Passat B5.5 AVF ремонт на TDI-PD мотор
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ремонт на PD на мотор TDI AVF на Passat B5.5!
Моля, дайте някакви координати на Добромирски телефон,град,или нещо др.
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
novak987 написа:Моля, дайте някакви координати на Добромирски телефон,град,или нещо др.
Ако се вгледаш по-внимателно в темата,и то няколко поста назад, ще видиш от кой град е,а и начин за връзка с него....така нареченото Лично съобщение

- nba_star
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги и аз имам същият проблем и мисля че трябва да се сменят гумичките и реглажните болтове на дюзите.Моля препоръчайте ми някой майстор за тази операция в София?
-
- Автомобил:
- Двигател:
здр колеги.Бих искал да попитам колегите кадето са сменяли на дюзите уплатнениата да кажат как се вади самата дюза.с спецялен ключ или като и се развива държача и само се издарпва.става вапрос за AVB мотора.Благодаря предварително
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
мерси колега 

Здравейте колеги. Понеже скоро ще се сдобия с една 5.5 ПД, а до сега карам Б3 бензинов и не ги чаткам тия дизеляци. Имам въпрос към автора на темата или всички знаещи относно това дали е лесно да се свалят ПД за да се сменят опръстените и почистят. От снимките не мога да разбера разпределителния вал ли участва в натискането на ПД. Тоест пипа ли се зацепването на ангренажния ремък или някакъв друг вал ги натиска(нещо стои като от 2 парчета тоя вал). Абе с две думи пипа ли се центровката или не се бара ?
Значи човек с средно добра кадърност може сам да се справи с почистването на дюзите и смяната на опръстените ?
На бензиновия най-големите ми ремонт беше ремонт на клапите на парното-2 пъти го разглобявах и после и на Ауди Б4 повторих интервенцията успено. Стартера на пасата го ремонтирах сам и хиляди други ремонти за 10 години. Тоест имам неква средна кадърност. Та дали може да го барам ПД-то ? Некви тънкости - нещо със затягане на болчетата. Защо тоя вал- ли е, се състои от 2 части- ли са ?
На бензиновия най-големите ми ремонт беше ремонт на клапите на парното-2 пъти го разглобявах и после и на Ауди Б4 повторих интервенцията успено. Стартера на пасата го ремонтирах сам и хиляди други ремонти за 10 години. Тоест имам неква средна кадърност. Та дали може да го барам ПД-то ? Некви тънкости - нещо със затягане на болчетата. Защо тоя вал- ли е, се състои от 2 части- ли са ?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да от две части е.
Но не виждам смисъл да ги вадиш, след като не ти създават проблем.
След монтажа се налага настройка на всяка дюза.
Но не виждам смисъл да ги вадиш, след като не ти създават проблем.
След монтажа се налага настройка на всяка дюза.
О, колега предполагам, че проблемите предстоят и питап профилактично. Все пак до сега карах бензинова пръчка и е нормално да се стресна от тая бомба-печка. Все пак си закупувам 11 годишна ПД дето се продава щото се е попотрошила вече лекичко- никой не си продава здравата кола казват маисторите.
Какво се настройва аджеба, може ли да се обясни с думи прости.
Какво се настройва аджеба, може ли да се обясни с думи прости.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Писано е може да потърсиш, но ще ти кажа накратко.
Регулира се натиска на ПД-та. Почти, като клапаните на старите коли.
При максимално натисната дюза /вала е на гърбица/ се затяга винта, докато спре, след това се разхлабва на 180 градуса и се стяга контрагайката.
Регулира се натиска на ПД-та. Почти, като клапаните на старите коли.
При максимално натисната дюза /вала е на гърбица/ се затяга винта, докато спре, след това се разхлабва на 180 градуса и се стяга контрагайката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
От къде става завъртането на разпределителния вал за да се докара вала на гърбица.И трябва ли да се и звадят свещите за по лесно завъртане. 

Върни се в “Дизелови агрегати”