Вибрации в обтегача на пистовият ремък

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Re: Вибрации в обтегача на пистовият ремък

Мнениеот venll-vr » Пон 19 сеп 2011 18:45

просто развий болта на амортисьорчето в долния си край и го махни цялото. аз така минах близо 1000 км. и моят се беше счупил в горната си част. след това използвах тялото на стария /защото го бях сменил преди това/ и сложих от новия ролката и амортисьора.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пет 23 сеп 2011 17:49

mhihi Днес имаше изненада при мен

Изображение

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Пет 23 сеп 2011 18:02

K написа:mhihi Днес имаше изненада при мен

Изображение

ммм...красота

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Нед 25 сеп 2011 7:51

scare maikomila
Късметлия. При диаметър поне 4 пъти по-малък от шайбата на коляновият вал, то тя се върти с 4 пъти по-високи обороти (да кажем "скромните" 12 000). Като се има предвид и собственото й тегло ( около 200 гр.) можеше спокойно да фрезова един проходен отвор през двата радиатора eusa

K

Мнениеот K » Нед 25 сеп 2011 8:57

Dobromirski написа:scare maikomila
Късметлия. При диаметър поне 4 пъти по-малък от шайбата на коляновият вал, то тя се върти с 4 пъти по-високи обороти (да кажем "скромните" 12 000). Като се има предвид и собственото й тегло ( около 200 гр.) можеше спокойно да фрезова един проходен отвор през двата радиатора eusa

Мани, мани. Добре, че се опираше в перката та го чух навреме. Краищата на перката са леко наранени.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Нед 25 сеп 2011 9:06

K написа:

Мани, мани. Добре, че се опираше в перката та го чух навреме. Краищата на перката са леко наранени.

Разбра ли се какво е станало...?Развила се е...?Да ходя да натягам моята :lol:

K

Мнениеот K » Нед 25 сеп 2011 9:15

RadoShopa написа:
K написа:

Разбра ли се какво е станало...?Развила се е...?Да ходя да натягам моята :lol:

Дръпнахме я само до паркинга и така си стои. Утре дано да я почнем, че никой не работи тези дни.

Интересното е, че я карах без видим проблем, спрях за час, и веднага със запалването се чу шума откъм перката.
Дори се канех тая седмица да я закарам при някой да види дали има проблем с ролката, ама тя взе че ме изпревари mhihi

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Нед 25 сеп 2011 11:39

Ето колеги това е моя обтегач след смяна на ролката на алтернатора.
Съжалявам че намам видео преди смената да се види разликата, а тя е огромна.

http://vbox7.com/play:8f1be22cc0

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Нед 25 сеп 2011 11:46

samo ra4na na zavoite написа:Ето колеги това е моя обтегач след смяна на ролката на алтернатора.

Колега ти небеше ли с тди мотор. Тая ролка дето си снимал е кат коята а моя мотор е тд (ааз). Еднакви ли са тъпите ролки. На мен за лапата , пръчката вътре и цялата дивотия около ролката ми взеха 100лв втора употреба. А за нови ми говореха по магазините с поръчка от некъде си за некви 350лв. А само ролката я смених за 25

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Нед 25 сеп 2011 11:56

vladobo написа:
samo ra4na na zavoite написа:Ето колеги това е моя обтегач след смяна на ролката на алтернатора.

Колега ти небеше ли с тди мотор. Тая ролка дето си снимал е кат коята а моя мотор е тд (ааз). Еднакви ли са тъпите ролки. На мен за лапата , пръчката вътре и цялата дивотия около ролката ми взеха 100лв втора употреба. А за нови ми говореха по магазините с поръчка от некъде си за некви 350лв. А само ролката я смених за 25

С ТДИ съм.1Z е мотора. Аз смених само ролката на алтернатрора.Старата беше обикновена,минах на фрайлайфна и всичко се оправи.Обтегача ми е здрав.
А ролките на 1Z и AAZ поне изглеждат еднакви и имат еднаква функция,но дали са 1 към 1 не знам.

П.П колега ако си ме разбрал грешно да подчертая ,че смених ролката на АЛТЕРНАТОРА (ДИНАМОТО) :Mr Green Fun

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Нед 25 сеп 2011 12:05

Грешно еъм те рабрал, за което се извинявам. Но аз имам малко ядове с оптяжката. Но да не цапам повече темата на колегата (просто ми стана интересно че и при теб е такава ролката а помня двг от ядовете с стартера) :beer

K

Мнениеот K » Пон 26 сеп 2011 20:48

Малко снимков мат'риал:

преди:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

след:

Изображение

Изображение

Видяхме малко зор с Вентоман докато свършим. А, и на полеви условия е тежко без нужните инструменти понякога mhihi
Старата ролка беше мазана с някакво лепило, кой знае защо...

Най-интересното от цялата работа се оказа някаква ролка в цялата схема, която по принцип не трябва да е там и Валката досега не бе виждал подобна. Пада се някъде в долна част, откъм кората под двг.

Сложихме и нов ремък Гейтс, който също ни поизмъчи, не влиза и това е. Стария (който бе на месец сигурно) беше протрит по ръбовете и изяде "ножа".)

Вече с новата ролка, обтегач и ремък трябва да пее маторя :beer

diko_1980
Автомобил: passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот diko_1980 » Вто 27 сеп 2011 22:14

Колеги здравейте извинете ме ,че ползвам темата,но да споделя какъв проблем имах.От около два месеца се чуваше странен шум от към пистовия ремък и ролка,а забравих мотора е афн пасат 98 г.Вчера както си карах и нещо изчатка и светна лампата на акумулатора,спрях и гледам ремъка скъсан и намотан на демферната шайба на кол. вал.Днес всичко е сменено,а проблема е станал от изкривения прожинен обтегач,който е трил здраво ремъка.След консултация с моя майстор решихме да сменя и ангренажа,който беше на 48000.Ще ви дам и малко цени на частите ,които смених.Голяма ролка ангренаж 78 лв,паразитна 45 лв,ремък Гейц 48лв,оптегача на пистов ремък комплект 170 лв -Ина,ролка на климатика 60 ЛВ,голям пистов ремък 46 лв,малък за климатик 19лв,концентрат антифриз червен 16 лв и труд 70 лв.Да вметна след свалянето на ангренажа ,който бе на 48 000 установихме,че беше доста износен което е много притеснително(ремъка беше Дайко подсилен ,голяма и малка ролка SKF купени от фирмения магазин за лагери на SKF във Варна.Надяван се ,че съм бил полезен с инфото лека вечер

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Сря 28 сеп 2011 19:15

Хубаво,че споделяш но провери ли си фрайлайфа дали работи коректно?

diko_1980
Автомобил: passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот diko_1980 » Сря 28 сеп 2011 19:46

Здравей колега,на кое се вика фрайлаф

Върни се в “Дизелови агрегати”