, не искам се заяждам, че ще ме накажат. Въпросите не ги задавам аз, а само coppy/paste..... както и да е живи и здрави
, не искам се заяждам, че ще ме накажат. Въпросите не ги задавам аз, а само coppy/paste..... както и да е живи и здрави

radi_nrj написа:Това с отвиването на капачката преди да се отвие проибката е само за да има откъде да влиза въздух като изтича маслото. Елементарно отдолу излиза масло, отгоре влиза въздух![]()
![]()

gergeto написа:Аз лично отдавна се отказах от опцията ''смяна на масло пред блока''.
Просто заради конкуренцията, сервизите и дистрибуторите на масла предлагат все повече ''екстри'',за да ползвам техните услуги.Доверил съм се от години на фирма за търговия с горива,масла и др.В сервизите на фирмата смяната на масло или гуми е напълно безплатна ако си ги закупил от тях.Дори и да бързам мога да си оставя колата и да си я прибера обслужена в уговореното време.
Такива фирми в БГ с подобни практики вече са хиляди,така че според мен вече не си струва да се цапаш, освен един-два пъти за ''обща култура'',за да няма бъзици във форума от рода на гореспомената капачка за маслото.
затова не е за оставяне никъде! На един мой познат му навъртяха 100 км като си остави колата за ремонт, на друг пък уж му сменили подгревните свещи и като ги отвихме да ги видим се хванахме за главите
едната руска, другата една стара...
за бой си беше тоя, но просто познатия ми спря да ходи при него вместо да се разправя, та ужас е с тези майстори, не оставям колата си при тях без да съм там освен ако не ми е много голям познат и ако му имам доверие, иначе не! Та този път ще си купя ключ да ми е мир на главата! Аз съм доволен от Motul Specific VW 504.00-507.00 5W30 5L 100 лв. но този път ще пробвам с Motul 8100 X-clean+ 5W30 5L 83 лв.drotomir написа:Колега явно и ти си лапнал въдицата ако си мислиш че смяната на масло е безплатна ако си закупиш маслото от тях , в повечето случаи маслото което ти продават е с поне 20 до 30 лева надценка за 4-5 литрова тубичка
simo7 написа:Много правилно казано.Безплатен обяд няма,а пък както и казва колегата че си оставя и колата даже и си я взема после готова обслужена,дали е сигурен как са го сменили и какво са сложили вътре.
betaserk написа:И аз си го сменям сам. Миналия път я дадох на един "майстор" защото нямах такъв ключ за филтъра. Едно че ми одраска колата по калниците и друго че само дрънка с който свари и всичко го направи с краката си, какво да разправям повече и при условие че бях там,

Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 67 госта