Вибрации в обтегача на пистовият ремък
- venll-vr
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Вибрации в обтегача на пистовият ремък
просто развий болта на амортисьорчето в долния си край и го махни цялото. аз така минах близо 1000 км. и моят се беше счупил в горната си част. след това използвах тялото на стария /защото го бях сменил преди това/ и сложих от новия ролката и амортисьора.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:

Късметлия. При диаметър поне 4 пъти по-малък от шайбата на коляновият вал, то тя се върти с 4 пъти по-високи обороти (да кажем "скромните" 12 000). Като се има предвид и собственото й тегло ( около 200 гр.) можеше спокойно да фрезова един проходен отвор през двата радиатора

Dobromirski написа:scare![]()
Късметлия. При диаметър поне 4 пъти по-малък от шайбата на коляновият вал, то тя се върти с 4 пъти по-високи обороти (да кажем "скромните" 12 000). Като се има предвид и собственото й тегло ( около 200 гр.) можеше спокойно да фрезова един проходен отвор през двата радиатора
Мани, мани. Добре, че се опираше в перката та го чух навреме. Краищата на перката са леко наранени.
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
K написа:Dobromirski написа:scare![]()
Мани, мани. Добре, че се опираше в перката та го чух навреме. Краищата на перката са леко наранени.
Разбра ли се какво е станало...?Развила се е...?Да ходя да натягам моята

RadoShopa написа:K написа:Dobromirski написа:scare![]()
Разбра ли се какво е станало...?Развила се е...?Да ходя да натягам моята
Дръпнахме я само до паркинга и така си стои. Утре дано да я почнем, че никой не работи тези дни.
Интересното е, че я карах без видим проблем, спрях за час, и веднага със запалването се чу шума откъм перката.
Дори се канех тая седмица да я закарам при някой да види дали има проблем с ролката, ама тя взе че ме изпревари

- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Ето колеги това е моя обтегач след смяна на ролката на алтернатора.
Съжалявам че намам видео преди смената да се види разликата, а тя е огромна.
http://vbox7.com/play:8f1be22cc0
- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
samo ra4na na zavoite написа:Ето колеги това е моя обтегач след смяна на ролката на алтернатора.
Колега ти небеше ли с тди мотор. Тая ролка дето си снимал е кат коята а моя мотор е тд (ааз). Еднакви ли са тъпите ролки. На мен за лапата , пръчката вътре и цялата дивотия около ролката ми взеха 100лв втора употреба. А за нови ми говореха по магазините с поръчка от некъде си за некви 350лв. А само ролката я смених за 25
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
vladobo написа:samo ra4na na zavoite написа:Ето колеги това е моя обтегач след смяна на ролката на алтернатора.
Колега ти небеше ли с тди мотор. Тая ролка дето си снимал е кат коята а моя мотор е тд (ааз). Еднакви ли са тъпите ролки. На мен за лапата , пръчката вътре и цялата дивотия около ролката ми взеха 100лв втора употреба. А за нови ми говореха по магазините с поръчка от некъде си за некви 350лв. А само ролката я смених за 25
С ТДИ съм.1Z е мотора. Аз смених само ролката на алтернатрора.Старата беше обикновена,минах на фрайлайфна и всичко се оправи.Обтегача ми е здрав.
А ролките на 1Z и AAZ поне изглеждат еднакви и имат еднаква функция,но дали са 1 към 1 не знам.
П.П колега ако си ме разбрал грешно да подчертая ,че смених ролката на АЛТЕРНАТОРА (ДИНАМОТО)

- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
Грешно еъм те рабрал, за което се извинявам. Но аз имам малко ядове с оптяжката. Но да не цапам повече темата на колегата (просто ми стана интересно че и при теб е такава ролката а помня двг от ядовете с стартера) 

Малко снимков мат'риал:
преди:

след:

Видяхме малко зор с Вентоман докато свършим. А, и на полеви условия е тежко без нужните инструменти понякога
Старата ролка беше мазана с някакво лепило, кой знае защо...
Най-интересното от цялата работа се оказа някаква ролка в цялата схема, която по принцип не трябва да е там и Валката досега не бе виждал подобна. Пада се някъде в долна част, откъм кората под двг.
Сложихме и нов ремък Гейтс, който също ни поизмъчи, не влиза и това е. Стария (който бе на месец сигурно) беше протрит по ръбовете и изяде "ножа".)
Вече с новата ролка, обтегач и ремък трябва да пее маторя
преди:

след:

Видяхме малко зор с Вентоман докато свършим. А, и на полеви условия е тежко без нужните инструменти понякога

Старата ролка беше мазана с някакво лепило, кой знае защо...
Най-интересното от цялата работа се оказа някаква ролка в цялата схема, която по принцип не трябва да е там и Валката досега не бе виждал подобна. Пада се някъде в долна част, откъм кората под двг.
Сложихме и нов ремък Гейтс, който също ни поизмъчи, не влиза и това е. Стария (който бе на месец сигурно) беше протрит по ръбовете и изяде "ножа".)
Вече с новата ролка, обтегач и ремък трябва да пее маторя

-
- Автомобил: passat B5
- Двигател: AFN
Колеги здравейте извинете ме ,че ползвам темата,но да споделя какъв проблем имах.От около два месеца се чуваше странен шум от към пистовия ремък и ролка,а забравих мотора е афн пасат 98 г.Вчера както си карах и нещо изчатка и светна лампата на акумулатора,спрях и гледам ремъка скъсан и намотан на демферната шайба на кол. вал.Днес всичко е сменено,а проблема е станал от изкривения прожинен обтегач,който е трил здраво ремъка.След консултация с моя майстор решихме да сменя и ангренажа,който беше на 48000.Ще ви дам и малко цени на частите ,които смених.Голяма ролка ангренаж 78 лв,паразитна 45 лв,ремък Гейц 48лв,оптегача на пистов ремък комплект 170 лв -Ина,ролка на климатика 60 ЛВ,голям пистов ремък 46 лв,малък за климатик 19лв,концентрат антифриз червен 16 лв и труд 70 лв.Да вметна след свалянето на ангренажа ,който бе на 48 000 установихме,че беше доста износен което е много притеснително(ремъка беше Дайко подсилен ,голяма и малка ролка SKF купени от фирмения магазин за лагери на SKF във Варна.Надяван се ,че съм бил полезен с инфото лека вечер
- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
Хубаво,че споделяш но провери ли си фрайлайфа дали работи коректно?
-
- Автомобил: passat B5
- Двигател: AFN
Здравей колега,на кое се вика фрайлаф
Върни се в “Дизелови агрегати”