Пасат Б5.5, 2001, 1,9, 131 коня свети антифриз и масло
- nikito_pk
- Автомобил: Passat 5
- Двигател:
Пасат Б5.5, 2001, 1,9, 131 коня свети антифриз и масло
Здравейте. ПОМОЩ закъсах го с този пасат свети ми постоянно лампата за антифриза червено иска да се откара в сервиз и от време на време лампата за маслото жълто. Ходих днес на диагностика и момчето видя че е малко антифриза ( доляхме ) и е повече маслото отляхме близо един литър. И сега пак продължава да си свети като коледна елха прибрах се и пак антифриза ми е на минимум, миналта седмица сменихме термостата, ама там всичко си е както трябва. Какъв може да е проблема според вас ?
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: Пасат 5, 2001, 1,9, 131 коня свети антифриз и масло
Точно по думите ти отговора ми е ,че водата ходи на гости на маслото . Иначе при други обстоятелства бих решил ,че е за смяна датчика за нивото на маслото и цялото казанче за антифриза ,защото само датчик отделно май не се продаваше.
- nikito_pk
- Двигател:
Хоп ново двайсет имам теч на антифриза получило се локва под колата най-вероятно от термостата нещо не сме закачили както трябва, утре ще го разглобим отново да видим дали там тече. Поръчах и ново казанче зареди датчика евентуално ако той е заминал. Ама ми остана само да се съмнявам дали са толкова зле масларите да ми сипят един литър повече едва ли
Имам дълбоки съмнения че антифриза ходи на гости на маслото.
Имам дълбоки съмнения че антифриза ходи на гости на маслото.-
IRRITATING
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Антифриза ако отиде при маслото ще стане като боза на цвят.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Точно . А ако цвета му е добре- имаш и доп. проблем с навлизане на нафта в маслото .
- Milanski
- Автомобил: VW Golf 4 110
- Двигател:
Re: Пасат Б5.5, 2001, 1,9, 131 коня свети антифриз и масло
За маслото не знам колега , но лампата за антифриза ти свети понеже ти е намалял в разширителният съд , та недей на поръчваш нов ами си оправи тече ...
А дали нямаше датчик в бравата на капака? Ако той не отчита няма да спрат да светят лампите, имаше тема по въпроса ако не ме лъже памета.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Може би нещата не са чак толкова зле. Локвата под колата обяснява къде отива антифриза. Термостата върви с една гарнитурка. Сложихте ли я? Проверете за теч - определено има такъв. Кога за последно сменяхте маслото? Въпросната лампа за масло мисля, че не светва при по-високо ниво. Червена лейка означава ниско налягане на масло, а жълта - проблем с вискозитета, ниско ниво и висока температура. Карам по спомен и дано не те подведа нещо.
П.С Ако датчика за маслото е повреден (както моя), винаги при контакт ще ти мига няколко пъти жълтата лампа.
П.С Ако датчика за маслото е повреден (както моя), винаги при контакт ще ти мига няколко пъти жълтата лампа.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Колата е ПД мотор
Ако цвета му не е като на боза , значи не влиза антифриз вътре . Ако си е с "нормален" цвят и се качва нивото- влиза нафта .
което е индикация за проблем с упл. на дюзи , т.е. влиза нафта и разрежда маслото . И качва нивото . Пада вискозитета му , влошава драстично мазането и може да съсипе за отрицателно време турбото , а и въобще мотора.nikito_pk написа: и е повече маслото отляхме близо един литър.
Ако цвета му не е като на боза , значи не влиза антифриз вътре . Ако си е с "нормален" цвят и се качва нивото- влиза нафта .
- lz2aii
Така е както го е казал колегата над мен. Въпросът е дали качва нивото или когато са му го наливали са сложили повече. Казвам го, защото аз като сменях моето масло, източихме старото и наляхме една туба точно 4 л. На щеката отиде доста над максимума. Най-вероятно не сме изчакали да се отече добре старото или просто мотора ми побира по-малко.
Едит: Най-добре колегата да си следи нивото на маслото. Качи ли го, работата е ясна.
Едит: Най-добре колегата да си следи нивото на маслото. Качи ли го, работата е ясна.
- nikito_pk
- Двигател:
Теча е оправен от термостата беше. Лампата за маслото предполагаме че просветва от това че на датчика е текло антифриз. Маслото е било много повече защото най-вероятно в сервиза са сипали повече. Но сега пък климатроника не ми работи, то едно оправиш, друго се развали. 

- lz2aii
Ти въпреки всичко си наблюдавай нивата на антифриз и масло - за твое спокойствие.
Върни се в “Дизелови агрегати”