тресене при ускуряване между 1600и2200 оборота Б5 АФН синхро

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: тресене при ускуряване между 1600и2200 оборота Б5 АФН синхро

Мнениеот Andonov » Вто 26 май 2009 8:06

kiko946 написа:
а защо при големиобороти после изчезва би трябвало да става още по големо тресенето ...а така също не е и от гумите защото от гумите се получава тресенето при големите не обороти а при вдигане на голяма скорост и не изчезва докато не падне скороста.

Защото в този диапазон на обороти има най-голям въртящ момент.

go_show написа:Понеже и при мен има тресене в интервала от 130 до 150км/ч на 6 предавка, а на същите обороти на 5, 4 и 3 го няма, възможно ли е да е от маховика или е от гумите? Когато ходих на баланс ми казаха, че гумите имат известно радиално изкривяване /поради каране с криви джанти/, което не може да бъде компенсирано.

Виж си и гумите и джаните как са, което е по-лесно.
Ако не постигнеш резултат отиваш към вътрешно(ни) карета.

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Сря 27 май 2009 23:59

viktoris написа:Значи цялата кола влиза в резонанс когато я напъна с пълна гас по лек баир нагоре особенно ,започва към 1600 оборота някъде и започва изведнъж ....и после отшумява постепенно към 2200,2400... Има го слабо на втора,на трета още повече и на четвърта и пета наи много тресе....Ако издувам на всяка предавка до към 3000 оборота изобщо го няма ...или ако не давам много гас.
Прибрах се от Исландя до България с претъпкана и много тежка кола и минах така 3600 км та се чудя дали съединителя не е видял зор или някои тампон или каре , полуоска или какво не знам....
Лошото е че веднага сложих чип и колата тръгна да върви като луда и може сега мошноста да изкарва някои проблем които досега не съм забелязвал защото не е могла да да дърпа така...та не обърнах внимание дали го имаше тресенето като стоварих багажа и преди да сложа чипа...
Моля ви помагаите , от какво е...
Иначе благодарности на Брезел за чипа колата върви като самолет и пали от раз...и благодарности на Дани от Монтана дето го сложи и ми направи всички настроики и колата сега ми дава между 4 и 4,5 среден разход...още не мога да повярвам...и то повечето беше в София , петрохан ..

На мен ми мирише на богата смес и то в буквалния смисъл щото вчера карах след теб в младост 4 съвсем случайно и колата ти пушеше доста и от двата ауспуха.

Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

Мнениеот viktoris » Чет 28 май 2009 20:22

Верно ли бе...що не свиркаш :D А бе тя започна да пуши сиво едно такова още по магистралите в Германия като я напече жегата....не е виждала до сега толкова топло и ми изгори 2 литра масло за 3500 км, та мисля че пушенето е от турбото...ама само си мисля де...И сега продължавам да доливам масло....А иначе след чипа започна да припушва и черно ама само като я форсирам....
Но ще питам Дани 96 от монтана ако му се занимава да сложим оргиналния комп с оргиналните чипове и да видим как е с него пушене тресене...
Мерси за съвета

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Чет 28 май 2009 21:00

тресенето е от поредицата-ефекта на лупата.без чип тресенето е едва доловимо или не се усеща.

valio_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valio_ » Пет 29 май 2009 14:53

viktoris написа:Значи цялата кола влиза в резонанс когато я напъна с пълна гас по лек баир нагоре особенно ,започва към 1600 оборота някъде и започва изведнъж ....

Колега същото "нещо" се получава и при мен (Б5, АФН). Мойта кола също е с чип (по думите на предишния собственик). Един майстор ме насочи към тампоните на двигателя, като източник на проблема. Смених ги, и ... проблема си стоеше :banghead: . Сега, като чета коментарите май ще се окаже, че чипа е виновен. Здраве да е, поне наистина съм с чип.

Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

Мнениеот viktoris » Съб 30 май 2009 21:04

Според мен Иво има предвид с принципа на лупата че от чипа идва голяма мощност и натоварването на съединителя в нашия случаи е по голямо и за това и маховика тресе ...ако не го товариш толко няма да тресе...а не че на чипа нещо му има.....
А да питам за пушенето от какво е...имаше си го и преди чипа и е сиво и ми гори много масло...нали е от износена турбина или може и от друго...Дани 96 ми гледа всички настроики , налягане на турбо и каза че всичко си е добре а и което не беше го оправи..та или гори масло през турбото или през сегментите или има още вероятности...клапани нещо гумички...?

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Нед 31 май 2009 0:25

viktoris написа:Според мен Иво има предвид с принципа на лупата че от чипа идва голяма мощност и натоварването на съединителя в нашия случаи е по голямо и за това и маховика тресе ...ако не го товариш толко няма да тресе...а не че на чипа нещо му има.....
А да питам за пушенето от какво е...имаше си го и преди чипа и е сиво и ми гори много масло...нали е от износена турбина или може и от друго...Дани 96 ми гледа всички настроики , налягане на турбо и каза че всичко си е добре а и което не беше го оправи..та или гори масло през турбото или през сегментите или има още вероятности...клапани нещо гумички...?

Не е съединителя,тресенето е свързано с горивото. :idea:

Върни се в “Дизелови агрегати”