radi_nrj написа:Това с отвиването на капачката преди да се отвие проибката е само за да има откъде да влиза въздух като изтича маслото. Елементарно отдолу излиза масло, отгоре влиза въздух![]()
![]()
gergeto написа:Аз лично отдавна се отказах от опцията ''смяна на масло пред блока''.
Просто заради конкуренцията, сервизите и дистрибуторите на масла предлагат все повече ''екстри'',за да ползвам техните услуги.Доверил съм се от години на фирма за търговия с горива,масла и др.В сервизите на фирмата смяната на масло или гуми е напълно безплатна ако си ги закупил от тях.Дори и да бързам мога да си оставя колата и да си я прибера обслужена в уговореното време.
Такива фирми в БГ с подобни практики вече са хиляди,така че според мен вече не си струва да се цапаш, освен един-два пъти за ''обща култура'',за да няма бъзици във форума от рода на гореспомената капачка за маслото.
drotomir написа:Колега явно и ти си лапнал въдицата ако си мислиш че смяната на масло е безплатна ако си закупиш маслото от тях , в повечето случаи маслото което ти продават е с поне 20 до 30 лева надценка за 4-5 литрова тубичка
simo7 написа:Много правилно казано.Безплатен обяд няма,а пък както и казва колегата че си оставя и колата даже и си я взема после готова обслужена,дали е сигурен как са го сменили и какво са сложили вътре.
betaserk написа:И аз си го сменям сам. Миналия път я дадох на един "майстор" защото нямах такъв ключ за филтъра. Едно че ми одраска колата по калниците и друго че само дрънка с който свари и всичко го направи с краката си, какво да разправям повече и при условие че бях там,
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 61 госта