wv Golf 4 1.6 16v. 105 к.с.бензинова помпа при каране на газ
wv Golf 4 1.6 16v. 105 к.с.бензинова помпа при каране на газ
Бензиновата помпа от значение ли е когато колата превключи на газ
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Re: wv Golf 4 1.6 16v. 105 к.с.бензинова помпа при каране на
Теоретично при работа на алтернативно гориво няма значение какво се случва с бензина. От практическа гледна точка - из форума могат да се намерят дискусии, в които се дискутира баланса между:
1) износване на самата бензинова помпа - искащите да си я пазят я правят да спира при работа на газ (моята е така);
2) аварийно връщане на бензин - има колеги, които за да са спокойни, че при едно аварийно връщане на бензин, колата няма да "забие муцуна" си оставят помпата да си върти (износвайки се ненужно);
3) спорен е моментът как се отразява на бензина преминаването му през горещият моторен отсек - лично съм склонен да вярвам, че не му влияе добре.
В крайна сметка - всеки сам си преценява...
Успехи!
1) износване на самата бензинова помпа - искащите да си я пазят я правят да спира при работа на газ (моята е така);
2) аварийно връщане на бензин - има колеги, които за да са спокойни, че при едно аварийно връщане на бензин, колата няма да "забие муцуна" си оставят помпата да си върти (износвайки се ненужно);
3) спорен е моментът как се отразява на бензина преминаването му през горещият моторен отсек - лично съм склонен да вярвам, че не му влияе добре.
Успехи!
- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Колегата над мен добре се е изказал, аз карам колата, която си споменал на газ и от началото на годината съм със спряна бензинова помпа и досега съм нямал никакви проблеми, а след като ми свърши газ'та на бензин си минава само с леко прекъсване, което си е нормално..
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
mrpetrov написа:Теоретично при работа на алтернативно гориво няма значение какво се случва с бензина. От практическа гледна точка - из форума могат да се намерят дискусии, в които се дискутира баланса между:
Успехи!
Продължавам да твърдя,че ако искаме да си пазим помпите не бива да ги спираме!!!!Карам вече 9 г с работеща помпа(поне още 7 г преди мен е карана от италианци) и помпата продължава да работи без проблем....един куп колеги със спрени попмпи изпищяха....Разбира се за да е наред работещата помпа задължително условие е да си с поне 10 л опреснен бензин в резервоара!
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Аз пробвах и с двете.Първо с работеща помпа,после с изключена при каране на газ.
При последното при каране на по-дълго разстояние започна да ми прави проблем при работата на бензин.
След смяна на мотора не съм я спирал вече и няма проблеми.Предполагам,че е оригиналната от 95-та,както си е дошла от Италия,демек на 20 години.Но винаги има поне 5 кила пресен бензинец.
При последното при каране на по-дълго разстояние започна да ми прави проблем при работата на бензин.
След смяна на мотора не съм я спирал вече и няма проблеми.Предполагам,че е оригиналната от 95-та,както си е дошла от Италия,демек на 20 години.Но винаги има поне 5 кила пресен бензинец.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Светне ли червената -слагам 10 л /понякога след 30-50 км/
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Според мен е въпрос на лична преценка и моментното състояние на колата, защо така смятам е в моя пример, монтирах газ без да спирам бензиновата помпа, това доведе до бързо износване и спукване на един маркуч който води до датчика за налягането и въпреки че карах назад помпата си правеше налягане, респективно изтичане на гориво, което доведе до сериозен пожар в моторния отсек, за щастие успях да го угася с минимални щети отварям скоба /ако помпата не работеше в тоя момент нямаше да се запаля защото от маркуча щяха най - много 20 мл да изтекат/
Един от ефектите на пожара е че се беше прецакало нещо релето което прехвърля бензин/газ и следващите 300-400 км които бяха дълъг път изгори и бензина докато карах на газ, но това при пасат Б3 няма как да се забележи по уреда или поне по моя и останала на сухо помпата изгоря.
Та новата китайка заместител беше спряна с реле веднага след като я монтирах и все още работи вече 5-6 години
Един от ефектите на пожара е че се беше прецакало нещо релето което прехвърля бензин/газ и следващите 300-400 км които бяха дълъг път изгори и бензина докато карах на газ, но това при пасат Б3 няма как да се забележи по уреда или поне по моя и останала на сухо помпата изгоря.
Та новата китайка заместител беше спряна с реле веднага след като я монтирах и все още работи вече 5-6 години
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
При минус 15/18 гр на 2 пъти ми се случва да обърне на бензин при около 10-12л газ в бутилката при ускоряване след като е првхвърлила на газ / загрята/. Втория път бях в лявата лента с над 80 км/ч прав ненатоварен участък на изхода от града
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Сега може да не сипваш до пролетта
Иначе не е хубаво бензина да седи повече от няколко месеца,че се превръща в нещо като ацетон и почва да рязяжда всичко що е гумено по пътя му.
Иначе когато се наложи първия път да си прекъсна помпата беше точно от хлабава скобичка дето влиза в рейката.Почна да се усеща миризма на бензин и реших да прекъсна помпата,да не стане авария.Естествено си оправих теча,но за всеки случай си остана спряна.

Иначе когато се наложи първия път да си прекъсна помпата беше точно от хлабава скобичка дето влиза в рейката.Почна да се усеща миризма на бензин и реших да прекъсна помпата,да не стане авария.Естествено си оправих теча,но за всеки случай си остана спряна.
Върни се в “Автогазови уредби”