ТАП и детонационен датчик (knock sensor)

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ТАП и детонационен датчик (knock sensor)

Мнениеот Ugeorge » Чет 04 фев 2010 13:51

Колеги имам следния въпрос:
Има ли смисъл да се постави ТАП на автомобил с детонационен датчик, например на PB.
Колата е с ГИ и се кара на газ и бензин(докато е студена).
Единственото ми оплакване от газта е че ми се струва че колата стана малко по-мудна с течение на времето и на газ и на бензин. Когато изляза на магистралата в началото колата е мудна, но след 30 минутки каране се оправя. Мисля си че може би има частичен нагар който в града няма как да се изчисти. Този нагар не се получава при каране на бензин и си мисля че с един ТАП нещата ще се подобрят. Това в което не съм сигурен е дали детонационния датчик успява да даде допълнителното предварение необходимо за добра работа на газ или не. Не намерих точен отговор на този въпрос за това пускам отделна тема.

rosen1212
Автомобил:
Двигател:

Re: ТАП и детонационен датчик (knock sensor)

Мнениеот rosen1212 » Чет 04 фев 2010 15:36

детонационния датчик само може да намали "аванса" когато се появи детонац горене - иначе компютъра се стреми двг да работи с макс аванс. освен това компютъра има диапазон на регулиране +- някакви граници и ако се прекали с "изкуствено променения аванс" двг може да изпадне в режим на детонационно горене , независимо че датчика за детонация отчита детонация

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Чет 04 фев 2010 16:42

Значи въпреки че има детонационен датчик поставянето на ТАП има смисъл и мога да си реша малкия проблем по този начин.

rosen1212
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen1212 » Чет 04 фев 2010 19:16

и аз мисля че има смисъл , стига малкия проблем да зависи от ъгъла на предварение :))

Върни се в “Автогазови уредби”