проблем със студен мотор на газ
- mityomk
- Автомобил:
- Двигател:
проблем със студен мотор на газ
колеги,изкам да питам защо колата ми гасне на газ студена и не пали на газ,това от втвърдена стара мембрана на изпарителя ли е щот кат загрее няма никви проблеми.Есента преди зимата палеше на 5,6 градуса околна температура,а сега се чуи на 12,15 и гасне
Колега, за смяна на мембраните си. Аз имах същия проблем и го търпях няколко месеца. Когато беше студена, колата не даваше да си махна крака от педала на газта и веднага гаснеше. Преди седмица смених мембраните с нови и колата отново си работи на газ нормално, дори когато е студен двигателя. Всъщност във форума вече има няколко теми, които ще те убедят в решението на въпроса ти.
Успех и сподели как са нещата, когато смениш мембраните.
Успех и сподели как са нещата, когато смениш мембраните.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
The_Machine написа:Може и просто да се нуждае от настройка колата... веднага пък йок - мембрани... ай сиктир
То при мен вече почти не можеше да се прави настройка. Колкото и да врътках на врътките за настройка работата на мембраните резултата си беше все същия - колата не работеше като беше студена. А и разхода се беше вдигнал доста. Старите мембрани видимо си бяха наред ама до толкова, че нямаше скъсано, но явно материала се беше спекъл вече. Смених мембраните и готово. Разликата е огромна

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
mityomk написа:колко ще струва таямембрана изпарителя е emmegas ML-94 ама не намерих цени,някои ако знае да казва
Аз съм с ел. изпарител Voltran 1500 и купих мембраните за 22 лв. в Перник. Като преди това друг търговец ми ги предлагаше същите за 35 лв!?! Като се има в предвид, че нов такъв изпарител струва 70 лв., бях готов да купувам направо изпарител, но италиянски, че Lovato се намира за 130-140 лв. Добре, че се свърши работа с по-малкото зло

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- Oxyde
- Автомобил:
- Двигател:
А минавало ли ти е през ума..че принципно всяка газова кола трябва да пали студена на бензин?това е първото нещо което трябва да правиш когато караш на газ...освен това е добре и за инжекцията..да мине и бензин през нея...изчакай да дигне 70градуса..щракни си на газ...и после ако пак ти го прави..мисли за мембрани и ткива истори...на студен мотор освен тфа е нормално разхода на газ да ти е по голям...
Върни се в “Автогазови уредби”