Пасат В3 ТДИ !

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Пасат В3 ТДИ !

Мнениеот boi4eto » Чет 04 окт 2007 18:42

Колеги нормално ли е, на много стръмен наклон при изгасен двиигател на 1 предавка колата леко да помръдва напред?
Пали и върви нормално.И по-точно когато е загряла по-лесно пали с авансатора.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 04 окт 2007 19:08

Първо колега ДВГ-то ти не е ТДИ, но това както и да е! Ако помръдва това може да говори само едно - незнайно колко, но все пак износен двигател. Сега чети какво видях преди около 4 години: Работя в строителна фирма занимаваща се с ниско строителство. Имах обект до Дунава (кеьова стена правих). Багера беше спрял както винаги с почти до долу пусната кофа (която не е лека). До него (точно срещу кофата) дойде един младеж с Г2, слезе, взе си рибарските такъми, заключи колата и тръгна. Не измина и десетина метра и колата тръгна към кофата на багера. Докато успее да отиде до автомобила, да го отключи... и колата се нацепи адски грозно! Взе да псува, че му бил издухан ДВГ-то, тука ли се спира багер и т.н.
Така, че винаги на баири си опъвай ръчната, или поне подпирай с нещо или си ремонтирай двигателя!
Успех!

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Чет 04 окт 2007 19:24

trunner написа:Първо колега ДВГ-то ти не е ТДИ, но това както и да е! Ако помръдва това може да говори само едно - незнайно колко, но все пак износен двигател. Сега чети какво видях преди около 4 години: Работя в строителна фирма занимаваща се с ниско строителство. Имах обект до Дунава (кеьова стена правих). Багера беше спрял както винаги с почти до долу пусната кофа (която не е лека). До него (точно срещу кофата) дойде един младеж с Г2, слезе, взе си рибарските такъми, заключи колата и тръгна. Не измина и десетина метра и колата тръгна към кофата на багера. Докато успее да отиде до автомобила, да го отключи... и колата се нацепи адски грозно! Взе да псува, че му бил издухан ДВГ-то, тука ли се спира багер и т.н.
Така, че винаги на баири си опъвай ръчната, или поне подпирай с нещо или си ремонтирай двигателя!
Успех!

Разбрах но колата помръдва на 15-20сек.съвсем леко.

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Чет 04 окт 2007 21:10

Всяка кола мърда... Дърпай си и ръчната на баир и няма да имаш грижи. Темата е обсъждана няколко пъти, ако искаш :търсачкаа

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 04 окт 2007 23:02

DJ_TOLYO написа:В Дърпай си и ръчната на баир и няма да имаш грижи.

И ако наклона е напред включи на задна.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пет 05 окт 2007 9:45

колега дарпаи си рачната в такива случаи,защото аз по тоя начин си изкривих задния капак,а и е нормално при по-страмно да прехварля по-малко,също може да си мернеш КОМПРЕСИЯТА.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 05 окт 2007 10:06

Също и съединителят не е лошо да се погледне - може да е тръгнал да си заминава.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 05 окт 2007 10:12

boi4eto, ако имаш съмнение в състоянието на двигателя си, му мерни компресията. И аз процедирам с ползването на ръчна при по-голям наклон, или вместо това извивам волана в посока на бордюр(ако съм спрял до такъв), за да не тръгне. Е автомобила ми е с бензинов мотор, а всеизвестно е че компресията на дизеловия мотор е много по-голяма, но и големия наклон си е голям наклон :wink: .

ОФФ.
:075: Тези неща би трябвало да се обясняват от инструкторите при каране на шофьорския курс :roll: .

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_1.6TdI » Пон 09 юни 2008 10:45

Колега trunner не искам да се караме, но ПАСАТА на boi4eto си е ТДИ аз имам същия.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 09 юни 2008 10:57

passat_1.6TdI написа:Колега trunner не искам да се караме, но ПАСАТА на boi4eto си е ТДИ аз имам същия.

Вземи да прочетеш малко преди да пишеш глупости :roll:

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 09 юни 2008 11:16

TDI=Turbocharged Direct Injection :idea:

а този 1.6 TD двигател с код SB е предкамерен дизел, не е с директно впръскване в цилиндрите като TDI

Върни се в “Дизелови агрегати”