Здравейте,
Имам Volkswagen Golf 3, 1.9 TDI, 1995 г. Проблемът е, че дисплеят на километража е с изгорели пиксели и не могат да се видят километражните данни. Казаха ми, че така няма да мога да мина годишен технически преглед.
Взех друго табло, но то показва грешни километри и освен това не работят коректно скоростомерът, оборотомера, температурата и нивото на горивото. Стрелките са една идея по - надолу от колкото трябва да са.
След като се разчетох малко ми изникнаха следните въпорси:
Нужно ли е таблото да се „обучи“ чрез VAG-COM, за да започне да показва правилно, или самото табло е дефектно/несъвместимо?
1.) Разбрах, че някои табла могат да се "обучават" чрез VAG-COM, за да започнат да показват коректно данните, в това ли е проблема или самото табло е дефектно/несъвместимо и трябва да взема някое друго ?
2.) Възможно ли е да се вземе само дисплеят от другото табло и да се подмени, за да остане моето оригинално табло?
Благодаря предварително на всеки, който има опит с подобен проблем!
Golf MK3 1.9 TDI - смяна на табло
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
Re: Golf MK3 1.9 TDI - смяна на табло
Той тоз километраж май не е с пиксели, ами е с едни екрани и към тях е с едни гумички които са проводници и се държат от едни метални планки. Пробвай да си разглобиш твоя и да почистиш гумичките там където стъпват към екрана и платката и да натегнеш малко планките.
Може да пробваш да вземеш екранчетата от другият километраж.
Може да пробваш да вземеш екранчетата от другият километраж.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Тези табла не се обучават. Тоест ръгаш и тръгва.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
На 3ката за да липсва нещо по дисплея обикновено отзад е отлепено фолиото. Разглоби го и виж с кой вид дисплей е таблото, защото имаха 2 ревизии по спомен.
Върни се в “Дизелови агрегати”