забива на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
aron1
Автомобил: VW PASSAT B5 TDI
Двигател: TDI
Контакти:

Re: забива на газ

Мнениеот aron1 » Пон 02 яну 2012 17:42

колега ,аз не сам пипал нищо,нито делко нито газ нищо.чак след като почна да забва тогава запо4нах и смяната на жси4ките изброени неща,но пак не сам пипал делко и т.н. проблема още си стои,сега ще оворя и бутилката да я погледна,в смисал маистор де , не лино аз и ще споделя кво е станало

pivar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pivar » Сря 04 яну 2012 19:59

Колега моя пасат е със същия двигател и от няколко дена имам абсолютно същия проблем. До сега не съм имал никакви ядове с газовата изведнъж започна да забива точно като при теб. На бензин не го прави. Първо си помислих че е от свещите(те и без това си бяха за смяна вече) и ги смених но няма промяна. Сега се ровя във форума и се чудя от къде да започна. Моля те ако си решил проблема пиши или някой друг от колегите ако знае на какво може да се дължи да пише.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 04 яну 2012 21:57

pivar написа:Колега моя пасат е със същия двигател и от няколко дена имам абсолютно същия проблем. До сега не съм имал никакви ядове с газовата изведнъж започна да забива точно като при теб. На бензин не го прави. Първо си помислих че е от свещите(те и без това си бяха за смяна вече) и ги смених но няма промяна. Сега се ровя във форума и се чудя от къде да започна. Моля те ако си решил проблема пиши или някой друг от колегите ако знае на какво може да се дължи да пише.

От филтъра на клапана за газта.

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Сря 04 яну 2012 22:10

joker написа:
pivar написа:Колега моя пасат е със същия двигател и от няколко дена имам абсолютно същия проблем. До сега не съм имал никакви ядове с газовата изведнъж започна да забива точно като при теб. На бензин не го прави. Първо си помислих че е от свещите(те и без това си бяха за смяна вече) и ги смених но няма промяна. Сега се ровя във форума и се чудя от къде да започна. Моля те ако си решил проблема пиши или някой друг от колегите ако знае на какво може да се дължи да пише.

Да ползвам и Аз темата на колегата,
някой имал ли е случай филтъра на газта да се се запуши след 2000км.???
И при мен забива все едно не и достига газ.А лятото смених филтъра и направих ремонт на изпарителя с нови мембрани на "ЛОВАТО"

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Чет 05 яну 2012 16:24

kn9453 написа:
joker написа:

Да ползвам и Аз темата на колегата,
някой имал ли е случай филтъра на газта да се се запуши след 2000км.???
И при мен забива все едно не и достига газ.А лятото смених филтъра и направих ремонт на изпарителя с нови мембрани на "ЛОВАТО"

Газта не е наи чистото гориво вазможно е,сменете го и пробваите :talk:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 05 яну 2012 16:31

Под чисто гориво се има предвид предполагам като изгаря какво се отделя.Това че в газта има механични примеси от нещо си не значи че не е чисто гориво.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Чет 05 яну 2012 17:35

agent_kowalski написа:Под чисто гориво се има предвид предполагам като изгаря какво се отделя.Това че в газта има механични примеси от нещо си не значи че не е чисто гориво.

Има графит в нея пичага тои запушва :D

pivar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pivar » Чет 05 яну 2012 17:57

Почистих филтъра за газ и няма никаква промяна. Въздушния е сменен скоро но пробвах и без него и пак няма промяна.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 05 яну 2012 18:46

Знам че е графит,ама и ти мисля че ме разбра како исках да кажа :)

aron1
Автомобил: VW PASSAT B5 TDI
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот aron1 » Вто 17 яну 2012 9:26

отворих и бутилката,из4истих филтъра и тръби4ката,бяха запушени,но малко.и пак не се оправи,мисля дали самите мембрани на изпарителя не са калпави, и като загрее да правят проблем

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Вто 17 яну 2012 17:09

aron1 написа:отворих и бутилката,из4истих филтъра и тръби4ката,бяха запушени,но малко.и пак не се оправи,мисля дали самите мембрани на изпарителя не са калпави, и като загрее да правят проблем

На бензин как работи :talk:

harlova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот harlova » Вто 17 яну 2012 22:18

е явно го няма този проблем на бензин за да пита само за газта... а според теб ако беше така и на бензин какво щеше да препоръчаш?

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Сря 18 яну 2012 10:34

harlova написа:е явно го няма този проблем на бензин за да пита само за газта... а според теб ако беше така и на бензин какво щеше да препоръчаш?

Ако имаше разлика в работата на газ и бензин значи, че центровката е пипана но понеже тои не каза нищо нема да му кажа нищо :D

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 18 яну 2012 10:52

Като загрее изпарителя, обеднява сместа. Стари карантии...

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Чет 19 яну 2012 17:34

Имах този проблем два пъти. Първият път беше от филтъра в бутилката, с един нож го свалих.
А втория от бедна смес, отвих регулатора малко и се оправи.
Все едно не и достигаше гориво. Понякога и самите отвори на смесителя, (плочката) се задръстват.
Ако ти е удобно я свали за 5 мин. измий я хубаво с каквото намериш, може би с бензин е най добре и пак виж. То друго не остана.

Върни се в “Автогазови уредби”