Двигател:

Мнениеот stanimir1123 » Сря 04 фев 2009 22:05

mili 75 написа:Колега, махай тази газ и си карай на бензин, ако се чудиш на какъв бензин немеца ти е написал на капачката, ако можеше на газ щеше да е споменато и не си прави тънки сметки за евтинията, защото твоята сигурност и сигурността на колата са по-важни от някое двуго левче.

точно :да:

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 04 фев 2009 22:24

и съм сигурен че ако му сложа газ ще се оака и ефтиното може да излезе скъпо
говоря специално за пълния инжекцион!
доста коли съм имал с газ и все ядове съм брал, я висок разход я замръзнал изпарител я неможеж да я вкараш в час оборотите и се побъркват , като гръмне ти сговняса я дебитомер я нещото друго , абе мани карам си на бензинец и всичко си ми е наред

Приятелю има малолитражки с половин тон по леки от твоята кола на които им е такъв разхода на бензин градско ... малко ми се струва нереалистично

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 05 фев 2009 1:09

Аз вече съм от година и половина с газова и за сега съм много доволен от разхода.Избих си АГУ-то вече в пъти. Така че лично за мен-има смисъл в карането на газ! :)

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Чет 05 фев 2009 14:24

Мерси колеги за вашите мнения :да: .Ина4е 4есно да ви кажа следващата кола може би ще си я карам на бензин стига да мога да си го позволя , все пак сега сам още студент :mrgreen:

stanimir1123
Двигател:

Мнениеот stanimir1123 » Чет 05 фев 2009 17:49

webdude написа:
и съм сигурен че ако му сложа газ ще се оака и ефтиното може да излезе скъпо
говоря специално за пълния инжекцион!
доста коли съм имал с газ и все ядове съм брал, я висок разход я замръзнал изпарител я неможеж да я вкараш в час оборотите и се побъркват , като гръмне ти сговняса я дебитомер я нещото друго , абе мани карам си на бензинец и всичко си ми е наред

Приятелю има малолитражки с половин тон по леки от твоята кола на които им е такъв разхода на бензин градско ... малко ми се струва нереалистично

приятелю, никои не карам да ми вярва и не ангажирам с мнението си, пък ако някои иска да заповяда ще я засечем, постоянно допълвам резервоара си догоре и неведнъж съм си смятал разхода. колата ми е в състояние блозо до това като е излязла от завода :idea: и нищо не е базикано по нея :!: говоря за нормално каране и без задръствания (градско), извънградско съм я свалял на 5.5/100км с 80-90км/ч.

то ако става за въпрос имах фиат уно 900 куб.см и ми харчеше 12/100 :wink:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 05 фев 2009 23:58

Особено щом вече имаш газова си струва. На дълъг път определено се усеща разлика в цената. Ако пътуваш по 1 час до работа градско също. Няма смисъл само ако на студена кола ще ходиш на 2-3км някъде или ако като цяло караш градско в малък град, дето от единия до другия край се ходи за 10-15 минути. Обаче ако нямаш газова......струва си само ако пътуваш адски много, иначе с години ще избиваш нещо, което малко или много ти скопява колата.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 06 фев 2009 8:43

theultimate написа:Особено щом вече имаш газова си струва. На дълъг път определено се усеща разлика в цената. Ако пътуваш по 1 час до работа градско също. Няма смисъл само ако на студена кола ще ходиш на 2-3км някъде или ако като цяло караш градско в малък град, дето от единия до другия край се ходи за 10-15 минути. Обаче ако нямаш газова......струва си само ако пътуваш адски много, иначе с години ще избиваш нещо, което малко или много ти скопява колата.

Има смисъл,ако ти е добро газовото...след смяна на мембрани газ на къси разстояния...до 5 км... 10.5 /100(преди стигаше до 12/100)- бензин 10.0/100 ами смятайте сами....

theultimate

Мнениеот theultimate » Пет 06 фев 2009 9:14

Няма смисъл, защото при 2-3км пробег цената на горивото е практически нищожна и е без значение вида на горивото. В смисъл...дали ще изгориш гориво за 30 или 50 стотинки е абсолютно все тая. Прецени си колко караш и колко би спестил в дългосрочен план при тези цени на горивата. Ако за една година ти се събират поне 200-300лв, значи си на далавера, понеже това са ти един вид парите за поддръжката на колата.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Пет 06 фев 2009 11:22

:да:

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пет 06 фев 2009 15:16

OaOaOaaaa това е реторичен въпрос нали??? Бензина за ежедневна кола е светотаство да го сипваш, къде ще му излезе края, мойта напоследък съм я научил с 8-9 лв газ да минава 100 градско в софия в rush hour... къв бензин бе брат, то ше ми дойде дабъл... да не карам бентли.... бахти и голфа :lol: .. Само газчица и така.. ей виж хората кво правят ти ме питаш дали на голфа да слагаш..... ;) ;) ;)... верно румънещи, ама и те са хора ....

Изображение
Изображение

theultimate

Мнениеот theultimate » Пет 06 фев 2009 16:02

Сега прочетох че мотора ти е ABS. Бащата е с такъв, само че Б3. Сложиха му за 500лв газова с италянски изпарител и тороидална бутилка (на мястото на резервната гума). Интересното е че за разлика от моя голф, няма осезаема разлика във вървежа и превключва много мазно. Гори някъде около 9-10 извънградско, като се има предвид че колата винаги се кара с 3 човека и доста багаж и го засичахме като карам аз, а на баирите не жаля :) За такива коли с малко електроника си струва, защото си остава нормалната работа на бензин и не слагаш разни дивотии, дето да лъжат компа.

Върни се в “Автогазови уредби”