Golf 3 AGG 115hp + АГУ + спортен филтър?
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
Golf 3 AGG 115hp + АГУ + спортен филтър?
Имам голф с двигател 115кс и код на мотора АГГ, който карам с обикновена газова уредба и след хубава настройка нямам никакви проблеми като пукане, гърмене и т.н. Преди споменатата хубава настройка, заради износени свещи е гърмяла няколко пъти и съответно беше спукана кутията на въздушния филтър. Сега дилемата е дали да не му туря един т.нар. Спортен филтър, било то панелен или конусен. Ако е панелен няма какво да ме притеснява - ще ползвам кутията /залепена е идеално/ и го слагам на мястото на сегашния филтър, но ако се реша на конусен филтър се чудя какво би се случило, ако тогава газовата "гръмне" ? Сега имам "кихалка" на кутията, а ако съм с конусен ? 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Golf 3 AGG 115hp + АГУ + спортен филтър?
Нищо няма да му стане ако гръмне.
Мен по би ме притеснило дали ще филтрира изобщо мръсния въздух,че като ги знам какви са повечето такива филтри
Хубаво е да направиш някаква преграда между него и двигателя,за да не засмуква топъл въздух
Мен по би ме притеснило дали ще филтрира изобщо мръсния въздух,че като ги знам какви са повечето такива филтри

Хубаво е да направиш някаква преграда между него и двигателя,за да не засмуква топъл въздух

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ако е панелен -той си е в кутията. Конусен повече шум, и задължително топлинен щит
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
С конус не е много препоръчително да се кара защото вкарва много прах.Иначе при мен на газ промени звука и колата се изстрелваше по добре в ниските.И аз съм с обикновена газова!!
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Колко да се е изтрелвала повече?
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
Един кратък и тъп въпрос:
При положение, че сега имам букса за датчика, който е на капака на кутията на обикновения ми филтър, какво ще се случи с буксата когато сложа конусен филтър? Къде ще я вържа тая букса.. или изцяло отпада и ще си карам с разкачена ?
Кутията ми е такава:
При положение, че сега имам букса за датчика, който е на капака на кутията на обикновения ми филтър, какво ще се случи с буксата когато сложа конусен филтър? Къде ще я вържа тая букса.. или изцяло отпада и ще си карам с разкачена ?
Кутията ми е такава:
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Извади датчика и му сложи буксата.Пусни го да си мери въздуха някъде в калника,че ще набие грешка в компютъра ако го няма.
Върни се в “Автогазови уредби”