Има_ли сметка да се кара на гаЗ ?
- Oxyde
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Има_ли сметка да се кара на гаЗ ?
Така е ,както и другите колеги с пасатите казаха,определено има сметка...почти всички б4 1,8 дават на газ около 8 извънградско и 11-12 градско
повече от перфектно е,както и да го смяташ,аз за 1 година си избих газовата на миналата кола,и почти съм си я избил на пасата... 

-
stanimir1123
- Автомобил: b5 AFN
- Двигател:
DJ_TOLYO написа:stanimir1123 написа:моя пасат извън града ми харчи 6-7 в града 8-9 2Е
Режа си главата, че това е невъзможно!!! По книжка е 11,6 за градско на бензин... Не можеш да ме убедиш никак!!!
не говоря за каране в софия
аз съм от димитровград
от както карам този пасат над 10 не ми е качил при кавото и да е каране
много пъти съм го засичал ПЪЛЕН - ПЪЛЕН квото показва борда това излиза и по сметки.
които иска да вярва които не вярва да заповяда да му покажа- говоря за много читава кола
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Понеже всяка зима се пуска такава тема и забелязвам ,че е актуална само за месец ,заключението ми е следното.
Да, има сметка да се кара на газ ,особенно през 11-те месеца от годината
Да, има сметка да се кара на газ ,особенно през 11-те месеца от годината
Последна промяна от Anbuch на Сря 04 фев 2009 23:25, променено общо 1 път.
-
mili 75
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, махай тази газ и си карай на бензин, ако се чудиш на какъв бензин немеца ти е написал на капачката, ако можеше на газ щеше да е споменато и не си прави тънки сметки за евтинията, защото твоята сигурност и сигурността на колата са по-важни от някое двуго левче.
-
stanimir1123
- Двигател:
mili 75 написа:Колега, махай тази газ и си карай на бензин, ако се чудиш на какъв бензин немеца ти е написал на капачката, ако можеше на газ щеше да е споменато и не си прави тънки сметки за евтинията, защото твоята сигурност и сигурността на колата са по-важни от някое двуго левче.
точно

- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
stanimir1123 написа:моя пасат извън града ми харчи 6-7 в града 8-9 2Е
и съм сигурен че ако му сложа газ ще се оака и ефтиното може да излезе скъпо
говоря специално за пълния инжекцион!
доста коли съм имал с газ и все ядове съм брал, я висок разход я замръзнал изпарител я неможеж да я вкараш в час оборотите и се побъркват , като гръмне ти сговняса я дебитомер я нещото друго , абе мани карам си на бензинец и всичко си ми е наред
Приятелю има малолитражки с половин тон по леки от твоята кола на които им е такъв разхода на бензин градско ... малко ми се струва нереалистично
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Аз вече съм от година и половина с газова и за сега съм много доволен от разхода.Избих си АГУ-то вече в пъти. Така че лично за мен-има смисъл в карането на газ! 
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колеги за вашите мнения
.Ина4е 4есно да ви кажа следващата кола може би ще си я карам на бензин стига да мога да си го позволя , все пак сега сам още студент 
.Ина4е 4есно да ви кажа следващата кола може би ще си я карам на бензин стига да мога да си го позволя , все пак сега сам още студент -
stanimir1123
- Двигател:
webdude написа:stanimir1123 написа:моя пасат извън града ми харчи 6-7 в града 8-9 2Е
и съм сигурен че ако му сложа газ ще се оака и ефтиното може да излезе скъпо
говоря специално за пълния инжекцион!
доста коли съм имал с газ и все ядове съм брал, я висок разход я замръзнал изпарител я неможеж да я вкараш в час оборотите и се побъркват , като гръмне ти сговняса я дебитомер я нещото друго , абе мани карам си на бензинец и всичко си ми е наред
Приятелю има малолитражки с половин тон по леки от твоята кола на които им е такъв разхода на бензин градско ... малко ми се струва нереалистично
приятелю, никои не карам да ми вярва и не ангажирам с мнението си, пък ако някои иска да заповяда ще я засечем, постоянно допълвам резервоара си догоре и неведнъж съм си смятал разхода. колата ми е в състояние блозо до това като е излязла от завода
то ако става за въпрос имах фиат уно 900 куб.см и ми харчеше 12/100
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Особено щом вече имаш газова си струва. На дълъг път определено се усеща разлика в цената. Ако пътуваш по 1 час до работа градско също. Няма смисъл само ако на студена кола ще ходиш на 2-3км някъде или ако като цяло караш градско в малък град, дето от единия до другия край се ходи за 10-15 минути. Обаче ако нямаш газова......струва си само ако пътуваш адски много, иначе с години ще избиваш нещо, което малко или много ти скопява колата.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
theultimate написа:Особено щом вече имаш газова си струва. На дълъг път определено се усеща разлика в цената. Ако пътуваш по 1 час до работа градско също. Няма смисъл само ако на студена кола ще ходиш на 2-3км някъде или ако като цяло караш градско в малък град, дето от единия до другия край се ходи за 10-15 минути. Обаче ако нямаш газова......струва си само ако пътуваш адски много, иначе с години ще избиваш нещо, което малко или много ти скопява колата.
Има смисъл,ако ти е добро газовото...след смяна на мембрани газ на къси разстояния...до 5 км... 10.5 /100(преди стигаше до 12/100)- бензин 10.0/100 ами смятайте сами....
-
theultimate
Няма смисъл, защото при 2-3км пробег цената на горивото е практически нищожна и е без значение вида на горивото. В смисъл...дали ще изгориш гориво за 30 или 50 стотинки е абсолютно все тая. Прецени си колко караш и колко би спестил в дългосрочен план при тези цени на горивата. Ако за една година ти се събират поне 200-300лв, значи си на далавера, понеже това са ти един вид парите за поддръжката на колата.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
OaOaOaaaa това е реторичен въпрос нали??? Бензина за ежедневна кола е светотаство да го сипваш, къде ще му излезе края, мойта напоследък съм я научил с 8-9 лв газ да минава 100 градско в софия в rush hour... къв бензин бе брат, то ше ми дойде дабъл... да не карам бентли.... бахти и голфа
.. Само газчица и така.. ей виж хората кво правят ти ме питаш дали на голфа да слагаш.....
... верно румънещи, ама и те са хора ....

-
theultimate
Сега прочетох че мотора ти е ABS. Бащата е с такъв, само че Б3. Сложиха му за 500лв газова с италянски изпарител и тороидална бутилка (на мястото на резервната гума). Интересното е че за разлика от моя голф, няма осезаема разлика във вървежа и превключва много мазно. Гори някъде около 9-10 извънградско, като се има предвид че колата винаги се кара с 3 човека и доста багаж и го засичахме като карам аз, а на баирите не жаля
За такива коли с малко електроника си струва, защото си остава нормалната работа на бензин и не слагаш разни дивотии, дето да лъжат компа.
Върни се в “Автогазови уредби”