Здравейте колеги!
Скоро купих Голф 4, 1,9 TDI, AGR-мотор.
Получи ми се претрисане когато освободя от скорост, но не всеки път
около 950 оборота като стигне се получава тресене все едно
не стига горивото за около 2-3 секунди и след това се нормализира.

Претрисане при Голф 4
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Тук имаше мнение написано не от мен но от моя акаунт ! Много странно ??
Последна промяна от Stivi на Съб 16 окт 2010 18:50, променено общо 1 път.
Re: Претрисане при Голф 4
ако е като е на свободна и натискаш спирачката малко под 1000 оборота е маховика, аз имах такъв проблем за жалост се оказа най скъпото нещо. моя двигател е същия АГР
моята също прави така 1.9 агр при мене е маховик като я изръчкам малко повече и го втриса 

- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
Малко встрани от темата - как се разбира, че е заминал тампона на скоростите и двигателя.
На мен ми тресеше в остри десни завои с по-висока скорост. При палене - гасене ако мотора се клатушка много, също.....
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Съмнителният написа:Малко встрани от темата - как се разбира, че е заминал тампона на скоростите и двигателя.
Кой тампон на скоростната кутия имаш предвид, защото освен встрани има и един тампон под самата скоростна кутия?
между другото аз с това притрисане карах около 2 години без други ефекти, и изведнъж спряха да влизат скоростите, закарвайки я в сервиза и сваляйки скоростната кутия се разбра че маховика се е скапал напълно и се наложи да го сменя него и съединителя.
- Съмнителният
tih написа:Кой тампон на скоростната кутия имаш предвид, защото освен встрани има и един тампон под самата скоростна кутия?
Ами тогава как се разбира дали е заминал някои от тях?
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
И аз това искам да разбера.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
tih написа:Съмнителният написа:Малко встрани от темата - как се разбира, че е заминал тампона на скоростите и двигателя.
Кой тампон на скоростната кутия имаш предвид, защото освен встрани има и един тампон под самата скоростна кутия?
За тампона под кутията искам да питам?Доста е омекнал,имам извесни проблеми (по скоро ме дразни)
Като дам газ до дупка на свободна двигателят заляга назад,и като пусна газта се връща напред.
Имам извесни трудности (не винаги,само като е студена)при вкарване на 2-ра скорост и вибрация на по високи обороти на 3-та!Зимата ми се е случвало при -20,да дърпам с две ръце да вкарам втора и невлиза!
Като покарвах 20-30м на първа и втората влизаше.
Та сега си мисля да сменя един тампон на мотора,от шкода октавия 1,че е евтин и истински(в Юнито сигурно режат глави за същият...ама са си еднакви)!
Или да сложа Пауърфлекс?
http://cgi.ebay.co.uk/POWERFLEX-ENGINE- ... 35b1000315
- Съмнителният
Аз съм с такъв и сбърках, ще си взема пак нормалния. Вибрациите в купето станаха невъзможни, всички пластмаси дрънчат.
П.С Колко е тампона от Шкодата?
П.С Колко е тампона от Шкодата?
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Колега deversant проблема с трудното вкарване на скоростите не ти е от тампоните, а от маслото в скоростната кутия, ако не си го сменял скоро или изобщо, няма да е зле да го направиш, тоя проблем съм го нямал с голфа, а на други коли и само със смяната на маслото се оправи, просто като остарее и стане на много километри си губи качствата и зимата когато е студено става много гъсто и му трябва време докато се разбие. За другите проблеми незнам, може и тампоните да са правилното решение.
Върни се в “Дизелови агрегати”