За колко време/километра колите Ви преминават на газ?
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За колко време/километра колите Ви преминават на газ?
За по-бързо обръщане на газ, пускайте парното на студено и така загрява по-бързо.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Погледни и виж, ако има можеш да вържеш изпарителя последователно след масления радиатор, без тройници. Вероятно ще се наложи да смениш изходящия маркуч на масления радиатор, и изходящия маркуч на изпарителя с по-дълги. Трябва да Фнимааш ногу кое къде отива, вход/изход на маслен радиатор и изпарител.
Можеш също така, като правиш профилактика на изпарителя, почистване, смяна на мембрани и тн. можеш да видиш дали могат да се разпробият водните щуцери на по-голям вътрешен диаметър, също и водната риза на изпарителя дали не може да се подобри преминаването на антифриза през нея. При мен такива мерки дадоха резИлтат - двойно по-късо разстояние до преминаване на газ при равни други условия и 40 градуса настройка на изпарителя. Преди модификацията изпарителя беше вързан паралелно на парното, изминавах средно около 2-3-4 км, до преминаване газ я зависимост от температурата навън. След модификацията това разстояние стана 1-1,5 до 2км макс.
Можеш също така, като правиш профилактика на изпарителя, почистване, смяна на мембрани и тн. можеш да видиш дали могат да се разпробият водните щуцери на по-голям вътрешен диаметър, също и водната риза на изпарителя дали не може да се подобри преминаването на антифриза през нея. При мен такива мерки дадоха резИлтат - двойно по-късо разстояние до преминаване на газ при равни други условия и 40 градуса настройка на изпарителя. Преди модификацията изпарителя беше вързан паралелно на парното, изминавах средно около 2-3-4 км, до преминаване газ я зависимост от температурата навън. След модификацията това разстояние стана 1-1,5 до 2км макс.
- vasko_bulgaria
- Автомобил: VW Passat B8 Variant_Polo 6R
- Двигател:
Бях питал по-назад за чертичките на температурата намиращи се преди 70 градуса как са разложение през 10 градуса ли?
- vasko_bulgaria
- Двигател:
Сега пак засекох точно 2км, за да тръгна на газ. Показание на таблото между чертичката преди 70 градуса и 70 градуса.
- vasko_bulgaria
- Двигател:
- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Колеги днес бях при газаджия за да намаля температурата на 'редуктора' че ми се струваше че е висока(40градуса) и като го качихме показваше 30 и майстора ми го намали на 25 и каза колата ако се държи добре може до 20 да го свали но ми се виждат малко.. тая вечер като се прибирам от работа да видим какво ще е положението иначе до днес ми превключваше за 3 минути и 30 секунди 

- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
При мен уж е настроена да превключва на 30гр.,но замерих реално отваря на 45.ГИ е Фобос-1,явно трябва да ходя за пренастрийка ,че в студените дни бая бензин си гори 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Последни наблюдения - газовата е настроена да превключва на 30°C, с ГИ BSM на двигател 2E:
При температура в гаража 8-10°C и външна температура 0-4°C
- ако тръгна веднага превключва след малко повече от 1км, който изминавам за малко над 3 минути
- ако я чакам да превключи на място минават малко по-малко от 4 минути
При температура в гаража 8-10°C и външна температура 0-4°C
- ако тръгна веднага превключва след малко повече от 1км, който изминавам за малко над 3 минути
- ако я чакам да превключи на място минават малко по-малко от 4 минути
- the_red_camel
Вчера след процедурата при външна температура -1 -2 градуса загрях на място 2 минути и тръгнах и след минута ми превключи на газ и никакви забележки..
Колеги от това намаляване на градусите може ли да има някакви последъци 

- KingoftheROAD
- Контакти:
Евентуално по-честа смяна на мембрани.
- the_red_camel

- KingoftheROAD
- Контакти:
Авансът от градуси е за да се щадят мембраните. При минусови температури, всички гумирани мембрани са на вкунч. И еластичност нихт. Затова е тази зададена температура за превключване на газ, за да могат мембраните да омекнат, и да си изпълняват предназначението нормално. При обикновена АГУ, ако запалиш при ниски, или минусови температуви, могат и да гръмнат даже. В крайна сметка при ГИ е важно бързото загряване на самия изпарител, и мембраните съответно, за да може по-рано да се премине нормално на работа на газ.
- the_red_camel

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз си сложих ГИ Ловато преди някалка дена и съм ходил само два пъти на работа от както го сложихтамо за тези дни(в момента сме 27.05).Сутрин ми обръща на газ след около 1-1.5 километра,след работа(след 9-10 часа),след около 100 метра.
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Зa около половин минутa някъде :) Нaпрaвил съм я нa 20грaдусa дa прехвърля ,което зa лятото е ОК ;) A и голям ефект имa след кaто сложих киче от дизел нa предния кaпaк!
Върни се в “Автогазови уредби”