wv Golf 4 1.6 16v. 105 к.с.бензинова помпа при каране на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
sando 80
Автомобил:
Двигател:

wv Golf 4 1.6 16v. 105 к.с.бензинова помпа при каране на газ

Мнениеот sando 80 » Чет 13 ное 2014 12:21

Бензиновата помпа от значение ли е когато колата превключи на газ

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Re: wv Golf 4 1.6 16v. 105 к.с.бензинова помпа при каране на

Мнениеот mrpetrov » Чет 13 ное 2014 16:31

Теоретично при работа на алтернативно гориво няма значение какво се случва с бензина. От практическа гледна точка - из форума могат да се намерят дискусии, в които се дискутира баланса между:
1) износване на самата бензинова помпа - искащите да си я пазят я правят да спира при работа на газ (моята е така);
2) аварийно връщане на бензин - има колеги, които за да са спокойни, че при едно аварийно връщане на бензин, колата няма да "забие муцуна" си оставят помпата да си върти (износвайки се ненужно);
3) спорен е моментът как се отразява на бензина преминаването му през горещият моторен отсек - лично съм склонен да вярвам, че не му влияе добре.

В крайна сметка - всеки сам си преценява...
Успехи!

Потребителски аватар
the_red_camel
Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
Двигател: BTS

Мнениеот the_red_camel » Пет 14 ное 2014 14:16

Колегата над мен добре се е изказал, аз карам колата, която си споменал на газ и от началото на годината съм със спряна бензинова помпа и досега съм нямал никакви проблеми, а след като ми свърши газ'та на бензин си минава само с леко прекъсване, което си е нормално..

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 15 дек 2014 21:27

mrpetrov написа:Теоретично при работа на алтернативно гориво няма значение какво се случва с бензина. От практическа гледна точка - из форума могат да се намерят дискусии, в които се дискутира баланса между:
1) износване на самата бензинова помпа - искащите да си я пазят я правят да спира при работа на газ (моята е така);
2) аварийно връщане на бензин - има колеги, които за да са спокойни, че при едно аварийно връщане на бензин, колата няма да "забие муцуна" си оставят помпата да си върти (износвайки се ненужно) :thumb_down ;
3) спорен е моментът как се отразява на бензина преминаването му през горещият моторен отсек - лично съм склонен да вярвам, че не му влияе добре.

В крайна сметка - всеки сам си преценява...
Успехи!

Продължавам да твърдя,че ако искаме да си пазим помпите не бива да ги спираме!!!!Карам вече 9 г с работеща помпа(поне още 7 г преди мен е карана от италианци) и помпата продължава да работи без проблем....един куп колеги със спрени попмпи изпищяха....Разбира се за да е наред работещата помпа задължително условие е да си с поне 10 л опреснен бензин в резервоара!

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 15 дек 2014 21:47

Аз пробвах и с двете.Първо с работеща помпа,после с изключена при каране на газ.
При последното при каране на по-дълго разстояние започна да ми прави проблем при работата на бензин.
След смяна на мотора не съм я спирал вече и няма проблеми.Предполагам,че е оригиналната от 95-та,както си е дошла от Италия,демек на 20 години.Но винаги има поне 5 кила пресен бензинец.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 16 дек 2014 14:25

Светне ли червената -слагам 10 л /понякога след 30-50 км/

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 16 дек 2014 14:44

Според мен е въпрос на лична преценка и моментното състояние на колата, защо така смятам е в моя пример, монтирах газ без да спирам бензиновата помпа, това доведе до бързо износване и спукване на един маркуч който води до датчика за налягането и въпреки че карах назад помпата си правеше налягане, респективно изтичане на гориво, което доведе до сериозен пожар в моторния отсек, за щастие успях да го угася с минимални щети отварям скоба /ако помпата не работеше в тоя момент нямаше да се запаля защото от маркуча щяха най - много 20 мл да изтекат/
Един от ефектите на пожара е че се беше прецакало нещо релето което прехвърля бензин/газ и следващите 300-400 км които бяха дълъг път изгори и бензина докато карах на газ, но това при пасат Б3 няма как да се забележи по уреда или поне по моя и останала на сухо помпата изгоря.
Та новата китайка заместител беше спряна с реле веднага след като я монтирах и все още работи вече 5-6 години

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 16 дек 2014 19:00

При минус 15/18 гр на 2 пъти ми се случва да обърне на бензин при около 10-12л газ в бутилката при ускоряване след като е првхвърлила на газ / загрята/. Втория път бях в лявата лента с над 80 км/ч прав ненатоварен участък на изхода от града

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 16 дек 2014 21:37

Сега може да не сипваш до пролетта :mhihi Иначе не е хубаво бензина да седи повече от няколко месеца,че се превръща в нещо като ацетон и почва да рязяжда всичко що е гумено по пътя му.
Иначе когато се наложи първия път да си прекъсна помпата беше точно от хлабава скобичка дето влиза в рейката.Почна да се усеща миризма на бензин и реших да прекъсна помпата,да не стане авария.Естествено си оправих теча,но за всеки случай си остана спряна.

Върни се в “Автогазови уредби”