сълзене от гнп 1.9 SDI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bigdady
Автомобил:
Двигател:

сълзене от гнп 1.9 SDI

Мнениеот bigdady » Сря 25 юли 2012 18:41

здравейте колеги от доста време ми сълзи нафта от гнп-то колта е 1.9 SDI с ел.помпа,но си пали върви си без никви ядове,според вас може ли да стане нещо или да си карам така и горедолу колко ще струва да се оправи.

Потребителски аватар
pEsHkyY
Автомобил: VW Passat B5 1998
Двигател: AFN++++

Re: сълзене от гнп

Мнениеот pEsHkyY » Сря 25 юли 2012 18:49

Може да глътне въздух и да си останеш на място :) Трябва да я ремонтираш - сменят се уплътненията + реглаж и си готов :) При мен на AFN мотор ми взеха 230 лв с работата при теб би трябвало да е нещо сходно като части и работа. Успех :)

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Сря 25 юли 2012 20:06

pEsHkyY написа:Може да глътне въздух и да си останеш на място :) Трябва да я ремонтираш - сменят се уплътненията + реглаж и си готов :) При мен на AFN мотор ми взеха 230 лв с работата при теб би трябвало да е нещо сходно като части и работа. Успех :)

Какви са тези космически дори и за София цени? Повече от 100 лева не струва тази работа scare

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 25 юли 2012 21:17

Гледай колега навреме да я направиш смяната на уплътненията ,че да нямаш ядове по-късно.Капещата нафта скапва и гумените маркучи на антифриза ! .
Zinoto написа:
pEsHkyY написа:..При мен на AFN мотор ми взеха 230 лв с работата при теб би трябвало да е нещо сходно като части и работа. Успех :)

Какви са тези космически дори и за София цени? Повече от 100 лева не струва тази работа scare
Явно в тази цена от 230 лв е включена и работата по смъкването и качване на самото ГНП и все пак е за Софето , при нас в провинцията не е толкова , но не съм срещал цена 100 лв :roll: , или това е само уплътнения и труд по самата помпа , а монтаж -демонтаж допълнително :?:

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Сря 25 юли 2012 21:57

В Русе под 180 не съм чувал !!! Е то направо си няма mhihi

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Сря 25 юли 2012 22:23

samo_pechka написа:Гледай колега навреме да я направиш смяната на уплътненията ,че да нямаш ядове по-късно.Капещата нафта скапва и гумените маркучи на антифриза ! .
Zinoto написа:
pEsHkyY написа:..При мен на AFN мотор ми взеха 230 лв с работата при теб би трябвало да е нещо сходно като части и работа. Успех :)

Явно в тази цена от 230 лв е включена и работата по смъкването и качване на самото ГНП и все пак е за Софето , при нас в провинцията не е толкова , но не съм срещал цена 100 лв :roll: , или това е само уплътнения и труд по самата помпа , а монтаж -демонтаж допълнително :?:

Има такива цени, няколко човека от форума съм "уредил" промоционално така да се каже, вярно че миналата и по-миналата година, но все още мога да помагам.
Уплътненията вече не са включени в цената :D, но включва сваляне на помпата. Ако тече само от ел.главата може да се сменят само горните 2 уплътнения, тогава цената е наполовина :idea:

didopoli
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didopoli » Сря 25 юли 2012 22:27

За справка в Стара Загора 150лв е за напречните мотори,и 170 за надлъжните.Това включва сваляне на помпата смяна на всички уплътнения и качване с центровка.И на мен ми се видяха много и едно по едно си ги смених.Но колегата е прав по-горе сменяй на време,че при мен замина и тройника.

Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

Мнениеот viktoris » Сря 25 юли 2012 23:07

Е виж първо от къде точно ти сълзи....при мен сълзеше от капака най отгоре на помпата и смених уплътнението сам.....

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Чет 26 юли 2012 13:53

Питайте колегата stiven j колко му взеха за сваляне, смяна на лопатки подкачваща помпа(май не с нови), центровка и качване. По спомен беше над 230лв. във В.Т. До сега никой майстор на ГНП-та не ми е обяснил защо е толкова скъпо свалянето и слагането, а вече отделно си за свичко останало.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Чет 26 юли 2012 18:26

На stiven j помпата е лукас механична, срещнахме се с него и му предложих съдействие, явно е имал по-голямо доверие на някой, който съответно му съдра кожата всеки сам си прави изборът. Аз също съм карал кола с подобен модел лукас и подобни проблеми като неговите. Тогава не се занимавах с помпи и също ходих по мъките и похарчих много пари, проблема в крайна сметка се реши за 10 лева при правилния човек обаче!

Потребителски аватар
pEsHkyY
Автомобил: VW Passat B5 1998
Двигател: AFN++++

Мнениеот pEsHkyY » Чет 26 юли 2012 18:40

Не знам какво толкова ви плаши цената :) Според мен е нормална за сваляне, сменяване на частите, реглаж на помпата и реглаж на турбото. Аз съм доволен, защото след тези интервенции колата се прероди и честно казано не знаех, че върви толкова :)

Върни се в “Дизелови агрегати”