Как "смяна клапан картерни газове"?
Не смени ли целия капак? И ако ДА - колко пари ти стъпи нов?
1.9 TDI PD 115 AJM пълни кулера с масло
- brave
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDi
- Двигател: AHF 110 k.s.
Re: 1.9 TDI PD 115 AJM пълни кулера с масло
Колега може ли снимка да дадеш на този клапан картерни газове и да посочиш точно каде се намира. Неможе ли просто да се почисти този Клапан.
-
batmit
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Е големи гадове са по тези сервизи, сега да си взимат турбината и да и връщат парите. По тяхната лагика можеше и двигателя да и сменят. Като видят, че някой не разбира и хоп със самурайския меч. Кой е този сервиз? Да го знаят хората и да не ходят там.
-
toshkov81
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
сервиза е фирмения на фолксваген в Пловдив. а слапана въври с целия капак на двигателя. взехме го от интернет за 60 лв. втора ръка. сменихме го и се оправи. Сега няма никакво омасляване. аз го разглобих стария, но не видях проблем. сигурно просто с времето пружинката която отговаря да се отваря клапана при определено налягане, омеква и отваря по-рано и седи отворена доста и изхвърля масло.
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
а възможно ли е само да се отвори и почисти без да се сваля целия капак от двигателя да попитам все пак
според мен като го гледам би трябвало да може...
според мен като го гледам би трябвало да може...
и аз си мисля за благинка с почистване но е капсулована пластмаса.това отгоре кръглото изглежда като капаче но е капсуловано.ако се измили технология да се запечата после може и да се пробва да се дочупи някой капак за хвърляне :)
- pavka07
- Автомобил:
- Двигател: ATJ
Станахме двама да мислим за почистването на този клапан. Вчера смъкнах малкото маркуче от отдушника към въздуховодите и се уплаших с какви бели мизерии беше задръстено, почти нямаше дупка. А на входа на турбото беше омазнено, което означава, че от там губи масло.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
pavka07 написа:Станахме двама да мислим за почистването на този клапан. Вчера смъкнах малкото маркуче от отдушника към въздуховодите и се уплаших с какви бели мизерии беше задръстено, почти нямаше дупка. А на входа на турбото беше омазнено, което означава, че от там губи масло.
Случвало ли ти е да си доливаш малко антифриз от време на време ?
- pavka07
- Автомобил:
- Двигател: ATJ
Сещам се накъде биеш
Не съм забелязал досега загуба на антифриз. Май ще сменя маслото, може да е калпаво. Преди години ми се пресече маслото на Ауди 80 на газ само защото я карах студена на къси разстояния.
Не съм забелязал досега загуба на антифриз. Май ще сменя маслото, може да е калпаво. Преди години ми се пресече маслото на Ауди 80 на газ само защото я карах студена на къси разстояния.- ulipet
утре ще дръпна маркуча на кулера да видя ще изтече ли нещо щото много взе да ми се омазва егр-то /софтуерно огр. до 33628 повече не позволи/
забелязъл съм,че така се получава преди смяна на маслото явно му пада качеството от предимно градското каране
забелязъл съм,че така се получава преди смяна на маслото явно му пада качеството от предимно градското каране
ulipet написа:http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=10383
преведи го на родния ни език!не всеки се оправя с английския а за гугъл преводач не ми се говори :)
- ulipet
дръпнах маркуча на кулера от долу и почти нищо не изтече,предишното ми отваряне беше преди повече от 2,5г
дори и тествах клапана-работи не плюе масло и при повишаване на оборотите се затваря
омасляването на егр се дължи най-вероятно на софтуерното ограничаване демек клапата е полузатворена
а за превода като шибна 2-3 ракий ще го направи жената
дори и тествах клапана-работи не плюе масло и при повишаване на оборотите се затваря
омасляването на егр се дължи най-вероятно на софтуерното ограничаване демек клапата е полузатворена
а за превода като шибна 2-3 ракий ще го направи жената
- ulipet
превода с две думи може да се почиства с препарат най-вероятно обезмаслител и ще изкара по- дълго време
Намерих капак втора радост.мога ли да го измия на автомивка с препарат че е лепкав отвътре заради престоялото масло?дали ще навредя на клана?
Върни се в “Дизелови агрегати”