Значи имам следния проблем,купих си голф 4 тди помпа дюза с 6 скорости 116 коня,но колата е вкарана от Германия с гръмнало турбо и са го сменили с турбо от шкода октавия,като ми обясниха че турбото е едно и също,но проблема е че колата върви до 3000 оборота и после сякаш спира и вдига максимална скорост от 170-180 км.след като минах много проверки и смени на какво ли не(дебитомери и още много други неща са слагани нови за проба и сичко по старо му си продължава).Така че вече реших да сменя турбото и ме интерасува кой торбини стават за моята кола,казаха ми че мога да сложа от голф 4 тди 110 коня с 5 скорости.но искам да проверя тук в форума някои по компетентен какво мнение ще има по този въпрос.
въпросите ми са:
На кой модели коли и двигатели турбото е абсолютно същото?
Какъв е номера на турбото което трябва да търся?
Каква е цената на турбото ново и каква е цената на която може да се намери втора ръка?
благодаря ви предварително и се надявам да ми помогнете защото вече ми се реве от тази кола.
Ако е нужен номера на двигателя ще го напиша и него само свирнете и ще го потърся по колата защото е писана в талона без номер.