б5,5 AWX 2003 затруднено палене

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
CARDI
Автомобил:
Двигател:

б5,5 AWX 2003 затруднено палене

Мнениеот CARDI » Сря 20 мар 2013 14:31

Колата е Пасат, б,5,5, 2003г., мотор-AWX, 1,9 tdi, PD.
Сутрин, при палене, всичко е ОК - давам контакт, лампите светват, гаснат, въртя - пали(от четвърт оборот).
През деня, при следващи паления: давам контакт, лампите светват, гаснат, въртя - пали(от цял оборот), По време на въртенето светват 3те лампи - ПОДГРЯВАНЕТО, ABS, ESP, и пали, но както обясних, сутрин пали от четвърт оборот, а след това от 1 оборот.
Това започна да го прави от 1-2 седмици. Къде да търся решението - подгревни свещи, релета, .........?
Дали да почна с диагностика на VAG-COM?

Потребителски аватар
katmai
Автомобил: VW Passat B8 Alltrack
Двигател: 2000 BiTDI CUAA

Re: затруднено палене, б5,5.

Мнениеот katmai » Сря 20 мар 2013 14:42

Акумулаторчето как е?
Питам,защото ламбите присветкват като е паднал акумулатора...(дано да е това)

CARDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CARDI » Сря 20 мар 2013 14:47

Не съм го мерил, но според мен трябва да е на "6", най-много да е "6-".Новичък е. Преди, когато ми беше стар и умиращ акумулатор, не е правил така.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Сря 20 мар 2013 20:16

При мен със старият (оригинален 8-9 годишен) акумулатор правеше така,в смисъл-само присветване на лампите,иначе си палеше добре....но това го дължа на профилактиката,направена от Dobromirski-топъл старт,софт за ЕГР и ремап.. :th_up След смяна на акумулатора всичко е на 6 :smile Свържи се с човека и ще свършите работа :bowdown Аз единствено за това съжалявам,свързано с този град......че Добри вече ми е далеч :confused Иначе добре,че отървах мен и семейството ми,но щом се наложи-ще се пътува до там заради колата :c020

CARDI
Автомобил:
Двигател:

Re: б5,5 AWX 2003 затруднено палене

Мнениеот CARDI » Пон 25 мар 2013 15:13

Може би трябва да коригирам заглавието - от "затруднено", в "невъзможно" палене.
В последните дни нямах време да се занимая с колата, но вчера на 3 пъти ми направи следният номер:
Първият път-качвам се, мушкам ключа и въртя - не запали. Погледнах в таблото и видях, че лампата на ESP не свети. Изключих контакта и пак дадох на контакт - светна и тази лампа, завъртях и запали нормално. По-късно, при ново даване на контакт - гледам всички лампи светват и после гаснат - тази въобще не светва, 2-3 пъти връщах и давах контакт - накрая светна, завъртя и запали нормално. По - късно, пак така.
В заключение - при даване на контакт, някой път, не светва жълтата лампата на ESP - тогава и да въртя, не пали. Връщам ключа и пак давам контакт, ако пак не светне, пак връщам контактният ключ....така няколко пъти, докато светне лампата - светне ли - всичко е ОК.
Къде да търся решението?

Varbanov
Автомобил: Audi
Двигател: AEL

Мнениеот Varbanov » Пон 25 мар 2013 15:44

CARDI написа:Дали да почна с диагностика на VAG-COM?

Най-добре от там да почнеш. Никога не е излишно. Ела да направим една, без пари разбира се, ако покаже нещо да имаш отправна точка. :th_up

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Вто 26 мар 2013 18:09

А като загрее колата пали ли нормално?

Върни се в “Дизелови агрегати”