Няма връзка с компютъра 1Z

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Re: Няма връзка с компютъра 1Z

Мнениеот Ludiq » Сря 18 дек 2013 19:22

Ted87 написа:Виж си бушоните. Аз също съм с 1з и на няколко пъти ми изгаря бушон някой от последните беше. Няма намиране след това на компа.

Проверени са.
samo_pechka написа:В една тема колега спомена,че ако радиото не е оригинално и става проблем с компа връзката , не знам дали е така , но ако нещо там не е наред - по-добре откачи за момент касетофона от буксите и пробвай пак

Пробвано.Не е от него.
didopoli написа:На буксата има ли захранване?Кабела свети ли като го пъхнеш(зависи с какъв кабел си де).

Има захранване и свети.

didopoli
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didopoli » Сря 18 дек 2013 21:03

Изключи акумолатора,виж в датата схемата и мери К и Л линията до ЕКУ-то,мери на омове де.То друго неостана.

Потребителски аватар
TANKOTO
Автомобил: Golf MK4
Двигател: AHF

Мнениеот TANKOTO » Чет 19 дек 2013 15:47

Здравейте колеги, да кажа и аз едно предположение от собствен опит.Възможно е да е прекъснат със ключе кабела за диагностиката (К-линията) ,виждал съм го на доста коли слага се със цел да немогат да се се обучават други ключове.
Кабела тръгва от имобилайзера и отива в буксата за диагностика , проверява се като се премери дали има верига между 3-ти крак на буксата на имобилайзера (тази със 6-те крачета ) и 7-ми крак на буксата за диагностиката.

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Чет 19 дек 2013 18:15

Ще пробвам всичките варианти и ще споделя резултата.

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Чет 19 дек 2013 19:44

TANKOTO написа:Здравейте колеги, да кажа и аз едно предположение от собствен опит.Възможно е да е прекъснат със ключе кабела за диагностиката (К-линията) ,виждал съм го на доста коли слага се със цел да немогат да се се обучават други ключове.
Кабела тръгва от имобилайзера и отива в буксата за диагностика , проверява се като се премери дали има верига между 3-ти крак на буксата на имобилайзера (тази със 6-те крачета ) и 7-ми крак на буксата за диагностиката.

Точно това написах няколко поста по нагоре!! Сивия кабел на К линията минава през черната кутия на имобилайзера и излиза от нея през друга букса и отива в компа ....

Потребителски аватар
PIT_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PIT_ » Съб 21 дек 2013 14:26

MaRtiNsKi написа:
TANKOTO написа:Здравейте колеги, да кажа и аз едно предположение от собствен опит.Възможно е да е прекъснат със ключе кабела за диагностиката (К-линията) ,виждал съм го на доста коли слага се със цел да немогат да се се обучават други ключове.

Точно това написах няколко поста по нагоре!! Сивия кабел на К линията минава през черната кутия на имобилайзера и излиза от нея през друга букса и отива в компа ....

Това със сивия кабел ( к-линията) звучи обещаващо ще го пробваме и него , че какво ли не пробвахме вече и не става. Мислихме вариант да махнат имобилайзера на новия комп ама пак файда.... ше палим ама няма да имаме диагностика.

Върни се в “Дизелови агрегати”