голф 4 1.9 тди/ AHF / проблем в електрониката на помпата

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
P-TRANSPORTER
Автомобил:
Двигател:

голф 4 1.9 тди/ AHF / проблем в електрониката на помпата

Мнениеот P-TRANSPORTER » Пон 18 авг 2008 22:20

значи проблема е много по голям,колата като е топла, трудно пали,но има и друг проблем като я пусна по инерция почва мотора да тресе а като е в покои се нормализира,ако някои знае нещо,моля да сподели ,предварително благодаря

Последна промяна от P-TRANSPORTER на Пет 22 авг 2008 18:55, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 18 авг 2008 22:32

Колега,с цел да не ти затрият темата по-добре си я оправи преди да са я видали "лошите" хора ;)
Оправи си заглавието да е с малки букви и пиши още там какъв е проблема или поне каква е колата.
Голф ТДИ е много общо - дай някакви букви на двигателя - от номера му по документите първите букви са кода,който определя типа му - да кажем AFN 1Z PD ABS RP и т.н. различни мотори с различни болежки (цитирал съм и букви на бензинови за пример ;) ).
Така трудно ще ти помогне някой с конкретна информация за проблема ти.
Успех!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 18 авг 2008 22:37

Виждам че си нов но с този изказ и правопис няма да има много желаещи да ти помогнат пък и да искат няма да могат понеже нищо не се разбира от това твое обяснение :wink:

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Пон 18 авг 2008 22:48

Найвероятно е разбит маховик случвало се е на много народ с тди.

За да помогна и за доизясняване на предишните 2 мнеия искам да допълня че писането с главни букви се приема във всеки форум като КРЕЩЕНЕ !!! :D А понеже никои не обича да му крещат ще ти правят забележки.

Добре дошъл във форума ...

:welcome_to_group

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Вто 19 авг 2008 12:19

Възможно и да е проблема в помпата, особено ако е прекарала лоша нафта или такава с вода, но ако веднага се смени горивния филтър и се налее хубава нафта после с регулировка може да се спаси положението.

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Re: голф 4 1.9 тди/ AHF / проблем в помпата

Мнениеот Dorian » Вто 19 авг 2008 16:26

P-TRANSPORTER написа:значи проблема е много по голям,колата като е топла,едно че трепери двигателя като я пусна по инерция,а и по трудно пали

За тропането най-вероятно е маховика,както е написал колегата Брезел
За трудното палене като е топла има много писано- и май извода беше акумулатор или стартер
Треперенето на двигателя и трудното палене най-вероятно неса свързани с един проблем :!:

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Сря 20 авг 2008 15:10

Dorian написа:
P-TRANSPORTER написа: За трудното палене като е топла има много писано- и май извода беше акумулатор или стартер

грешка в софтуера на автомобилите с ръчни скорости. Фабрична грешка но това няма значение в случая на колегата.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Сря 20 авг 2008 17:40

темата се повтаря многократно.най вероятния проблем е вече споменатия маховик,а топлото палене си е отделно

xpyc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xpyc » Нед 24 авг 2008 23:16

Brezel написа:
Dorian написа:
P-TRANSPORTER написа: За трудното палене като е топла има много писано- и май извода беше акумулатор или стартер

грешка в софтуера на автомобилите с ръчни скорости. Фабрична грешка но това няма значение в случая на колегата.

интересно! моя голф тресеше двигателя по същия начин само като е по инерция и го оправиха като го настройха за автоматични скорости!

сподели моля те как да фиксна този бъг със софта?

ifidik написа:темата се повтаря многократно.най вероятния проблем е вече споменатия маховик,а топлото палене си е отделно

ако е маховик трябва да ти рита съединителя като се натисне малко, не е ли така?

Потребителски аватар
P-TRANSPORTER
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 4 1.9 тди/ AHF / проблем в помпата-решен

Мнениеот P-TRANSPORTER » Вто 26 авг 2008 19:09

здравеите,колеги искам да обесня за проблема как го решихме---проблема не излезе от помпата ами от третата дюза--- зада не сменям трета дюза че е много скапа-програмирахме компютара на колата от рьчна на автоматична скоростна кутия и сега колата нито тресе мотора а и пали както трябва- искам да благодаря на чоевка които ми каза как да отстраня проблема---- тои е Добромирски остана да почерпя :beer

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Вто 26 авг 2008 21:19

това с ритането ,не съм съгласен.може би трябва да пуснем нова тема"на кого му рита педала" и съм сигурен,че почти всеки ,ще сподели,че с неговата кола е така,даже и да няма демпферен маховик.

xpyc
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 4 1.9 тди/ AHF / проблем в помпата-решен

Мнениеот xpyc » Сря 27 авг 2008 0:56

P-TRANSPORTER написа:здравеите,колеги искам да обесня за проблема как го решихме---проблема не излезе от помпата ами от третата дюза--- зада не сменям трета дюза че е много скапа-програмирахме компютара на колата от рьчна на автоматична скоростна кутия и сега колата нито тресе мотора а и пали както трябва- искам да благодаря на чоевка които ми каза как да отстраня проблема---- тои е Добромирски остана да почерпя :beer

колко е една дюза? какъв и е бил точно проблема? и аз карам с тази настройка но не е ли по добре да се смени като не работи добре?

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 27 авг 2008 10:16

На мен ми стана интересно до какви промени и на кои характеристики води смяната в кодирането на двигателя че е с автоматична скоростна кутия и по какъв начин това е повлияло на "топлото палене"

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Сря 27 авг 2008 22:13

тук описах всичко, който му се чете да заповяда има и снимки :D

http://diesel-club.com/forum/viewtopic.php?p=413#413

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 27 авг 2008 23:05

Супер добре е описано и хвърля светлина по въпроса:wink: - само с едно нещо не съм съгласен,че при помпа дюза става прекодирането-аз досега над 20 коли помпа дюза съм пробвал и не ми позволява ЕКУто да сменя кодировката.

Върни се в “Дизелови агрегати”